Att göra en KATANA av titan!


Att göra en Katana av titan eller hur jag gjorde ett Katana -svärd av titan, om jag ska vara ärlig så fattade jag inte namnet själv. Jag lämnar denna fråga till betraktarens bedömning, för att dela din åsikt efter att ha sett videon.

Jag tror att det är få människor bland oss som inte har sett filmer om Samurai.

Som någon som verkligen respekterar den japanska kulturen har jag alltid beundrat detta svärd.

Japanska hantverkare har investerat många år av sitt liv i att göra ett riktigt konstverk i form av ett Katana -svärd. Jag har alltid drömt om att ha ett Katana -svärd i min samling, men inte alla har råd med sådant nöje, så jag bestämde mig för att göra detta svärd själv.

Det finns många videor på YouTube som visar processen att göra ett japanskt Katana Samurai -svärd av olika material, en Katana från en kedja, en Katana från Damaskusstål, det finns till och med en video som visar processen att göra ett katana -svärd av ett stort rycka.

Eftersom jag älskar det högteknologiska tillvägagångssättet bestämde jag mig för att göra ett katana-svärd av titan med alla verktyg och maskiner jag har i min verkstad. Som tester har visat var detta Katana -svärd av titan inte bara vackert att titta på, utan också mycket hållbart. Jag tror att detta inte kommer att bli en dålig kopia för min personliga samling.

Rusted Railway Track Forged into a Beautiful KATANA!


All the Processes are below of making this beautiful KATANA!

Forging: It took me almost a week to hand forge an Iron railway track piece into a long Metal Strip and this was one of my hardest forging ever.

I don't have a power hammer so i did all the forging with hands and turned a railway track piece into an almost 35 - 40 inches long steel strip.

Grinding: I started all the grindings of long strip on my SURFACE GRINDER and turned the forged strip into a Katana shaped long steel piece.

I also hand sanded the edges with the help of file to remove almost all the roughness of the sword.

I made the Blood Groove with the help of dewalt roater. 

The blade bevel was made by my professional angle grinder and 2x82'' Belt grinder.

Hand Sanded the blade to remove roughness.

Hardness: There is a professional way to harden a Katana and that is Covering the whole sword in a Fire Clay (Insulation) Except the blade bevel.

After that we put the sword into the fire and heat it to critical temperature. We use oil to Quench the heated sword in it. Now the Bevel is hard and the remaining sword is annealed.

Tempering the blade is the best way to increase the Strength, Hardness and Toughness of the sword.

Hibaki: This piece is traditionally made by forging some copper or brass but we can also make it by casting these metals. And the purpose of hibaki is to hold the Sheath with the handle.

Handle: The Handle contains three parts.

TSUBA: I made the guard by Wax casting technique and also used some black epoxy resin to make it more beautiful. Tsuba shows a partition between the handle and the remaining sword.

Spacer: This is the little metal piece which fits on tang and controls the fittings of the whole handle so nothing should vibrate in handle.

TSUKA: A nice piece of wood uses as a handle/ tsuka of the sword and that could be Wrapped by some soft Silk or leather strips. Rusted Railway Track Forged into a Beautiful KATANA.