Valpar i vargreviret på Linderödsåsen!

Det finns valpar i vargreviret på Linderödsåsen. Det beskedet kom länsstyrelsen med på fredagsförmiddagen.

Två av länsstyrelsens vilthandläggare har under morgonen varit på plats där Magnus Hellström spelade in en film på åtta vargar.

– Jag mötte upp dem och så körde vi dit. De klättrade upp i tornet och jämförde med filmen, säger Hellström till SVT Nyheter Skåne.

Vilthandläggarna kunde då konstatera att filmen verkligen är därifrån.

– Det råder ingen tvekan om att filmen är inspelad i reviret. Vi vet nu att det har fötts flera valpar i reviret. Vi ser åtta vargar på filmen och det är vad vi kan konstatera i nuläget, säger Tom Espgård på länsstyrelsen.

Se filmen!


Delade känslor!

Det var i tisdags kväll som jägaren Magnus Hellström filmade åtta vargar på sin jaktrunda på Linderödsåsen. Så här säger Magnus Hellström om att han lyckades filma vargarna:

– Det är lite coolt. Men samtidigt så är det delade känslor. Mitt stora intresse är att gå med mina hundar i skogen och nu måste man tänka mer än en gång innan man släpper dem lösa.

Källa!

Jag såg åtta vargar på Linderödsåsen!

På tisdagskvällen filmade Magnus Hellström vad som ser ut att vara åtta vargar på Linderödsåsen.

– Det kändes som att jag var i Kanadas vildmark, säger jägaren Magnus Hellström.

I vintras fick Skåne sitt första vargrevir i modern tid då en hane och en hona beslutade att slå sig ner på Linderödsåsen. Sedan dess har det varit oklart om de fått några valpar eller inte.

Hellström och hans kompis, som båda är jägare, var på tisdagskvällen på Linderödsåsen och hade skjutit en dovhjort.

– Markägaren har haft problem med vildsvin så vi stannade kvar i jakttornen en stund extra för att se om det skulle komma några, säger Magnus Hellström till SVT Nyheter Skåne.

”Obeskrivlig känsla”

Och efter en stund dök det upp ett gäng djur – men det var inga vildsvin.

– Jag såg bara en av dem först och jag tänkte att det kanske var en hund men sedan svepte jag med värmekameran och såg att det var åtta vargar. Den känslan jag fick där, den är obeskrivlig. De var och nosade på hjorten.

Magnus Hellström fick sedan igång inspelningen på sin värmekamera och började göra ljud ifrån sig för att djuren skulle ge sig iväg. Sju sprang då in i skogen.

– Den åttonde vargen stod kvar och ville inte gärna lämna hjorten.

Experter har sett filmen!

Magnus Hellströms kompis, som var i ett jakttorn längre bort, gick ner från sitt torn och bort mot Hellström. När han närmade sig sprang den åttonde misstänkta vargen iväg.

– När den kom in i skogen ylade den och sedan svarade de andra vargarna. Det blev kalla kårar på ryggen, säger Magnus Hellström.

– Om jag inte hade haft min värmekikare hade jag gått rakt in i vargflocken när jag skulle gå ner och ta min hjort.

Länsstyrelsens vilthandläggare har varit hemma hos Magnus Hellström och sett filmen.

– På filmen ser det ut att vara vargar, säger Mikael Bengtsson, vilthandläggare på länsstyrelsen.

Källa!