Yipp! Smirre är online.

Rör inte vargen!

Malmerfors är uppdaterat!

DAGEN!

Gått med Hårig Schäfer två gånger idag, hjälpt mor med tvätt och med växterna. Annars vilat en del idag, har ont i huvudet och sommarförkylningen vill inte ge med sig.

Dieseltjuv kopplade slang till avloppet!

Den kände illustratören Lasse Björk har illustrerat hur det gick till när båttjuven slangade fel

En båtägare i Lysekil trodde att han hade blivit utsatt för en dieseltjuv.

Men när han kom fram till båten gjorde han en oväntad upptäckt.

Tjuven hade av misstag satt ner slangen – i avloppstanken.

– I stället för diesel fick gärningsmannen upp något helt annat, säger Thomas Andersson, chef för polisens båtsamverkan.

Bränsletjuvar är ett stort problem i Västsverige. Förra helgen stals 150 liter bensin från en båt i Lysekil – vilket är något som polisen försöker att förebygga.

Men frågan är inte om en bränsletjuv har avbrutit sin brottsliga bana. Förra våren blev en båtägare utsatt för att någon slangat diesel från hans båt – två gånger om.

Hade felkopplat slangen

Därför blev han uppgiven när han för tredje gången trodde att någon slangat diesel från båten.

– Han kom ner till båten, såg en slang bredvid båten och suckade uppgivet: "Inte en gång till", säger Thomas Andersson, chef för polisens båtsamverkan i Västra Götaland.

Då upptäckte han att bredvid slangen låg en kräkning – vilket förbryllade båtägaren. Sedan upptäckte han att slangen var kopplad till avloppstanken på båten.

– Tjuven tog helt enkelt fel lock. I stället för diesel fick gärningsmannen upp... Ja, något helt annat, säger Thomas Andersson.

Ett stort problem med dieseltjuvar

Nu har polisen delat händelsen, som inträffade i maj förra året, på sin Facebook-sida.

– Vi ville dela händelsen för att uppmärksamma att det sker stölder som vi försöker att förebygga. Den här tjuven slagade nog bränsle för sista gången. Vi hoppas att det här kan avskräcka tjuvar.

Hur stort problem är det här?

– Vi har stora problem med mycket dieseltjuvar. Det man kan göra som båtägare är att märka upp bensindunkarna. Då är det enklare att lämna tillbaka det till ägarna.

Av Gustaf Nilsson Av Gustaf Nilsson
gustaf.nilsson@gt.se

KÄLLA!