AL ABOUT FOXES!

- HallonDrake!

SJÄLVFÖRSVARSPENNOR!

Har gått med Hårig Schäfer idag och hjälpt mor!

Mor, Blåräv och jag åt upp det sista av den fina och goda tårtan idag.

Har "Vulpiniserat" mina metallplan som jag fick i födelsedagspresent förra året. Mycket detaljrika metallmodeller inköpta på F-10! Både A-10 Thunderbolt och F-35 Lighting är uppgraderade versioner med Smart-STRIL system, radar och ladar jaming, sikten i hjälmen, Pekskärmar, dubbla stridsdatorer, elektroniska motmedel, radarabsorberande färg, lufttanking, röststyrd avfyrning + via joystick, tät cockpit med tryck och klimatanläggning, HUD med night vision, EMP-pulssystem och automatisk laser för att stoppa luftvärnsrobotar och fientliga missiler. SatCom-system, Ladarscanning, SAM-jamer, GPS-styrning till autopiloten, kvantprocessor för snabb och säker taktik!

Dessa två varianter av F-35 och A-10 ska användas i uppdrag för Fox Power Rangers och vara taktiskt flygunderstöd för Vulpina operatörer, snipers, soldater och SWAT-team på fientligt område!  

Projekt jag också har är att få rymdfärjan färdig - så jag kan få upp det satellit-artilleriet! "Thorhammer!"

Annars idag så har jag städat lyan och fixat och donat till katterna, så något spelande har det inte blivit tid till. Bra att jag fick tid till att fixa med flygplanen iaf! =^__^=

Skypat lite i kväll och varit på FaceBook, hade fått en del gratulationer både på FB och Skypen! Tack! <3

B.la. en gratulation via YouTube från HollyFox!

Dagen innan min födelsedag så var det ju en del förberedelser, Blåräv och jag var till Kvantum och köpte saker som behövdes till tårtan. Skulle vad som enligt planering träffa Pär på  VuxenHab på Finjagatan 44 och utvärdera stegräknare och träning. Blåräv och jag kom dit, ingen Pär. Enligt sekreteraren så var Per i Tyringe på gymmet och väntade på mig. Vi hade ju suttit i väntrummet på VuxenHab rätt länge, när vi fick veta det. Så körde vi till Tyringe och till Gymmet - men då hade Per redan åkt. Så typiskt. Får göra ny planering och få in rätt person på rätt plats.

Stop Serial Cat Killer Before More Pets Are Slaughtered!

Starka Reaktioner mot person som stödjer mord på djur för deras päls!

Tacksam för att vargjakten inte tilläts att bli av detta år

VÄRMLAND: Förvaltningsrätten gjorde rätt

Tack, Förvaltningsrätten i Karlstad, för att hindrade jakt på varg i Värmland!

Jag har min fastighet mitt i ett vargrevir och på gården finns ett 30-tal får. Under de 15 år som vi har haft får här, så har vargen inte besvärat oss en enda gång; man kan inte ens se spår av den runt vinterhagen när det ligger snö.

Däremot har grannens jakthund hetsat en av tackorna till döds och 2010 hade jag ett av Jägarförbundet konstaterat lo-angrepp.

Om våra vargar, som är i balans och respekterar oss på vår gård, skulle skjutas bort så kanske det skulle etablera sig ett nytt alfapar, som vi skulle få större problem med.

Jag ber Gunnar Glöersen på Jägareförbundet att sluta prata för oss djurägare på landet! Jag tror inte ett skvatt på att du tänker på oss. Säg som det är – att det hindrar jägarna från att släppa hunden under jakten. Betänk också att, enligt statistik för 2014, jägarna själva sköt 26 hundar medan vargen dödade fem, och det därför att hunden klev in i vargens revir.

Tack än en gång, Förvaltningsrätten, för att ni tänker efter före!

Uno

KÄLLA!

The Imperiled American Wolf!

Vildsvinen skadar fler hundar än vargen – det skrämmer inte Jägareförbundet!

Vildsvinen dödar och skadar många fler hundar i jämförelse med varg. Ändå välkomnar Jägareförbundet vildsvinens etablering.

– Vi ställer oss positiva till vildsvinens etablering i Dalarna, vargen påverkar löshundsjakten väsentligt mycket mer negativt än vad vildsvinen gör, säger Thomas Björklund, ordförande Jägareförbundet Dalarna. Han hävdar att vildsvinstammen kräver en aktiv skötelsen och förvaltning!

40 procent av Sveriges hundar är försäkrade av Agria djurförsäkring. På de hundarna grundar sig följande statistik.

Under åren 2012, 2013 och 2014 dödades eller skadades 439 hundar av vildsvin. Motsvarande siffra för varg var 16 hundar.

Om Agrias siffror stämmer för övriga 60 procent av Sveriges hundar så landar siffran på 1098 skadade eller dödade hundar av vildsvin. Motsvarande siffra relaterat till varg blir 40.

Innehållet på Jägareförbundets tidning Svensk Jakt domineras av vargjakt och en av de mest synliga flikarna på hemsidan heter "Vargdödade hundar".

Där går att läsa om alla vargdödade hundar sedan 2007 som kommit till redaktionens kännedom. Till exempel 2 oktober 2010:

"En gråhund dödades av varg i Svärdsjö när den skällde ståndskall på älg tillsammans med ytterligare en hund. Hunden antas ha dödats av varg från Korsåreviret."

Liknande text går att läsa om 190 andra hundar som enligt Svensk Jakt dödats av varg under de senaste nio åren. Det finns även sex bilder på hundar som är halvt uppätna av varg.

Johan Lundberg, ordförande för jägareförbundet i Gävleborg - men är inte vildsvinspopulationen ett större problem för hundägare än vargpopulationen?

– Det absolut största problemet med vildsvinen är skadebilden de gör på åkrar för bönder. Där finns ett samarbete mellan LRF och Jägareförbundet där vi tillsammans försöker göra punktinsatser för att häva stora problemområden. De massakrerar fotbollsplaner, golfanläggningar, gräsmattor. Det blir en sån enorm skadebild.

Ja det är ett annat stort problem. Men om hundar. Är inte vildsvinen ett större problem än varg med tanke på att de tar så många fler hundar?

– Jag tror att de tränade vildsvinshundarna inte är de som råkar illa ut. Det kan vara så att det är andra hundar än de som inte är tränade för att jaga vildsvin som råkar illa ut.

Så det måste vara fler människor som känner en sorg efter att ha fått sin hund dödad av vildsvin jämfört med varg.

– Ja det är klart att det alltid en medveten risk när man släpper en jakthund. Inte bara att den blir dödad av det djur du jagar, utan i värsta fall vargen som man inte jagar. Det finns många andra risker också, som trafik och tunna isar där hunden kan drunkna.

Kan det vara så att det finns ett ekonomiskt intresse från jägareförbundet med vildsvinsjakten jämfört med vargjakten. Att det finns en stor industri kring köttet på vildsvinen?

– Varje vargrevir i dag beräknas bara i rent köttvärde förstöra en miljon kronor.

Jakten i Sverige är en miljardindustri som bara i köttvärde motsvarar drygt tre miljarder. Av den summan motsvarar älgköttet ungefär hälften.

KÄLLA!

NYHETER!

AFROSVENSK FÖRKLARAR PÅ ETT SAKLIGT SÄTT VARFÖR MAN INTE SKA ANVÄNDA N-ORDET!

Knivskuren kvinna dog av skadorna!

En kvinna hittades på torsdagen svårt knivskuren i en lägenhet på Industrigatan i Säffle.
Hon avled senare av sina skador.
En man anhölls under kvällen skäligen misstänkt för mord.

LÄS MER!

RÖR INTE ASTRID LINDGRENS VERK!!!

Jag tycker att man ska stoppa rasism och fascism - men gör det på rätt sätt och angrip inte kulturen och framförallt angrip inte våra barns förebilder!

Astrid Lindgrens verk är något som betytt mycket för barn genom många generationer och att angripa Pippi Långstrump är bara dåligt och dumt, det stoppar inte rasismen och fascismen - däremot gör det många personer väldigt ledsna och arga!

Pippi Långstrump var min idol när jag var ungt barn och jag gillade även Ronja Rövardotter, Vi på Saltkråkan och Emil i Lönneberga! Bröderna Lejonhjärta är också en väldigt fin och stark saga som jag gillade när jag blev lite äldre!

Det är inte okej att angripa Jesus eller Profeten Muhammed enligt dem som är Kristna eller Muslimer, precis på samma sätt är det inte okej att angripa Astrid Lindgrens verk eller angripa annan kultur! Framförallt inte barnkultur!

Förskola anmäld – ska ha visat Pippi Långstrump!

SVT rensar ut rasismen ur Pippi Långstrump!