Yipp! Räven är online.

Har varit på stugsemster i Småland så därför har jag inte skrivit på min blogg på ett tag!

Förord:

Jag och Odd och Camilla har varit i Nissebo i Småland och gjort en massa kul saker, bl.a så har vi varit på Älglandet och kollat på älgar, besökt kyrkor och kollat in dem och varit på High Chappall och sett en westernshoow och indianer som dansade medmera!

16/7 - Lördag!

Odd hade hyrt den fina Toyotan och han och Camilla kom på morgonen. Vi packade väskorna i Toyotan och körde iväg. När vi kom till Tingsryd så hade jag glömt min plånbok så vi fick köra tillbaks till Norra Sandby och hämta den för jag behövde ju bankomatkortet så jag kunde ta ut pengar. Vi handlade matvaror och kom ut till stugan i Tingsryd, Lars och Kerstin har skaffat en fin båt som de ska åka till Norge med.

Furryart:

Kerstin visade att hon printat ut en av mina teckningar och ramat in och satt upp i stugan. Kubbgame!

Den är sen förra stugsemstern där jag ritat oss som furrydjur, jag är räv, Lennart är varg, Helena är lodjur, Jocke är tiger och Lars är älgen som snickrar på uthuset. Har ritat våra bilar som 2 stycken JAS-39 Gripen.

Här är teckningarna sen då:

The pack in front of Nissebo.

Kubbgame.

Helena and Lennart fisching.

Vild Vixens over Småland.

Helicopterraid in Småland.

A warriorwolf on his dragon.

Har ritat lite också i veckan, visar det på min rittråd på forumet. ^__^

och på min FA.

Sommar i Rävanien, Hårig hund och Vulpes G46!

Vid stugan låg jag och slappade på min gula filt med mina två rävgosedjur, Timmy och Räva, samt läste boken "Fly med vinden" och jag och Camilla kollade igenom broshyrer över vad som fins att göra i Småland.

Sen körde jag och Camilla en runda och körde bl.a. till Rävemåla för jag ville se hur där ser ut. ^__^

------------------------

17/7 - Söndag!

Idag har jag ochh Camilla åkt till älgparken och han som står för det har flygcertifikat, så det blev ju en del flygprat och jag berättade om mit engagemang i F-10 och att jag då flyger JAS-39 Gripen i deas smulator och är influgen på J-35 Draken. Samt att jag bygger modellplan och har en sida för dem som heter Furry Air Force.

Han tyckte jag skulle kontakta en flygklubb och följa med upp för lite spakning med Cessna och Piper. Jag var ju med i Hässleholms flygklubb mellan jag var 17 och 22 år och flög då segelplan, motorseglare, Cessna oh Piper med instruktör Bengt Bondesson, samt att jag idag flyger på Second Life ibland - jag äger  ett propellerplan och en F-22 Raptor på Second Life.

Jag och Camilla såg en älgko som låg en bit in och slappade i skogen och jag hade med videokameran och filmade älgen samt föreståndarens motorcykel. Sen var jag och Camilla och fikade i Tingsryd och kollade på kyrkan i Tingsryd, handlade och kte tillbaks till stugan. Vilade en stund under eftermidan och på kvällen grillade jag min flintatstek. Murr! =^__^=

Lpåg sena på min gula filt på gräsmattan och läste Fly med vinden, den är riktigt bra - den handlar om rävarna i landet Sinna och deras kamp för tillvaron och kamp mot människan, hur rävarna lever och interagerar med varandra, hannarnas kamp om honorna och revir etc.

------------------------

18/7 - Måndag!

Det ösregnade under förmiddab och jag kollade på Beck - levande begravd, vi hade tänkt köra till High Chaparall men väntar med det tills en dag det är fint väder. Jag och Odd åkte till växjö och kollade på den fina kyrkan där och den stora orgeln.

Här är orgeln i Växjö kyrka!

Vi kollade i butiker samt handlade mat medmera och när jag kom hem till stugan så kollade jag på rävfilmer som är inspelade från Animal Planet, som jag hade med på DVD.

Läst alla tre serieböckerna om Göingehövdingen, de handlar om Snapphanar, dvs mina förfäder som stred här i Göinge för den Danske kungen Christian den 4e på 1600 talet.

------------------------

19/7 - Tisdag!

Har problem med min Handi, själva Handiprogrammet vill inte starta, utan bara grundprogrammet som är typ något windows mobilprogram - på Engelska. Får ta handin med till Klockis när jag kommer hem.

Idag åkte vi till High Chaparall för det var fint väder idag. Jag och Cailla körde till High Chaparall och vi såg en fantastikst häftig westernschow, med banditer som rånade banken, de sköt och luften låg tung av krutrök och de kastade dynamit in i ett hus och hoppade från tak och tände eld på Whiskey.

Jag och Camilla tog varsin hamburgare och gick till schoppen öch jag köpte en revolder med hölster, ett gevär och en cowboyhatt. - Naturligtvis inga riktiga vapen för det måstte man ha licens för att få köpa, utan knallpulvervapen.

Vi var också i Indianbyn och det var riktiga Indianer som uppträdde med danser, jag filmade både western showen oc indanernas dans.

Lite bilder från High Chapparall kommer här! ^__^

 

Hälsade på hövdingen på min knaggliga enegslska och tackade för den fina dansshowen och hövdingen log och sa "thank you!"

Sen åkte jag och Camilla ångtåg och vi blev utsatta för tågrån, banditerna kom ombord på tåget och tog skattkistan och utanför tåget så sköts det en del.

Vi besökte Big bengts museeum också och utanför fanns en J-29 Tunnan och en DC3a

och där inne fanns bl.a. en räv och en massa andra saker som bilar, motorcyklar och flygplan. Skrivmaskiner, telefoner, ett lokomotiv och en massa andra maskiner samt en gigantisk Lenin-staty.

En fin räv!

Rävar har två hål i nosen! XD

Rävtassar, murr! =^__^=

Rävfamilj!

På vägen hem så handlade vi på cittygross.

En groda hade en kväll tagit sig in i stugan.

------------------------

20/7 - Onsdag!

Jag och Odd har varit på Kosta center och jag köpte två tröjor och en en stor bok om vapen. Sedan var vi på glasbruket och jag köpte ett fint dricksglas. Handlade mat medmera och när vi kom hem fick jag ryggskott och det gör väldigt ont. Odd kände på min rygg och masserade, han sa att jag har för lite muskler i ryggen och att mitt bäcken tiltas framåt och därför har jag problem ed ryggen.

Låg sedan och läste Fly med vinden på rummet och har kommit så långt som när Vickie, Huggtand och Svartspets träffar gamle Kloksvans och kallar til möte vid Boktass, som är rävarnas hemliga ställe och många rävar kom dit och de diskuterade hur de ska försvara sitt land Sinna och sin framtid mot människorna som vill urota rävarna och de träffar Hoppalong som bara har tre ben, då han blivit av med ett ben i en fälla och träffar Luffarn som är en enstöring men ändå vill ansluta sig till rävarnas styrka och försvara sin farmtid mot människorna och försvara Sinna.

-------------------- 

21/7 - Torsdag!

Har ont i ryggen idag också, hr tagit en varm dusch och sen åkte jag och Camilla och köpte Voltarensalva. (Zon finns inte längre)

Jag, Odd och Camilla har varit i Korrö och kollat på hantverk och den gamla kvarnen.

Sen var vi i Lessebo där vi kollade på konst! ^__^

Besökte då en konstaffär där det var målningar av Lenanrt Sand som målar rävar och andra fina djur. Köpte ett vykort av en av hans rävmotiv och skickade till en av mina bästa vänner! =^__^=

Tavlorna var mycket fina med också väldigt dyra!

Camilla och jag handlade sedan och köpte morötter som vi gav till hästarna en bit bort på vägen.

Det har åskat i kväll och ska komma mer åska i natt!

Jag är nöjd med min semester och det har varit nyttigt för mig att vara utan Internet en vecka, även om jag saknat Luskwood, SveaFur och MSN - mmen vissa saker kring TV,s intresse för furries och dumma påhopp från troll har stressat mig.

Internetsituationen ska ju inte vara stressande - utan Internet ska vara ett verktyg för att vara furrie och interagera med andra furries. Furry Fandom är ju ändå en låtsasvärld och jag och Odd har diskuterat djupa och vikiga saker och ingen tänker ta furry fandom ifrån mig eller vill mig och de andra furrisarna något ont, men att jag måste våga mig utanfrö furyvärlden och skaffa kontakter och ett socialt nätverk i den fysiska verkligheten. Dock är det svårt i en liten stad som Hässleholm - men iaf så börjar den frigörande dansen i höst och ska försöka komma in på en Engelskakurs och plugga engelska från grunden där jag får lära mig hur språket är uppbygt och bara inte rak glosöversättning från Svenska till Engelska som min "SmirrEngelska" är uppbyggd.

Saker som jag skulle vilja göra utanför furryvärlden och utanfrö Internet är ex Laserdome, men dåmåste man ju vara några stycken och jag hade gärna velat gå på TV-spelskvällar och filmkvällar, men tyvärr så har deå åldersgrupopen 12-16 år och där kommer jag inte in för jag är 36 år. Idrott och politik tycker jag bara är hur tråkigt som helst, men det ses kanske som "normala" intressen för en man på 36 år.

Jag har ju F-10 som jag är engagerad i, mmen det är långt dit och har ingen egen bil och med taxi blir det rätt dyrt och tycker det är omständigt att byta buss 3 gånger.

Jag är en av de ygsta på F-10, medan de andra är i 40-50 års åldern och fd. stridspiloter, men vi har mycket att prata om och mycket jag kan lära av dem. Iaf hoppas jag få sociala kontakter på Enegslka kursen och det ska bli kul när dansen kommer igång i höst.

Har fortsatt läsa fly med vinden och den är väldigt gripande och bra, man lever verkligen med rävarna i boken.

----------------

22/7 - Fredag!

Under natten så åskade det rejält, vi fdrog ur TV,n och boxern - fast vi har bara de fria kanalerna här i stugan, saknar Animal Planet - men å andra sidan är vi ju mitt ute i naturen. Det åskade nära så jag var rädd att blixten skulle slå i stugan.

Idag har jag och Odd kört en runda med Toyotan och tankat den, Toyotan är en hybridbil som har två motorer, en bensinmotor och en elmotor. Hastihetsmästaren displayas på vindrutan - men man ser det bara från förarplatsen men även en dispaly på instrumentbrädan som alla kan se visar hastighet, bränsleförbrukning, batteriet och andra värden digitalt.

Vi var på Börjes och handlade för de sitsa pengarna, men vi åker hem i morgon. Köpte innan en tidsning som heter "50 år i rymden" där man kan läsa rymdhistoria, samt intervjuer med Christer Fuglesang och om framtidens rymdturism och hur vi i framtiden ska bygga bostäder på Månen, mars och Jupiters månar - samt utvina metaller och andra material ur asteroider. Dock ligger detta 25-50 år in i framtiden och jag är gubbe då, men får jag hålla mig frisk så kommer jag se och uppleva detta.

---------------------------

23/7 - Lördag!

Vi körde hem och packade upp alla sakerna. Kollade SveaFur och lita annt, hade över 50 mejl. Jisses.

Har varit skönt och avslappnande att vara i stugan, även om jag saknat de andra furrisarna en del då jag inte haft Internet under min stugsemseter. Haft en del filmer att kola på och böcker att läsa.

Har nu sen jag kommit hem varit på Second Life.

Var en del furries i Luskwood.

Var på The Ark oskså. ^__^

Kram från Smirre