Yip! Smirre är online.

Är klar med del 2 av kända verk!


Frågor att besvara efter att läst verken!

Skriv en kort reflektion över texten.

1)      Vilka tankar fick jag när jag läste?

2)      Hur upplevde jag texten?

3)      Hur levde människorna under den aktuella tiden?


”Bröderna Lejonhjärta” av Astrid Lindgren.

Jag läste kapitel 1 och 2, tyckte det var rörande hur sjuk Skorpan var och Jonatan som älskade sin lillebror och berättade om landet Naginijala och hur underbar livet var där i lägereldarnas och sagornas land. En dag så brann huset och Jonatan tog skorpan på ryggen och hoppade från det brinnande huset och Jonatan omkom. Skorpan var väldigt sjuk och dog senare av antagligen TBC. Hur de sen ses i landet Naginijala och alla äventyr där, jag har läst boken i min ungdom och har filmen också. Det är en av Astrid Lindgrens finaste berättelser och jag har alltid tyckt om Astrid Lindgren och det värma och kärleksfulla idyll som är i henens böcker. Ronja Rövardotter är också ett av hennes bästa verk och som barn gillade jag både Emil i Lönneberga och Pipi Långstrump. Jag gillade Astrid Lindgren som person också för hon var en stark kvinna som stod upp för det som var rätt och gott, bl.a. henens engagemang för djurens rättigheter! =^.^=

Jag upplevde texten som lätt att förstå utan krångliga ord och abstrakta utryck, jag gillar Astrids sätt att skriva på ett enkelt och konkret sätt.

Jag känner stor sympati för Skorpan och hans svåra sjukdom och ser att Jonatan är en kille som har ett hjärta av guld och tiden tror jag är 1920-1930 talet då det var rätt eländigt här i Sverige och många dog i TBC.

Böcker från 2000-talet!

Om jag kunde drömma - av  Stephen Meyer.

ISBN: 978-91-86587-48-2

Från bokens baksida:

Tre saker var jag absolut övertygad om. Den första var att Edward var vampyr. Den andra var att det fanns en del av honom – och jag viste inte hur stark den kunde vara – som törstade efter mitt blod. Och den tredje var att jag var villkorslöst och ohjälpligt förälskad i honom.

Smirres tankar efter läst kapitel 1.

Denna boken handlar om tonårsflickan Bella som flyttar till Forks vid Washington för att studera, hon får en Pickup av sin pappa som är polis. Pickupen ägdes innan av en indian som hamnat i rullstol. Hon blir mycket glad för Pickupen och sommaren är härlig med mycket sol.

Boken är skriven på ett lätt och bra språk.

Denna boken är den första som gavs ut och som även har blivit Tweelight-filmerna om vampyrer och fanatsy.

Jag är Zlatan Ibrahimovic – av David Lagercrantz

ISBN: 978-91-0-012819-7

Alla vet vem Zlatan är, han är en av de bästa fotbollsspelarna i världen och han kommer från Rosengård i Malmö. Jag är inte ett dugg intresserad av fotboll eller av idrott över huvudtaget, men tyckte det var intressant ändå att läsa om Zlatans bakgrund i Malmö och hur han på den Spanska fotbollsskolan fick det rätt tufft när han inte fick glänsa med sina fina bilar osv. När han sedan då åkte på semester till Åre med sin familj och hyrde skoter där och fick utlopp för sin frihet genom att blåsa på med en kraftfull skoter i fjällen. Jag kunde känna igen mig lite själv i Zlatan, han precis som jag är en kille som älskar frihet och avskyr att bli kuvad och hunsad av andra.

Boken är skriven  på ett lätt och bra språk.

© Smirre Kirax