Nu hyllar alla deras mirakulösa räddning! <3

Paret hittar en fastfrusen varg i floden och tar ett oväntat beslut. Nu hyllar alla deras mirakulösa räddning.

Många europeiska länder har under lång tid jobbat hårt för att säkra vargens framtid. Och arbetet har gett resultat. Vargstammen är på stark frammarsch i hela Europa och över stora delar av kontinenten sprider sig arten och ökar i antal. Det finns dock fortfarande ett stort motstånd mot vargen och det förekommer tjuvjakt. Förmodligen var det också det som vargen Navarre drabbats av, när han hittades nedfrusen och utmärglad i en iskall flod i Italien. Som tur var fick några förbipasserande syn på vargen, som inte kunde röra sig i det kalla vattnet. De kallade på hjälp och snart kom volontärer från organisationen Monte Adone Centre for Conservation and Research of Exotic and Wild Fauna till platsen. Vargen som drogs upp ur floden var livlös och utan hjärtslag, men de hjältemodiga djurvännerna gav inte upp. De utförde hjärt- och lugnräddning på vargen och de som hände sedan får närmast beskrivas som ett mirakel. Bläddra gärna ned för att läsa mer om den otroliga historia, som fängslat tiotusentals hjärtan.   

En kall januaridag 2012 fick djurvårdsorganisationen Monte Adone larm från ett par som hittat en hjälplös varg i en flod, i Camugnano utanför italienska Bologna. Det skulle senare visa sig att vargen, en vuxen hane, blivit skjuten med inte mindre än 35 skott.

När de kom till platsen, tillsammans med regional polis, insåg samtliga att läget var ytterst allvarligt. Djurvårdarna agerade blixsnabbt och sprang ut i floden för att rädda den stelfrusna vargen.

När de väl fick upp det vilda djuret såg läget hopplöst ut. Vargen var helt livlös, saknade puls och andades inte.

Efter en snabb medicinsk undersökning beslutade sig djurvårdarna för att ge hjärt- och lugnräddning på vargen. Under några nervösa sekunder hände inget, men som av ett under fick vargen tillbaka medvetandet och började andas igen.

Vargen, som snart döptes till Navarre, fördes till djursjukhus under stora försiktighetsåtgärder. De första dagarna var kritiska, veterinärerna fick hålla Navarre under intensivvård dag och natt.

Han var extremt uttorkad, hade eksem och mycket bly i kroppen efter skotten. Det tog lång tid att rehabilitera Navarre, men han veterinärerna såg hela tiden att livsglöden fanns där hos vargen. Han vägrade ge upp.

Efter drygt två månader på sjukhus fick Navarre äntligen komma ut i friska luften. Han hade då gått upp 5 kilo och lyckats repa sig från de allra värsta skadorna. Så härligt att se!

KÄLLA!