Vi stod med skyltar utanför farmen som vanligt. Djurplågarna kom såklart ut och började filma oss aktivister genom stängslet. Polisen kom som vanligt men sa att vi fick stå där. Några av våra aktivister gick för att fota minkarna utanför staketen och mötte då en av arbetarna som började trakassera och misshandla aktivisterna. De fick flera slag i huvudet, blev puttade m.m. Polisanmälan är gjord mot mannen. Vi är inte förvånade, då de vid flertal tillfällen har brukat våld mot oss aktivister när vi varit vid farmen och demonstrerat.

Vi åkte sedan vidare till torget i Falkenberg och höll en kort demo där för att uppmärksamma minkarnas situation för allmänheten. Trots att många som bor i Falkenberg är supporters av pälsindustrin och farmen, hoppas vi ändå att det finns några där som tycker att det är fel.

När vi var mitt i att ta ett gruppfoto så såg vi att djurplågarna från Svenljunga hade kommit och stod på parkeringen där vi hade parkerat våra bilar. De hade förmodligen samlats i Svenljunga då de trodde att vi skulle ha demon där, men sen upptäckt att de var ensamma där och därefter kört till Falkenberg istället. Så kan det gå.

Vi sprang till parkeringen för att se till att de inte skurit sönder våra däck igen. Som tur var kom vi dit innan de hunnit göra något. Polisen kom till torget och Svenljunga djurplågarna blev avlägsnade från platsen samt en blev omhändertagen.

Ännu en gång visar djurplågarna vilken typ av människor de är och att de varken har sympati eller respekt för människor eller djur.

Stäng minkfarmerna! Krossa djurförtrycket!

#Stängminkfarmenifalkenberg