Pip i Nosen! - Smirre är online.Fängelsedom om dödad varg står fast!

Högsta domstolen tar inte upp fallet om Fansenvargen till prövning.

I maj i år dömde hovrätten två män till två års fängelse för grovt jaktbrott. Männen dömdes för att ha dödat en varg i februari år 2011.

Vargen jagades med snöskoter över isen på sjön Fansen i södra delen av Bollnäs kommun, blev först påkörd och slogs sedan ihjäl med en träpåk. Det döda djuret gömdes i en snöhög.

Den 52-årige mannen från Ovanåkers kommun och 43-åringen från Bollnäs kommun har hela tiden nekat till brott. 43-åringen överklagade till Högsta domstolen och planerade att en trafiksäkerhetsforskare skulle få vittna om hur hans skoter skulle påverkas av att köra på en varg. Men Högsta domstolen har beslutat att inte meddela prövningstillstånd för det uppmärksammade fallet.

Det innebär att hovrättens dom på två års fängelse vardera står fast. I tingsrätten friades 43-åringen, men efter att en skoterexpert vittnat i hovrätten fälldes även han för brottet.

KÄLLA!

Svenska Rovdjursföreningen överklagar beslutet om licensjakt på varg!

Svenska Rovdjursföreningen överklagar den planerade licensjakten på varg i Dalarna.
Föreningen kommer även att överklaga liknande beslut i Värmland-Örebro och Gävleborg.

Svenska Rovdjursföreningen anger att licensjakten på varg strider mot EU-lagstiftningen som motivering.

De tar även upp hur användning av jakthundar regleras i det beslutet.

Känt mig krasslig idag, så jag har vilat mest. Ringde till Grävling och sa att jag inte mådde så bra, att jag kan gå med Schäfern i morgon. Det var okej så.

Ikväll varit lite mer aktiv. Var på Second Life och hängde med min vän, Draken Kaii.

Sen varit hos mor och vi åkte taxi in till City Gross så att mor fick handla en del.

MILITÄRT!

På FB cirkulerar videos om att IS har skjutit ner ett UFO!

Video 1   Video 2

Örebroare gripen – misstänks för folkmord!

Ryska missilfartyg in i Östersjön - kan avfyra kärnvapen!

Ryssland förflyttade på onsdagskvällen två korvetter till Östersjön – bestyckade med långdistansmissiler som når ända till Island och som kan bära kärnvapen.

Placeringen beskrivs av källor inom svenska marinen som en "game changer".

– Det här ändrar den militära balansen i Östersjön, säger forskaren Tomas Ries på Försvarshögskolan.

Den ryska Svartahavsflottan gick den 5 oktober ut i statliga ryska nyhetsbyråer med att de två korvetterna av Buyan-M-klass, döpta till “Zelenyy Dol” och “Serpukhov”, skulle baseras permanent i Medelhavet för att delta i landets Syrien-krig.

Men bara dagar senare började fartygen dyka upp på fotografier på nätet, allt längre och längre västerut. Först på Malta och sedan Gibraltar. I förrgår fotograferades de i Nordsjön av den nederländska marinen – och i kväll passerade de Stora Bält i Danmark med den ryska Östersjöenklaven Kaliningrad som trolig destination, utan några officiella kommentarer från den ryska flottan.

– Jag har varit i kontakt med vår marintaktiska stab och de bekräftar att två korvetter från Ryssland passerar in i Stora bält just nu, säger Kristina Åstrand Bohman, vakthavande kommunikatör på Försvarsmakten, på tisdagskvällen.

Hon bekräftar också att det är frågan om fartyg av typen Buyan-M.

Genomfarten skuggades av den danska marinen, bland annat deltog flera patrullbåtar och det danska Søværnets mest slagkraftiga fregatt, HDMS Niels Juel.

Användes i Syrienkriget

Förflyttningen beskrivs av källor inom den svenska marinen som en "game changer".

– Det här kan bli en game changer för Östersjöområdet. Plötsligt har vi fartyg bestyckade med kryssningsrobotar i vårt närområde som dessutom kan laddas med taktiska kärnvapen, säger en källa inom marinen.

Korvetterna är försedda med långdistansmissiler av typen Kalibr som uppges ha en räckvidd på hela 2600 kilometer. Det kan jämföras med den för dryga två veckor sedan stort uppmärksammade placeringen av Iskander-robotar i Kaliningrad som har en räckvidd på 500 kilometer.

I princip når de nu aktuella Kalibr-robotarna, som kan bestyckas med kärnvapenstridsspetsar, hela Europa inklusive Island.

”Väldigt stark markering”

Dessutom visade Ryssland att robotsystemet är fullt funktionsdugligt så sent som i slutet av augusti i år. På propagandafilmer som lagts upp på Youtube av det ryska försvarsdepartementet har hundratusentals personer sett hur de två aktuella korvetterna avfyrar långdistansrobotar mot mål i Syrien.

Nu är samma fartyg som användes i Rysslands Syrien-krig flyttade till Östersjön. Om placeringen är permanent eller tillfällig är än så länge okänt.

– Politiskt är det uppseendeväckande och en väldigt stark markering. Putin flyttar fram en långräckviddig missil som kan ha kärnvapenstridsspetsar och placerar den mitt i Norden. Det är en tydlig maktdemonstration. Samtidigt ändrar det också den militära balansen i Östersjöregionen, säger Tomas Ries, forskare på Försvarshögskolan med fokus på Ryssland.

Omplaceringen av Kalibr-systemet innebär en stor omställning för samtliga Östersjöstaters försvarsplanering, enligt Tomas Ries.

Tvingas till ökad bevakning

För tio dagar sedan meddelade överbefälhavare Micael Bydén att Förvarsmakten kommer att "sprida luftstridskrafterna" för att alla ägg inte ska vara i samma korg. Nu blir det behovet än större.

– Med det här missilsystemet i Östersjön kommer Försvarsmakten att tvingas öka bevakningen så att man hela tiden har koll på ryska flottan och vad de har för sig. Man kommer att hålla koll på dem med radar, ubåtar, flyg och elektronisk signalspaning. Samtidigt måste man ha en högre beredskap och man måste sprida ut jaktplan och militära resurser så att de inte är så lätta mål, säger Tomas Ries.

KÄLLA!

Ryssland är redo för ett nytt storkrig!

USA-soldater till Norge!

ÖVRIGA NYHETER!

Lotta misshandlades till döds – i dag föll domen!

Jag blev våldtagen som barn – nu kräver staten 200 000 kr för att jag anmälde!

Försäkringskassan nekar fler assistans - efter nya domarna!

Ni tog min LSS – och drog in mig i mörkret!

Arvid behöver tillsyn dygnet runt – nekas!

Funktionsnedsatta Ebba, 19, ombads lämna konsertlokal!

Försökte smuggla ut stulna lyxbilar via färja!

Lärare nerslagen av 12-årig elev!

60 asylsökande och 15 dagisbarn i samma byggnad – Oroliga föräldrar tänker hålla barnen hemma!

White Supremacists Threaten War Against Black Americans If Donald Trump Loses 2016 U.S. Presidential Election!

Polisen tandlös mot körkortslösa förare!

Norge drar in PUT för somalier!