Godmorgon! Smirre här.

Nyhet! En meteorit har slagit ner i Ryssland.

Malmerfors RÄVSERIER är uppdaterade.


I går så var jag, mor och Silverräven och såg Tutankhamun-utställningen i Malmö, det var en fantastiskt fin upplevelse.

Här är några foton från den!


En guldmask av Tutankhamun.Falkmask i guld.Rosettstenen med både Hieroglyfer och skrift på gammaldags Grekiska.Staty av Faraonen Tutankhamun.Modell av gravkammaren.Sarkofagens förgylda vägg.Kista i massivt guld.Inre kista i guld och smyckad med ädla stenar.Mumien av Faraonen Tuthankamun med guldmask och med heliga symboler av fåglar och beskyddande gudar.Sjakalguden Anubis som är en beskyddande gud, vilar på en skattkista av massivt guld.Anubis sedd framifrån.Lejonguddina med solskivan på sitt huvud, i massivt guld.Egyptiska krigare i massivt guld.Falkgudinan Osiris i masivt guld.Sjakalguden Anubis i massivt guld.Beskyddande kobra i massivt guld.Dockor i guld och elfenben.Falk i guld.Tutankhamuns säng med lejon och i massivt guld.

Tutankhamuns Trampritualer!

Faronen Tutankhaumuns tron i guld med fotpall där Egyptens fiender avbildades så att Tutankhaumun trampade dem under sina fötter.Tutankhamuns sandaler med Egyptens fiender avbildade på sulan så att Tutankhamun kunde trampa på dem.

Ja det är faktiskt sant att han höll på med sådna här ritualer och så tänker ju jag också som den djurvän, furrie/räv och rovdjursvärnare som jag är - att jägare ska trampas under rävarnas och andra djurs tassar osv. Lol.  ;-)  Murr! >:3Pilbåge!Lejonmask i guld.Förvarinskista av guld och ädelträ.Egyptiska musikinstrument ocg andra bruksföremål som var mycket vackra.Huvudhållare som hålls upp av solgudinan och att Faraonens huvud ansågs vara självaste solen.Helig get!Anubisstatyett som någon har fixat till vårt hem, en beskyddare av vårt hem och som skyddar mot onda krafter som troll och annat otyg.

*Kram!* från Smirre