Uppdatering angående vanvårdsärendet i Kristianstad:

Jag har just varit i kontakt med inre befäl vid polisen i Kristianstad. Man hämtade aldrig ägaren i natt då annat kom emellan. Hon och hennes mamma lovade polisen att mata katterna under förmiddagen, vilket inte har skett. Jag påtalade detta och de säger att de inte gör något idag åt ärendet utan avvaktar och ser om ägaren dyker upp och matar katterna. Jag kommer att åka ut i morgon vid 7-tiden för att se om de har varit där. Om inte - kommer jag att åka in och sätta mig på polisstationen, då de i så fall inte håller de löften de ger polisen. Men polisen litar mer på ägarens mamma som skulle varit där i förmiddags, än på alla andra som varit där och sett katterna.
Jag vet inte hur länge katterna varit utan tillsyn, då ärendet kom till min kännedom i slutet på veckan. Jag känner dock att risken är stor att i morgon kommer man att förhala igen från polisens sida, då är det ju snart måndag. Har ä
ven kontakt med en annan förening som trycker på.
Jag vill tillägga att jag ägnat natten åt att prata med folk som vill hjälpa till, samt varit i Kristianstad, hos polis mm för att få ut katterna. Oturligt nog har jag jour på mitt arbete denna helgen och har även fått arbeta en del. Har därför inte kunnat hålla er uppdaterade här, vilket jag hoppas ni har förståelse för. Så snart något nytt händer uppdaterar jag men som sagt ser det inte ut att hända något förrän i morgon. Jag har personligen sett att det är 3 katter i lägenheten (tittade genom brevinkastet) annars skulle jag inte kunna agera så här.
Som jag skrev tidigare kommer jag att vara i Kristianstad och kolla lägenheten tidigt i morgon. Om ingen varit där bär det av till polisstationen och jag kommer inte att ge mig. Är det någon som vill sluta upp vid polisen i så fall. Det är svårare att ignorera 25-30 personer jämfört med 1. Får jag uppbackning kommer jag även att kontakta pressen och be dem närvara. Om ni kan komma ring mig på 044-403 53 så jag vet hur många vi blir och om jag skall kontakta pressen eller inte.

/Cilla G KKS