TOKYOS BYGGPROJEKT!

This Is What Tokyo Will Look Like in 2045—Including Its Mile-High Skyscraper!

Har gått med i en grupp på FaceBook nu i kväll, gruppen heter "Fynda i Osby" och är intresserad av att köpa Neontetror för 50 kronor, skrev att jag reser till Stockholm några dagar men är intresserad av att köpa dem när jag kommer hem igen. Finns mycket fint på Fynda i Osby. B.la. ett Ikea Vitrinskåp för 500 kronor tror jag, i glas med belysning osv. Samt fanns en laptop med I3 processor och Office 2016 inkört med mera men den blev såld i kväll.

Uppdaterat Dagbokstråden!

Annars i kväll varit på Second Life och umgåtts med furrisar!

Den färgglada draken var där också! Vad jag förstått så spelas hon av en kvinna i Tokyo!

Strosade runt och minglade med andra furrisar också och lyssnade på musiken!

2 katter har mördats brutalt och även en räv, djuren har halshuggits och artikeln finns att läsa på Engelska! Fruktansvärt och helt oacceptabelt att djurplågare kan gå lösa och göra sådna här nidingsdåd mot värnlösa djur!

SURF TO ARTIKEL!

Få döms till fängelse för djurplågeri!

I fjol utfärdades 93 domar för djurplågeri. Endast tre ledde till fängelse, framgår av tidningen ATL:s granskning.
– Tyvärr är jag inte förvånad. Dessa brott har aldrig prioriterats särskilt högt, säger Åsa Hagelstedt, generalsekreterare Djurskyddet Sverige.

Tre fängelsedomar, resten villkorliga domar, samhällstjänst, skyddstillsyn eller dagsböter – så blir straffen när djur plågas visar ATL:s genomgång av svenska tingsrätters straffutmätning för djurplågeribrott under år 2015.
– Döms man för djurplågeri så är det ett allvarligt brott där uppsåt finns bakom. Då bör fängelse vara den självklara påföljden!, säger Karina Burlin, styrelseledamot Djurskyddet Sverige.

Villkorligt vanlig påföljd
Domarna gäller i 51 fall hund eller katt. 30 rör kor, grisar, får eller getter och de övriga tolv hästar, fåglar och smådjur, enligt ATL. Flera lantbrukare som vanvårdat djur fick villkorliga domar, skriver tidningen och tar upp ett fall där Länsstyrelsen
”hittade ett 50-tal självdöda nötkreatur, de flesta hade dött av svält och/eller uttorkning. Av de 180 som var vid liv fick 20 avlivas”.

”Enligt Umeå tingsrätt var brottet visserligen mycket allvarligt, men det fanns ”förmildrande omständigheter, främst att XX har varit mycket pressad av familjemedlemmars sjukdom och egen psykisk ohälsa”. Därför dömdes han till villkorlig dom och 240 timmars samhällstjänst, en dom som han har överklagat” uppger ATL.

”Inte förvånad”
De tre fall som ledde till fängelse gällde en 21-åring, som på olika sätt slagit ihjäl fler än 20 katter och en man som plågat sin sambos dvärgpudel svårt, samt ytterligare en man som plågat en hund. Längsta straffet blev sex månader för mannen som plågat pudeln.

Vi ber Djurskyddet Sveriges generalsekreterare Åsa Hagelstedt om en kommentar till de få fängelsestraffen, som utdömdes ifjol.
– Tyvärr är jag inte förvånad. Dessa brott har aldrig prioriterats särskilt högt, säger hon.

Djurskyddet Sverige har länge kämpat för att höja straffsatserna för djurplågeribrott och brott mot djurskyddslagen. Ett sätt kan vara att införa brottet ”grovt djurplågeri” och ”grovt brott mot djurskyddslagen”, då skulle maxstraffet kunnat höjas till fyra års fängelse, istället för dagens två.

Så säger lagen om Djurplågeri
Brottsbalken 16 kap 13 §: Om någon uppsåtligen eller av grov oaktsamhet, genommisshandel, överansträngning eller vanvård eller på annat sätt, otillbörligen utsätter djur för lidande, dömes för djurplågeri till böter eller fängelse i högst två år.

Läs Djurskyddet Sveriges råd om vad du kan göra!

Katter trakasseras kvälls- och nattetid!

Örebro katthem trakasseras med stenkastning. Nu vädjar personalen att respektera verksamheten.

Under en lång tid har Örebro katthem på Sockengatan haft problem med personer som trakasserar katterna under kvällar och nätter då ingen personal finns på plats.

– Vi upplever att det här har eskalerat under den senaste tiden, säger Inger Andersson, ordförande för Örebro katthem.

Vid ett tillfälle ska en person, enligt Inger Andersson, ha släppt sin hund skällande mot ett öppet fönster.

– Det var nät för fönstret, vi brukar öppna och släppa in luft, säger hon och fortsätter:

– Jag gick ut och pratade med honom men han bara hånflinade och sa " vad ska du göra åt det?".

Värsta scenariot skulle vara att katterna lyckas ta sig ut, menar Inger Andersson.

– Vi är väldigt oroliga för att fönstren går sönder, katterna smiter ut och blir överkörda på Norrköpingsvägen, säger hon.

Personalen har varit i kontakt med polisen och ska då ha fått beskedet att det finns en del drogrelaterad problematik i området.

– Det har även varit ungdomsgäng på väg hem från krogen som kastat grus på fönstren, säger Inger Andersson.

Händelserna har nu blivit så många att katthemmet funderar över att sätta galler för fönstren.

– Öbo har hjälpt oss med bättre belysning utanför och vi har tittat på vad galler skulle kosta men det ligger på 30 000 kronor, säger Andersson.

Det skulle motsvara kostnaderna för att hjälpa nio till tio katter.

– Och vi vill ju hellre lägga våra pengar på katterna.

Katthemmet uppmanar nu alla att respektera verksamheten.

– Jag skulle helst se att de människor som rör sig där skulle känna att det här är något vara rädd om och stödja, säger Inger Andersson.

Samtidigt poängterar hon att många har reagerat och skänkt pengar efter att katthemmet uppmärksammat trakasserierna på sin Facebooksida.

– Det är jätterara människor som swishat oss en peng till galler och det blir man tacksam för, säger hon.

KÄLLA!

Det är därför jag med flera tycker att djurrättsaktivister och furrisar borde få laglig rätt att bära och bruka vapen för att skydda djuren mot djurplågare! Är för djurpoliser och parkrangers osv!

Regeringen uppmanas förbjuda vilda djur på cirkus!

Djurens Rätts namninsamling mot vilda djur på cirkus lämnades under tisdagen den 16 februari över till regeringen. 155 139 personer hade skrivit under namninsamlingen som initierats av Djurens Rätt och nyhetssajten Newsner.

Namninsamlingen är den största i Djurens Rätts 134-åriga historia och nu hoppas vi på en lagändring. 

– Regeringen har stora möjligheter att få gehör för ett förbud mot vilda djur på cirkus. Frågan har ett starkt stöd hos allmänheten, i riksdagen och från såväl svenska som europeiska experter. Vi kan också se en internationell trend att fler och fler länder förbjuder vilda djur på cirkus, säger Camilla Björkbom, förbundsordförande på Djurens Rätt.

Ett tjugotal länder i världen har redan förbjudit vilda djur på cirkus och några, som exempelvis Mexiko, Malta och Grekland, har förbjudit alla djur på cirkus. Hela listan över vilka länder som infört förbud mot djur/vilda djur på cirkus finns på www.djurensratt.se/cirkus.

Fler bilder från överlämningen finns på Flickr.

Ambitiös forskning i Italien: Vargar som får vara i fred ger färre tamdjursangrepp

I en nyligen publicerad studie av en forskargrupp i Italien - “Why do wolves eat livestock? Factors influencing wolf diet in northern Italy” - anges de viktigaste orsakerna varför varg angriper tamdjur.
Forskarna har åren 2008 till 2013 analyserat 1 457 vargspillningar och kartlagt vilka individer som ätit vad. Av vargarnas diet bestod 26,3 procent av tamboskap.
Det visade sig att den viktigaste faktorn för att hålla nere antalet angrepp på tamdjur i ett område var ett stabilt vargrevir där familjegruppen fick vara i fred och inte utsättas för jakt eller tjuvjakt.
När en vargfamilj skingras ökar angreppen, ensamma vargar har betydligt större tendens att angripa tamdjur.
Hos en intakt familjegrupp bestod födan till 21 procent av tamboskap medan den hos en varg som jagar ensam var 35 procent.
Forskarnas förslag för att minska angrepp och konflikter med djurhållare är att främja etableringen av fasta familjegrupper och inte jaga eller tjuvjaga dessa. Därtill använda förebyggande skyddsåtgärder för tamdjuren och gynna utvecklingen av vilda bytesdjur.
Även i Sverige visar erfarenheten att revir med stabila familjegrupper år från år hör till de minst skadebenägna. Det finns intakta föräldrapar som inte orsakat några tamdjursskador över huvud taget. Det här borde svenska forskare se närmare på, särskilt med tanke på den skeva debatt som pågår om landsbygdens undergång på grund av vargen.
Den italienska studienVi stoppade vargjakten i fem av sju revir

Årets  licensjakt på varg skulle vara avslutad 15 februari. Den 12 februari kom beskedet från förvaltningsrätten i Karlstad som slutgiltigt stoppade vargjakt i Värmland/Örebro, jakten var tidigare inhiberad, tillfälligt stoppad, av rätten.

För att vara beredda om det hade blivit ja till jakt, hade länsstyrelserna i Värmland och Örebro begärt dispens hos Naturvårdsverket från bestämmelsen att varg inte får jagas efter 15 februari på grund av att parningsperioden inleds då.

Naturvårdsverket sade förstås nej till en sådan begäran. Djur skall inte störas under parningsperioden, vilket Länsstyrelsen borde känt till.

Omfattningen av licensjakten stannade därmed på jakt i två revir, Lövsjön i Dalarna och Åmot-Ockelbo i Gävleborgs län. Sammanlagt sköts 14 vargar.

Ursprungligen skulle det alltså licensjagas även i Värmland, Örebro och Västmanland, sammanlagt 48 vargar i sju revir. Rovdjursföreningen, Naturskyddsföreningen och WWF gjorde en gemensam överklagan och jakten inhiberades. I Dalarna och Gävleborg upphävde Kammarrätten beslutet om inhibering och öppnade för jakt. I övriga län underkändes jakten av respektive Förvaltningsrätt.

Allt om jakten

Kaliber synar Jägareförbundets dubbla roller

Den 22 februari handlade P1-programmet Kaliber om Jägareförbundet som varje år får dryga 50 miljoner för sitt ”allmänna uppdrag”. Ett uppdrag åt staten som de haft sedan 1938 och som till stor del består i att tillhandahålla objektiv information till myndigheter och allmänhet.
Kaliber ifrågasätter hur en intresseorganisation både kan driva sina egna frågor och tillhandahålla objektiv information. Jägareförbundet har genom åren fått  hundratals miljoner utan någon form av upphandling. Kaliber granskar dess påverkan på politiker och letar på regeringskansliet efter en försvunnen intern utredning som ifrågasatte att ingen upphandling skett. De intervjuar politiker, statsvetare, personer på Jägareförbundet och Rovdjursföreningens styrelseledamot Eva Ångström. Lyssna gärna.
Kaliber


MP: Jägare olämpliga för viltvårdsuppdrag!

EU föreslår hårdare straff mot tjuvjakt och illegal handel med vilda djur!

Naturvårdsverket stoppar lojakt!

Djur: Naturvårdsverket upphäver länsstyrelsen i Norrbottens beslut att tillåta licensjakt på åtta lodjur i länet eftersom länsstyrelsen inte närmare motiverat varför djuren ska skjutas, och inte heller visat att det finns ett ändamålsenligt syfte med jakten eller att det saknas alternativ, skriver myndigheten i ett pressmeddelande. Naturvårdsverket stoppar även licensjakt på elva lodjur i Västerbottens län i väntan på ett slutgiltigt beslut i ärendet, som ska prövas i början av nästa vecka.

TT

- Människor är bäst som mattor - så att vi Rävar, Vargar och Sergaler kan trampa hårt på dem!
ANDRA NYHETER!

Hittade misstänkt vapen i tiggarläger!

Det misstänkta vapnet påträffades strax före lunch på onsdagen.Foto: Privat

HÄSSLEHOLM: Städare fann på onsdagen vad som misstänks vara en automatkarbin på platsen för tiggarnas läger i Hässleholm.

Det misstänkta föremålet påträffades av städare i samband med att lägret tömdes på skjul.
– Det stämmer. Det var inget vi hade räknat med. Personal på plats hittade ett vapen i samband med städningen och kontaktade polis, bekräftar Lennart Green, vd för Göinge Bil som äger tomten på Kärråkraområdet, intill Norra Kringelvägen, där romerna hållt till.

Polisen kom snabbt till platsen och tog med sig det misstänkta vapnet.
– Personen som hittade det bedömde åtminstone att det inte rörde sig om något leksaksvapen, säger Lennart Green.
En polisanmälan har upprättats om det misstänkt farliga föremålet, men enligt Thomas Borg vid polisen i Hässleholm hade föremålet ännu på torsdagen inte analyserats.
– Man vet inte om det är ett licenspliktigt vapen eller inte. Vad jag kan se är det ivägskickat på teknisk undersökning, men undersökningen är inte klar. Sådant kan ta lite tid, beroende på hur man prioriterar, säger han.

Romernas före detta lägerplats har legat ensligt och undanskymd i ett mindre skogsområde. Platsen ska enligt ett föreläggande från miljökontoret vara tömd och städad senast den 9 mars.
Tidningen har tidigare berättat att tidsfristen för romerna gick ut på onsdagen i förra veckan, men att flera de små skjulen då fortfarande var fyllda med täcken, kuddar, husgeråd och väskor.

KÄLLA!

Nya ofredanden på Eriksdalsbadet!

Lånade miljoner av svensk bank - försvann!

Därför gick poliserna med automatvapen!

Polisen patrullerar med synliga vapen mitt i Södertälje centrum.
– Det här ska vara normalt för folk att se och inte något att vara rädda för, säger Patrik Thorsén, polisinspektör. LÄS MER!

Spikade 35 fågelholkar!

Polisen avhyste olagligt migrantläger!

Jo, det är asylsökare som skändar gravar i det här klippet!

Fler gravar vandaliserade i Göteborg

Fler gravar vandaliserade i Göteborg!

*Kram!*