Smirre här.

Cool Sergal! =^__^=

UPPDATERAT SAKER PÅ FORUMET!

VISA DINA JULKLAPPAR!     FILMTRÅDEN!     AKTIVITETSTRÅDEN!

DINOBADGE & STARWARSKONST FRÅN LEXY!   

CHRYSTALIA-TECKNING FRÅN LEXY!

FINA TECKNINGAR FRÅN SVARTVARG!

Licensjakt på varg stoppas i fyra län!

Förvaltningsdomstolen i Karlstad har beslutat att tills vidare stoppa licensjakten på varg i Värmlands och Örebro län.

Vid lunchtid på måndagen stod det klart att licensjakten på varg stoppas tills vidare inte bara i Värmlands och Örebro län, utan även i Dalarnas och Gävleborgs län.

Inhibition

Förvaltningsrätten i Falun har tagit beslut om så kallad inhibition av Naturvårdsverkets tidigare beslut. Jakten som berörs omfattar åtta vargar i ett revir i Dalarnas län och sex vargar i ett revir i Gävleborgs län.

Skulle startat 2 januari

Jakten var tänkt att starta den 2 januari.

Licensjakten i Värmlands och Örebro län skulle ha omfattat 26 vargar i totalt fyra revir.

Rätt att överklaga

ATL har tidigare rapporterat om att miljöorganisationer fått rätt att överklaga licensjakt på varg till domstol – något som Världsnaturfonden, Svenska rovdjursföreningen och Naturskyddsföreningen också gjorde förra veckan.

I en skrivelse till förvaltningsrätten yrkar Svenska Jägareförbundet på att inhibition avslås och att beslutet om licensjakt fastställs.

Jägareförbundet överklagar

Eftersom förvaltningsrättens beslut kan överklagas kommer Jägareförbundet att lämna in en överklagan i dag. Det uppger Sveriges Radio P4 Värmland.Målet kommer att avgöras i mitten av januari, enligt TT.

Förvaltningsrätten i Uppsala väntas lämna sina beslut under dagen i dag, måndag.

KÄLLA!

Folkmord på vargar är fullständigt oacceptabelt och jag hoppas verkligen att det blir stopp på det och att Centerpartiet och andra varghatare ställs till svars inför EU-domstolen!

Nej! Jag köper inga fyrverkerier och har inte gjort på många år då jag vet att djuren blir rädda. Däremot är jag stridspilot i Foxylvanska Flygvapnet och flyger A-10 Thunderbolt och jagar människor från luften - För att värna och skydda djurrikets intressen! 

ANIMAL RIGHT! FURRY PRIDE! YEAH! =^__^=

Att skaffa hund är ett ansvar!

GENETIK!

Möjlighterna att få fram dinosaurier och andra djur som är utrotade, att återskapa dem igen finns en del intressanta artiklar om!

Så vill forskarna bygga en dinosaurie av en kyckling!

Utrotade djur kan återuppstå!

Vi återupplivar utdöda djur!

Även en intressant artikel här!

Genetiker: Människan härstammar från svin!

HÄNDELSER!

I går var jag på Second Life en del på eftermiddan och kvällen och umgicks med andra furrisar!

Gick med hårig Schäfer också och var hos Grävling en stund, samt hjälpte mor att diska och fixa saker hos mor.

I förrgår var jag och handlade och kom över Jurasic World på DVD, så jag har den nu i min egen ägo.

Gick med Hårig Schäfer i måndags också.

Bättre i magen men inte helt bra, magsjukan har tagit på krafterna så jag behöver vila en del.

Nyheter!

Sorg i Thailand: Kungens vovve död!

Thailands kung Bhumibol, 88, har förlorat en kär vän – tiken Thongdaeng har dött, 17 år gammal.

”Hon avled stillsamt i sömnen klockan 23:10 den 26 december”, hette det i ett uttalande från veterinärfakulteten på Kasetsart-universitetet.

Kungen tog hand om vovven när den var valp, då en övergiven gathund, och fattade så mycket tycke att han skrev en bok om henne, en bok som sålt i stora upplagor i Thailand.

Häromveckan greps en 27-årig man som misstänks ha uttalat sig ironiskt på sociala medier om kungen och hans hund. Majestätsbrott av det slaget kan ge långa fängelsestraff i Thailand. Tidigare i år dömdes en 58-årig man för nedsättande kommentarer på Facebook om monarkin. Han fick först 50 års fängelse men straffet halverades eftersom han erkänt.

KÄLLA!

Ambulanspersonal misshandlad med påk!

Tidigt på måndagsmorgonen larmades en ambulans till en adress i Huddinge söder om Stockholm.

– Det stod några ungdomar på kanten och en hoppade ut framför ambulansen, som åkte med blåljus, och hoppade tillbaka precis i sista sekund, säger Eva Nilsson, presstalesman vid polisen i Stockholm, till TT.

Ambulansen fullföljde uppdraget, men ingen patient behövde transorteras. När ambulansen lämnade området samma väg hoppade en yngling åter ut framför ambulansen.

– De stannande för att prata med ungdomarna och då blev en ur personalen slagen med ett tillhygge, något sorts påkaktigt, och sen sprang de från platsen, säger Eva Nilsson.

Personen blev lindrigt skadad. I närområdet greps en pojke under 15 år, och han misstänks nu för våld mot tjänsteman. Fler personer kan komma att gripas.

– Det är förskräckligt att man över huvud taget ger sig på insatspersonal som är ute för att hjälpa folk, säger Eva Nilsson.

KÄLLA!