Pip i nosen! Smirre är online.

RÄVAR!

FURRIES!

Mjukisräv & Ölflaska!

VÄRNA VARGARNA!

Vargmanifestation hamnade i skymundan!

På lördagen hölls en manifestation för varg i Falun, mitt under skid-VM. Men arrangörerna fick nöja sig med en undanskymd plats, inte särskilt synlig för VM-besökarna.

I utkanten av Örtagårdsparken lyste på lördagen marschaller och gravljus och ett tiotal deltagare delade ut flygblad till förbipasserande. Det hela var en manifestation för vargen, som man menar är på väg att bli utrotad i Sverige om inte vargjakten stoppas.

Samtidigt hölls en betydligt större manifestation på samma tema på Medborgarplatsen i Stockholm. Anledningen att man valde att ha en manifestation även i Falun var för att nå ut till så många som möjligt i och med skid-VM. Men i stället för att synas på mästerskapet blev man tilldelade en plats i Örtagårdsparken, nästan osynlig från VM-stråket Svärdsjögatan.

– Vi hade väldigt kort tid på oss att arrangera, och kommunen ville först inte ge oss någon plats alls. De sa att det inte fanns några områden kvar, att allt var uppbokat av VM, säger Kristina Hallin och Marlén Fuglsang som arrangerar manifestationen.

De försökte även få tillstånd att vara på VM-området på Lugnet, men där blev det blankt nej från VM-organisationen. Då hörde de i stället av sig till polisen.

– Polisen sa att vi självklart skulle ha en plats, allt annat var emot lagen.

En jurist kopplades in som kontaktade kommunen, varefter man tilldelades platsen i Örtagårdsparken, som ligger vid Vasagatan, mellan Svärdsjögatan och Örtagårdens kyrkogård. Trots att de till slut fick en plats är arrangörerna missnöjda med kommunens och VM-organisationens agerande.

– De kan ju inte ställa sig över lagen, så är det bara. Man har rätt att manifestera.

Vid manifestationen tändes gravljus och marschaller för de 52 vargar som skjutits i Sverige hittills i år.

– Vi kände att vi måste uppmärksamma media på det här nu när all världens media är i Falun. Vi representerar svenska folket, alla djur- och naturvänner. Nu säger vi ifrån när det gäller licensjakten på varg, säger Kristina Hallin.

Anna Gustafsson     KÄLLA!

FLYGPLAN!

NYHETER!

VÄRLDENS ÄLDSTA KATT!

Alla gillar inte kristendomen! -men man behöver inte förstöra för det.

Åka och strida för IS ska bli kriminellt!


Svensk journalist försvunnen i IS-område!


Brittiska jihadister nekas återvända!

Djupa konflikter och dödshot i Vivalla!

Hemtjänsten blir fångvård av äldre!

SUPPORT 81 CENTRAL AREA!