Olle och jag har diskuterat en del om det här med vapen och då min inställning till vapen, dvs att jag är för vad jag kallar "Hemskyddsrätt" dvs att man ska få ha vapen för att skydda sitt hem, sin familj och sina vänner och även få bära vapen synligt i samhället för att få skydda sig själv och sin familj och sina vänner. Ex tycker jag att föräldrar till småbarn ska få ha vapen och bära vapen för att skydda sina barn mot pedofiler och jag tycker att djurägare ska få äga och bära vapen för att skydda sina djur mot djurplågare och likså att furries ska få äga och bära vapen för att skydda sig själva, varandra och sina djur.

I U.S.A så har man dessa rättigheter i många stater och det jag och Olle diskuterade var bl.a. hur många mord det är med skjutvapen inblandade i U.S.A och vansinnesdåd i skolor från elever med starkt vapenintresse och dåligt omdömme.

I U.S.A så får man bära vapen ofentligt i en del stater som Texas t.ex. men vapnet ska vara synligt, ett dolt vapen innebär enligt Amerikansk lag att du har uppsåt att skada och döda andra människor men bär du vapnet synligt så talar du om att du kan försvara dig om du blir utsatt för angrepp. I andra stater får du ha vapen i hemmet och bilen men inte bära det på stan/byn, så vapenlagarna i U.S.A kan vara olika från stat till stat.

Det fins både för och nackdelar med en liberal vapenlag som i princip innebär avskaffandet av licenser och att det räcker med en 16-års gräns för att få köpa, äga och bära skjutvapen. En del ororar sig nog för skolskjutningar och ungdomsgäng som gör upp med skjutvapen på gator och torg men samtidigt så vill jag skydda djur och barn, vänner, hem och familj. 

Själv känner jag mig hotad och trängd pga dumma människor som inte kan acceptera att jag är furry och personer som uppenbarligen hatar djur och begår saddistiska handlingar mot djur. Och därför vill ha vapen för att skydda mig själv, min familj, mina vänner, mina katter och djuren på gården där jag jobbar. Samtidigt vet jag att jag pga min rädsla kan ha svårt att bedömma situationen och misstolkar andra människor pga min Aspergers och då skulle med vapen i hand kunna skjuta verkanseld för att jag missbedömt situationen och kan jag leva med någon annans liv på mitt samvete får man också ställa sig frågan. Samtidgt som jag tycker att få hämnas är det samma som att skipa rättvisa och politiskt är typ vänsterliberal militant furry/djurrättsaktivist och tycker anarki är frihet och vill ha väldigt stränga djurskyddslagar eller vad folk nog skulle kalla "djurrättsliga sharialagar" dvs att man bestraffar människor som plågar djur med att utsätta dem för det samma som de gjort mot djuren och även beväpnade medborgargarden av djurrättsaktivister och furries som försvarar djuren och bekämpar djurplågare. 

Man läser ofta om gamla människor på landsbyggden som blir utsatt för rån, bakbundna, misshandlade och får sitt hem sönderslaget och plundrat på allt av värde och det är när man läser sådant som man stärks i sin övertygelse om att det borde vara en rättighet eller snarare skyldighet att äga och bruka vapen för att skydda sig själv, sin familj och sitt hem.  

Samtidigt skriker fårbönder och renägare om sin rätt att få skjuta vargar som tar får eller renar - en varg är ett rovdjur som följer sin naturliga instinkt att skaffa föda till sig och flocken, men en människa som tvingar sig in i en annans hem och misshandlar, slår sönder och plundrar vet att han/hon gör fel - men det vet inte vargen som går in i fårhagen eller renhjorden eller räven som går in i hönshuset - utan de följer sin genetiskt nedärvda instinkt som rovdjur - men här tycker de flesta att det är en självklarhet att skjuta ihjäl räven eller vargen. Men en människa som med berått mod begår rån, misshandel, djurplågeri, våldtäckt, pedofili osv VET att han/hon gör fel - men här får du inte bruka vapen för att skydda dig själv, din familj och ditt hem.  

Liksom det stör mig väldigt mycket och det är väldigt orättvist! >:c

Mvh: Smirre