Yipp! Räven är online.

Idag har Vixey och jag hållit på att fixa i trädgården, vi har samlat upp jord från jordhögen och silat ut stenarna och samanlagt lagt 10 skottkärror runt trädet, vi klipte också av de nedre grenarna och snyggade till trädet!

Det blev riktigt fint!

Hämtade också 62 tegelstenar från garaget, av dem som kommer från gamla Besto i Stoby som revs 1994.

Hoppas de nu räcker att i morgon eller sen i veckan sätta en kant runt rabatten som jag och Vixey har gjort runt trädet.

Under seneftermiddan har jag och Vixey varit ute och cyklat en riktigt stor runda. Vi cyklade till bl.a. Gumlösa stenbrott där jag brukade leka mycket som barn.

Det har varit riktigt varmt idag och börjar bli riktigt grönt nu på träd och buskar!

När vi cyklat upp till Gumlösa stenbrott så såg vi bilvraket som stod på klippan, det har stått där rätt länge för det var typ 1 eller 2 år sedan det stod i Norra Skåne om att de hittat ett bilvrak i stenbrottets sjö. Tycker det är skamligt att man inte tagit bort bilen, liksom denna plastsen är helig mark för mig och hit jag ofta brukade ta mig när jag var ung för stilla meditation och för att spana på rävar och andra djur!

Vixey sa att bilvraket var väldigt farligt placerat också, halva bakänden av bilen hänger ut över klippkanten och typ om något/några barn får för sig att leka i bilen så är risken stor att den tippar över kanten och störtar ner i sjön och det vill man inte ens tänka på. Usch! riktigt otäckt ja!

Bortsett från bilvraket så är Gumlösa stenbrott en väldigt vacker plats! ^__^

Bilen syns tydligt på klippan sett från andra sidan av sjön! Dock har lite av björken kommit för bilen i bild.

Vi gick den gamla vägen genom skogen också, den används inte längre och är mer eller mindre igenväxt.

Vi såg vitsippor och tussilago i skogen också! ^__^

Vi cyklade riktigt långt. Vi cyklade till Sinclarirsholm i Gumlösa och kollade på slottet och cyklade sedan och kollade på Smedbostaden och Möllarebacken där jag bode som barn. Jag visade Vixey Hälleberga backe, där jag och John såg ett UFO 1985, Tälthuset, Gumlösa gamla skola, där Finn bodde som hade massor av akvarier och terrarier osv. Cyklade sedan till Fjärlov och jag visade vart den gamla lanthandeln låg och fryshuset där Palle hade hängt upp rådjuret som han sköt och cyklade vidare genom Fjärlöv och tänkte ta en genväg som vi trode skulle ta oss ut där vid hingstdepån en bit uatnför Norra Sandby men den vägen gick vi bet på. Efter att cyklat ca 3 km så kom vi fram till en gård där vägen slutade och en Dobberman och Grand Danios sprang runt på gården och skällde. Det stod en stor blå lastbil där också.

Så vi cyklade tillbaka till Fjärlöv och cyklade ut mot Kvistalånga och cyklade stora vägen mot Norra Sandby vid Freedom Riders gamla klubbhus. Vi cyklade genom Laxbro där jag tog denna fina bild av villorna och Almaån som rinner under de två broarna i Laxbro.

Cyklade vidare och såg hästarna vid gården där de håller på med Westernridning och sedan gick vi med cyklarna upp för den låna backen vid 250 kilovoltsledningen och cyklade hem till Norra Sandby.

Hela utflykten tog drygt 3 timmar även om vi cyklade rätt så fort.

Har ont i baken och i benen after att cyklat så mycket men det var skönt och lagom varmt nu på seneftermiddan och kvällen.

Nu ska jag och Vixey kolla på Whallander Brandvägg.

Ps, jag har slagit på kommentarsfunktionen igen för mina seriösa bloggläsare vill gärna kunna komentera på min blogg! ;)

Kram från Smirre