Pip i Nosen! - Smirre är online.
Hjälp oss rädda hundarna som utsätts för djurförsök på Göteborgs universitet!

På Göteborgs universitet används hundar i djurförsök för att testa hur tandimplantat orsakar inflammation och nedbrytning av ben. När hundarna sövts sex gånger och trettiofem procent av deras tänder dragits ut så dödas de. I nuläget finns de sex labradorerna Venus, Milia, Mimosa, Luna, Lotus och Zuri på Göteborgs universitet. Dessa försöker nu Djurrättsalliansen rädda livet på och omplacera i kärleksfulla hem. 

Ur Venus journal har vi kunnat utläsa att när hon inte ligger sövd för att få tänderna utdragna i ett djurförsök bor hon i ett kalt rum. Det är inte så konstigt att hon därför utvecklat liggsår. I hennes journal från 2018 kan man läsa: ”Hon har liggsår på v. armbåge och v. has.” Ur journalen framgår att hon behandlas i flera veckor med tre olika antibiotikapreparat (Streptocillin i såret, Synolox och slutligen Kefavet i en månad) för att bota infektionen som uppstår.

Djurrättsalliansen kräver nu att hundarna Venus, Milia, Mimosa, Luna, Lotus och Zuri överlämnas för rehabilitering och omplacering. Hjälp oss försöka rädda hundarna på Göteborgs universitet genom att skriva på vår namninsamling, vilket du gör här. Stort tack för ditt stöd och engagemang för djuren! Djurrättsalliansen har framfört vår önskan och vårt krav att få rädda, omplacera och rehabilitera hundarna i kärleksfulla och passande hem och inväntar i nuläget respons från Göteborgs universitet. 

Bilderna här nedan visar de försöksjournaler från Göteborgs universitet som vi har hämtat information ifrån och som avslöjar en del av hundarnas verklighet. Den godkända ansökan för försöket har diarienummer 5.8.18-08570/2018 och kan begäras ut från Jordbruksverket. I denna pdf går det att läsa beslutet och godkännande av försöket samt beskrivning av försöket: Djurförsök Göteborgs universitet:dnr 5.8.18-08570:2018

Den här typen av försök har pågått sedan 1996 och minst 200 hundar har använts. Här är några citat från hundarnas försöksjournaler:

Har börjat bli mycket osäker, rädd vid sprutning
Dog genom olyckshändelse, Fastnade med kopplet i hissen
Blodig diarré
När Tjorven läggs på uppvaket och börjar gny så biter Flippa henne i strupen och släpper ej taget. Efter några minuter lyckas 4 personer lossa på käkarna. Inga synliga skador syns.
Pinne som sitter fast i gommen som suttit ett tag
Bajsade ut en stor bit av en stor Viledatrasa
Ätit upp bandage – spyr upp bandage
Förväxling av hundar
Svårt att somna – stressad
Svält tom tisdag morgon
Ansträngd andning
Sår i vänster bakben, en cm, gått genom huden
Hela Op-såret är öppet och vätskar
Skador på nos
Ätit 10-15 cm silvertejp

Hundarna och även katter som utnyttjas i djurförsök på Göteborgs universitet kommer från en uppfödning i Norge som heter Løken gård. Det är en ökänd uppfödning som djurvänner länge kämpat med att stänga. Läs mer om uppfödningen här.

Hundarna håll på laboratoriet för experimentell biomedicin, EBM, i Göteborg. I filmen här under syns hundarnas små och kala rastgårdar.

Djurrättsalliansen anser att man bör satsa på djurfria metoder och djurfri forskning och lämna djuren ifred. 

Djurrättsalliansen är emot allt utnyttjande av djur – oavsett om det är labradorer, grisar, katter, kaniner, marsvin eller möss som blir utsatta. 

Här kan du läsa mer om djurförsök i Sverige. 

Djurrättsalliansen har en historia av att ta fighten för hundar som utnyttjas i djurförsök i Sverige. Vi har drivit den uppmärksammade kampanjen ”Låt Astrahundarna leva”. Företaget Astra Zeneca hade tidigare en försöksdjurskennel utanför Örkelljunga. Där föddes hundar upp för att sedan användas i djurförsök och dödas. Då uppfödningen var på väg att läggas ner som en del av Astra Zenecas nedskärningsplaner kämpade Djurrättsalliansen dygnet runt för att rädda de hundar som då fanns på kenneln.

Det hela började med att vi fick ett tips om att kenneln skulle läggas ner. Vad som skulle hände med de 400 hundar som fanns på kenneln var först oklart. När vi sedan fick höra att företaget planerade att massavliva hundarna gick vi ut med kampanjen ”Låt Astrahundarna leva”. Genomslaget blev otroligt stort. Nyheten spred sig snabbt och tillslut gick Astra Zeneca ut med att inga hundar skulle dödas, de skulle istället skickas till England där de skulle utsättas för plågsamma djurförsök. Vi försökte få Astra Zeneca att omplacera hundarna. Rekordmånga engagerade sig i kampanjen och fler människor än det fanns hundar hörde av sig och erbjöd att öppna upp sitt hem för att kunna rädda hundarna. Vi arrangerade protester, vi skrev insändare, pratade med media, låg på flygbolagen och försökte fysiskt att stoppa transporterna när hundarna skulle transporteras från kenneln. Men Astra Zeneca vägrade låta hundarna få en andra chans. Tyvärr lyckades vi inte rädda hundarna. Vi gjorde allt vi kunde.

Vi glömmer aldrig Astrahundarna. Och vi kommer aldrig att sluta kämpa för att inga djur i framtiden ska utsättas för det de utsattes för. Här under kan du se filmen om vår kampanj ”Låt Astrahundarna leva”.

 FLUFFOGRAM!

Tidigt i måndags morse så var det blodmåne, dock var det moln över Skåne men en av mina furryvänner hade kunnat ta dena fantastiska bild på blodmånen över Stockholm. Tackar!I måndags så assisterade Zebra och jag var hos Mor en del, hjälpte Mor med att riva en del papper och stoppa i en säck, samt ta hand om gamla matsmartkartonger och dyligt skräp.

Zebra och jag pratade länge på kvällen i måndags, det känns verkligen inte okej att Handihand skriver lögnaktiga beskyllningar och  kränkande saker om mina vänner till min Mor. Jag är inte kvar i Handihand och vill inte ha med dem att göra, jag litade på dem en gång i tiden men deras furryhat och att de spelade ut mig mot de andra på SveaFur osv och förstörde mig i psyket med att skrämma upp mig så jag var helparanoid och vettskrämd. Att jag gjorde sådana tokiga saker när jag bodde i Norra Sandby och jobbade på Rävninge för att jag var vettskrämd och mer än lovligt paranoid på grund av Handihands, Jannes, Jockes och Connys agerande.

Sådant som att kontakta Hells Angels och vilja ha beskydd av dem och tillgång till vapen som jag då ansåg att jag behövde på Rävninge för att skydda både djuren där och mig själv, gick till attack med en kofot mot en man som stod utanför fönstret med en apparat som jag trodde att han hackade min dator skrev dumheter till folk. Han skulle tydligen läsa av elmätaren och gjorde detta utifrån. Någon av mina antagonister från SIVO hade skapat en mejl som var smirre.fox@livemejl.se och skrev skit till Conny, till Handihand och även till andra furries. Jag fick falskt skulden för att ha skrivit saker till Conny och till Handihand om deras barn, dock tog jag hem Mårten och han gick igenom min dator och såg att jag har ingen Livemejl.

Då några dagar senare ser jag killen utanför fönstret med en apparat som han riktar mot datorn och jag blir både rädd och arg, rusar ut med kofoten och skriker åt honom att ge fan i min dator. Det var nära att jag hade slagit ner honom med kofoten på grund av detta med livemejlen och hur Conny och Handihand beskyllde mig för hemska saker som de påstod att jag ville göra med deras barn.

I min rädsla och noja så kopplade jag in ström i dörrhandtaget och gick ofta med kniv på mig när jag skulle handla för jag var livrädd för människor.

När jag gick på T4 Vux så var en del av mina antagonister där och jag mådde skitdåligt av deras närvaro och att jag kom på en av dem med att vara inne på SveaFur och skriva kränkande saker om mig och posta döda djur och nazism, visade detta för min assistent men fick veta att jag inte får sitta med furrygrejer i skolan. Jag mådde extremt dåligt och hade i chattkonversation sen på kvällen hotat med att göra en skolskjutning och annat tokigt som att mörda folk på kommunen osv som bara var vilda fantasier men som ledde till att jag blev hämtad av polisen i skolan nästa dag och fick ha ett väldigt allvarligt samtal med polisen och det var verkligen inget roligt.

Men sen jag flyttade ifrån Norra Sandby till Finja 2013, hade fått träffa alla de andra Furrisarna på NFC i Stockholm och sett vilka fina och fantastiska killar och tjejer de är och hittat tillbaka till trygghet och har en ny dator utan lås och spärrar.

När jag bodde i Norra Sandby så såg Jocke till att jag bara fick ha lite kontakt med några få furries och hade bara tillgång till bloggen, Sveafur och FurAffinity melan klockan 18 och 21. För att Jocke ansåg att furries är farliga och kriminella personer som jag ska akta mig för. Jocke höll också på att tvinga på mig detta med att sätta människan över djuren och har man sådana åsikter så är man inte lämplig att komma i närheten av djur. Jocke tjafsade också en massa om SveaFur och SpChan och att djurrättsaktivister är kriminella osv när vi var ute på Rävninge + att Lars Ohlsson höll på att skriva en massa hot mot hästarna, hundarna och mig i kommentarsfälten här på Rävskogen innan jag skaffat guldpremium och kunde stänga av kommentarsfälten. Lars Ohlsson dog i September 2013 så jag och mina vänner behöver inte vara rädda för den vidriga och hemska människan längre.

Mådde som sagt extremt dåligt och att då några av furryhatarna från SIVO gick på T4 Vux och att läraren förbjöd mig att visa för Zebra vad de hade gjort på SveaFur och att jag inte fick prata med adminarna osv, gjorde att jag freakade ur till sist.

Var ju ofta vi hade diskutionsgrupp om olika saker som hade hänt och bland annat så togs det upp om att en varg hade tagit lamm på en gård utanför Sörby och att bonden skulle skjuta vargen, kände att det här är inget jag vill sitta och diskutera med folk på skolan som jag bara kände väldigt ytligt och som inte är furries, så jag gick och satte mig vid datorn istället och kollade YouTubeklipp om Segaler istället men då var läraren på mig direkt att tecknade djur är inget som har med skolarbete att göra.

Det var en massa sådana här incidenter som gjorde att jag mådde extremt dåligt i skolan, men sen var jag inte mogen för att gå på en vuxenskola heller.

Jag är som sagt en childman och får leva med det, det vill säga att jag mentalt och intellektuellt är på en 12-årings nivå, har behov av att leka och rita för att hantera olika saker och intryck + att jag har Aspergers Syndrom och ADHD. Samt att jag har dålig tillit och förtroende för personer som inte är furries eller djurrättsaktivister. Vilket gör att jag inte klarar av att vara på en skola eller ett jobb som är avsett för vuxna. 

Så är det verkligen inte bra att Handihand kommer med sitt hat och skitsnack igen till min Mor. De är inte ett dugg bättre än dem på Röingegården, SIVO och Norrängsskolan. Hysteriska furryfientliga djurhatare som jag inte vill eller ska ha med att göra.

Tindra däremot förstår så väl Furry som min diagnos och förstår hur viktigt och centralt detta med både Furry, Shintoism och Djurrättsaktivism är för mig och sen jag reste till Japan 2012 och började vara med på Nordic Fuzz Con 2013 och framåt - så vet jag att Furries är de bästa och finaste vänner jag har och en del Furries har också diagnos så de vet vad det innebär att ha Aspergers Syndrom och ADHD.

Idag har Blåräv assisterat, vi har kört till tippen med en del skräp.

Det fanns en del kul att kolla på i elektroniklådan. Bland annat en symaskin och en datorskärm.Vid sidan låg en platt-TV ställd mot kanten.En skrivare och lite annat.


En kasserad synth.


En dator som är öppnad så man ser b.la. modekortet, CPU-fläkten och nätaggregatet.


Ett antal hårddiskar låg där också.


Samt CD-rom spelare och diskettspelare.


I lamplådan fanns en del kul att se också. Som detta lysrörselement.


Samt en stor glödlampa av den typ som sitter i gatlyktor.


en annan stor glödlampa med en halogenlampa inuti. Lol, jag vet, den ser ut som en urinblåsa. Ha ha.


En spotlight.


Samt en matt klotlampa modell större.


Plafondlysrör.Glödlampa till gatlykta dock något mindre än den första.


En klotlampa till.Lysrörsstav.Lampa från växthus.


Spotlight modell större.


Sen var Blåräv och jag och handlade, Mor hade satt in 500 kronor från min bank på mitt betalkort, så jag köpte saker för att göra en sådan här härlig köttgryta.


Medans den sakta puttrade så var jag på klubben på Second Life. Kändes bra. Har inte varit på Second Life på ett bra tag för jag har ofta varit trött och varit ledsen och frustrerad över att inte varit där och sen för detta som handihand har skrivit till Mor och det är verkligen inte okej.

På klubben var en del Furries inne.


Träffade en Drake med flera.


En stor Varg dansade där.


Träffade en ny Räv.Samt en Border Collie.


Träffade Y-fox också så jag hängde med honom en stund.


Träffade även ett par Sergaler av en annorlunda och ny art.


Samt en stor Kitsuneräv.


Dansade med en annan Räv och en lila Katt. Var bra musik.

NYHETER!

Uppfödare fick tio kaniner ihjälslagna!

Nya ord!
Ordningsvakters ingripande mot barn!
Polisinsats i Kronoberg!
Elförsörjning!
Järnväg!
Säkerhet på stan!
Terrorrättegången!