BACK ON SCHEDULE!

SÅ GOTT SOM FÄRDIG MED MITT HEMSIDEBLAD OM NFC 2017!

Smirre och Fröken Keke, fotat med Lexys mobil på NFC 2017!

Lexy och Kiki videor!

GALLERY FURRYART!


I onsdags så hade vi APT med alla assistenterna och mor, Monika ville gärna höra om hur jag hade haft det i Stockholm med de andra Furrisarna. Sen på eftermiddagen så badade jag och hjälpte mor en del, tog hand om och tvättade kläder som jag använt på NFC.

I torsdags så hjälpte jag mor större delen av dagen, vi bakade b.la. Kardemummakaka och gjorde köttbullar och köttfärslimpa med Philadelphiaost och ägg i.

På seneftermiddagen så var jag ut till Narwille och umgicks med Sergalerna där.

Träffade Krysune och Salaster b.la.

Samt den stora vita Sergalen.

Träffade också en soldat-sergal i en modern stridsdräkt.

Hängde med krigarsergalerna och blev mycket prat om vapen och utrustning med mera.

Var över till mor sen igen och diskade och fixade åt mor.

Senare på kvällen så spelade jag Black Hawk Down och kom igenom uppdraget Radio Adid. Ett nattuppdrag med nattkikare, MP-5or och Flashbangs.

Idag så har Helena assisterat och vi har städat och fixat, plockat ner julgranen osv. För det sa jag ju att julgranen fick stå tills jag varit på NFC.

Gått med Hårig Schäfer!

Sedan varit social med Grävling och berättat om mitt Stockholmsbesök och NFC.

Jag har också handlat ägg med mera hos Grävling och sedan till mig och mor på City Gross, de hade billig makrill och ett kilo smör från Skånemejerier.

Har spelat BHD idag också och klarade uppdraget Russian Underground. Ett riktigt tufft uppdrag.

Snödropparna och Krokusarna börjar komma upp nu, våren är på väg här i Skåne men fortfarande vinter i Stockholm.

Mor och jag har lagat mat i kväll och vi gjorde enligt ett recept som Mor hittat på nätet med sötpotatis och Turkisk yoghurt.

Ikväll varit på GYC!

Träffade Punk-Skunken b.la.

Samt en Gråräv.

Hängde även en stund med Draken Kaii och

och en ny Räv.

Träffade också en ny Drake.

DJ,n körde en Raveversion av Fox on the run och vi var flera som dansade.

NYHETER!

3 av världens högsta hotellrum!

Hässleholmsmodellen internationellt känd!Den politiska turbulensen i Hässleholm där SD sitter med jokern i spelet om en ny borgerlig majoritet väcker internationell uppmärksamhet.

”Först så tar vi Hässleholm …” är rubriken i en stort uppslagen artikel i den globala webbaserade nyhetssajten Politico, som är en av de snabbast växande kanalerna för politisk journalistik.
Rubriken alluderar på en känd låt av poeten och sångaren Leonard Cohen, vars andemening är att nu stundar den verkliga skördetiden för Sverigedemokraterna i svensk politik.
Politico har intervjuat Ulf Erlandsson, gruppledare för SD i Hässleholm och toppmoderaten Douglas Roth, som väntar på att överta ordförandeklubben i kommunfullmäktige. S,V,MP och C har kastat in handsken om styret av Hässleholms kommun.
Politicos journalist målar upp scenariot där SD tar steget fram och bildar regering med allianspartierna.
”Ulf Erlandsson blir den förste sverigedemokraterna som intar en förste vice ordförande plats i en kommunstyrelse i Sverige”, skriver Politico.

Den nya majoriteten utgörs av M, L, KD med stöd av SD och Folkets väl. Centern står utanför alliansen för första gången sedan 1974.
SD räknar stenhårt med skördetid och verkligt inflytande.
– Det handlar om rättvisa och att röstetalet i valet efterlevs. SD har 14 mandat. Moderaterna har åtta. Vi ville att valresultatet skulle avspeglas efter valet 2014, men vi blev överkörda av både alliansen och de rödgröna, kommenterar Patrik Jönsson, vice gruppledare för SD i Hässleholm.

Ulf Erlandsson är i Politico övertygad om att det nya borgerliga styret med SD vid spakarna får efterföljare i flera kommuner och på riksnivå.
– Det är konstigt att S inte tar tillfället i akt och pratar med oss, säger han.
Ulf Erlandsson tror att samma vindar som förde Storbritannien ur EU (Brexit), Trump till president i USA och de kommande valen i Tyskland och Frankrike ger skjuts till invandrings- och EU-kritiska partier, som SD.
– De styrande i Hässleholm har inte lyssnat på folket. Det är kul att Hässleholmsmodellen blir känd internationellt, kommenterar Ulf Erlandsson, som utgår från att han blir vice ordförande i kommunstyrelsen.
– I presidierna kan vi nämligen påverka redan från början. Däremot är det inte aktuellt med ett regelrätt samarbete i grupperna med alliansen. Vi gör upp på sammanträdena.
Douglas Roth säger till Politico att S felaktigt utmålar SD som ett avskyvärt parti.
– De är bara ute efter att stanna kvar vid makten. Vi får acceptera att SD finns och att de får inflytande. De får rösta på mötena, säger han.

Säpo: Ensamagerande är det stora hotet mot Sverige – det här behöver du veta om Säpos årsrapport!

Säpo lyfter fram faran IT-attacker och IS innebär.

Under torsdagen släppte Säkerhetspolisen Säpo sin årsbok, som går igenom Sveriges säkerhetspolitiska läge under det gångna året. Bland annat menar Säpo att säkerhetsläget är mer komplicerat än tidigare. Det här är det viktigaste från rapporten.

IS pressas tillbaka – men hotet består

Säpo har noga följt utvecklingen i Mellanöstern, och skriver att terrorgruppen IS pressas tillbaka. Och under 2016 har IS uppmanat anhängare att genomföra terrorattacker i sina hemländer snarare än att ansluta sig till gruppen i Syrien och Irak. Trots faktumet att IS pressas tillbaka utgör så kallade våldsbejakande islamister det största attentatshotet mot Sverige, och enligt Säpo har IS-återvändare med stridserfarenhet möjlighet att genomföra terrorattentat i Sverige. Säpo betonar dock att endast ett fåtal IS-återvändare verkar ha avsikt att begå brott i Sverige.

Det har blivit vanligare med så kallade insiders

Insiders, personer som för en främmande makt agerar inom Sverige och svenska myndigheter, har blivit vanligare. Enligt Säpo har man granskat flera så kallade insiderfall under 2016. Säpo menar att anställda inom myndigheter bör säkerhetsprövas regelbundet, och inte bara vid anställning.

Statligt styrda IT-angrepp är ett allt större hot

Enligt Säpo är det största hotet mot samhället bristande IT-säkerhet och informationssäkerhet. Enligt Säpo har man under året utrett flera fall av it-attacker mot viktiga myndigheter och svenska företag under året. Enligt Säpo blir vikten av it-säkerhet allt större i takt med att samhället digitaliseras.

Det är ensamagerande som är det stora hotet

Enligt Säpo är fallet så att om ett attentat kommer genomföras i Sverige inom det närmaste året kommer det att genomföras av en ensamagerande gärningsperson. Enligt Säpo skulle det kunna vara en person som är motiverad av en ”politisk eller religiös våldsbejakande extremistisk ideologi”. Mest sannolikt är enligt Säpo ett attentat från en våldsbejakande islamist som inspirerats av al-Qaida eller IS.

Färre personer reser från Sverige för att ansluta sig till IS

Allt färre reser från Sverige för att ansluta sig till IS i Syrien och Irak. Enligt Säpo är detta av flera anledningar.

  • För att grannländerna skyddar sin gränser bättre
  • För att IS förlorar territorium
  • För att ”krigets fasor avskräcker”
  • För att den USA-ledda koalitionen börjat rikta sina flygattacker även mot IS finansiella strukturer
  • För att IS propaganda om kalifatet som ett paradis blir svårare att upprätthålla
  • För att ny svensk lagstiftning mot så kallade terrorresor börjar ge en avskräckande effekt.

Men enligt Säpo innebär det att hotet kortsiktigt ökar i Sverige eftersom radikaliserade IS-anhängare riskerar att vilja agera i sina hemländer istället.

Barnens rätt hamnar i skuggan av de vuxnas "humor!"

När Rix Morronzoo bytte blöja på en tio veckors bebis så kanske de tyckte att det var bra underhållning, men skämtet var på bekostnad av barnets integritet, menar Elaine Eksvärd.

Vad går gränsen för din integritet? Den frågan tror jag få ställer sig själva eftersom vi är ett gäng generationer som aldrig fick lära oss rätten till vår kropp eller respekten för andras. Det ingår inte i undervisningen varken i förskola eller grundskola och jag tror det är en förklaring på den höga sexbrottsstatistiken och bristen på sunt integritetsförnuft.

Hade integritet funnits på schemat så tror jag inte att Rix Morronzoo hade gjort det som de gjorde igår. De tog med sig en tio veckors bebis för ett premiär-blöjbyte som en kollega aldrig hade gjort. Detta dokumenterades och lades ut med både film och foto på sociala medier. De ville göra radiohistoria för att det var ”kul”. Hur skulle du reagera om det blev en skämtgrej på ditt jobb?

”Hörni de gjorde en skitkul grej på i radion, bokstavligt talat! Har med mig min bebis och tänkte att du Johan kunde byta blöja. Hö hö hö!”

Radion har ett ansvar. Barn är inte rekvisita i skämt där deras intima situationer ska exponeras. Barn är människor. Vi var många som tyckte det var integritetskränkande mot barnet och bilderna togs tack och lov bort trots att de var blurrade – handlingen är illa nog.

–– ADVERTISEMENT ––

Till er som tycker att byta blöja är naturligt och att jag är fånig: Att skita är också naturligt, ändå gör vi det bakom stängda dörrar ofta med lås. Varför ska barn läggas fram inför kollega och kamera när du inte hade velat det?

Om det är sexualiserande av barnet? Nej, det är integritetskränkande. Barnens rätt hamnar ofta i skuggan av de vuxnas heder. Eller som i detta fall, deras ”humor”. De kallar oss kritiker humorlösa. Men det är inte en fråga om humor, det är en barnrättsfråga – barns rätt till integritet. Att barnet inte förstod vad som pågick gör det inte legitimt, det gör det värre.

Dubbelmoralen vuxna har gentemot barn är absurd många gånger. Man säger till sina barn att krama farmor, farfar, en kompis. Men själv vill man inte gärna få kramuppmaningar. Den är en del på skalan integritetskränkande handlingar som vi borde titta på. Vi föräldrar och vuxna borde rannsaka oss själva en och två gånger. Jag har själv gjort missar, så klart.

ag serieexponerade min son hela hans första år utan att någonsin tänka att det var en big deal. ”Vadå, han är ju påklädd och det är väl inte hela världen?” Men så var det någon klok som frågade mig hur många följare jag har på Instagram och besökare på bloggen.

– 60.000 respektive 160.000 besök i veckan, svarade jag.

– Är din son ok med att du lyfter upp en skylt med bild på honom inför 220.000 okända åskådare?

– Oj, jag har inte tänkt på det så. Men han förstår ju inte.

– Nej, men du förstår. Kan inte barn säga nej så vänta tills de förstår innebörden och kan säga ”nej” eller ”ok”.

Här får ju varje förälder rannsaka sig själv om vad de tycker är ok. Ett dokumenterat blöjbyte på ett barn är privat, ett dokumenterat skolfoto är personligt. Det ena är såklart värre än det andra, men båda borde rimligtvis innefatta barnens åsikter och sunt förnuft för att publiceras offentligt. Jag tycker det är en riktlinje vi förlorade vuxna kan gå efter:

Skulle det inte kännas ok för dig, så gör det inte ok för ett barn.

Elaine Eksvärd, retoriker och barnrättskämpe

Vi väntar tyvärr på den första skjutningen!

Körde på barn med rullator och kallade honom ”svartskalle!”

Gävlechef anmäld för trakasserier!