Problemet med hemlösa hundar är stort i flera länder och städer, men att lösa problemet genom massavlivningar har visat sig ineffektivt och utsätter ofta djuren för ett stort lidande. Det är dags att det ställs krav på arrangörer till stora sport- och underhållningsarrangemang.

Tyvärr har det blivit mer regel än undantag att det inför stora internationella evenemang kommer rapporter om hur hemlösa djur dödas för att ”snygga till” städerna där evenemangen äger rum.

Nu kommer larmrapporter om att hundar dödas inför fotbolls-VM i Ryssland.

Nya bilder som Djurens Rätt har fått tillgång till ska visa hur hundar dödats för att ”städa upp” inför fotbolls-VM i Ryssland i sommar .

Nyligen rapporterade media också om hur hundar dödas i Marocko , som vill arrangera fotbolls-VM 2026.

Problemet med hemlösa hundar är stort i flera länder och städer. Att lösa problem genom massavlivningar har dock visat sig vara både ineffektivt och utsätter ofta djuren för ett stort lidande. En mer långsiktig och human metod kallas TNR-M. Metoden innebär att de hemlösa djur som inte kan omplaceras fångas in, kastreras och tas om hand vilket gör att antalet djur minskar naturligt med tiden.

Förutom fotbolls-VM har det också förekommit larmrapporter om hemlösa djur som dödas med grymma metoder i samband med t.ex. OS och Eurovision Song Contest. Var med uppmana Svenska Fotbollförbundet, Sveriges Olympiska Kommitté och Sveriges Television att de ska ta med djurens perspektiv när det diskuteras och beslutas om arrangörer för större evenemang i framtiden. Djur ska inte behöva dö för vår underhållning skull!

SKRIV UNDER UPPROPET!