Under fredag kan Väsbyborna vara med om en spektakulär händelse på Scandic hotel Infra City när 350 ”furries” marscherar runt i hotellets lokaler.

Runt 800 personer från olika delar av världen befinner sig under helgen på Scandic hotel Infra City för att delta vid årets upplaga av NordicFuzzCon. Ett event för ”furries”, personer med intresse för fiktiva djur med mänskoliknande personligheter och egenskaper.

– NordicFuzzCon startades för fem år sedan. Från början hade vi runt 170 deltagare. I år är vi 800 deltagare från olika delar av välden, säger Patrik ”trax” Fomin, en av arrangörerna för eventet.

Hela helgen är fylld av aktiviteter för deltagarna och på fredag bjuds även Väsbyborna in för att ta en titt.

– Då kommer runt 350 "furries" att gå runt på hotellet och då får alla komma och titta. Efter det kommer vi också att ha en lekhörna där man kan få interagera med djuren, säger Patrik Fomin.

Furry fandom är en subkultur som främst är inriktad på antropomorfa djur, även fantasidjur som till exempel drakar och som blivit allt mer populär.

Varför väljer man att bli en furry?

– Det finns många olika orsaker. För mig är det för att det är roligt. Jag tycker om att göra andra glada och det är ganska svårt att inte dra på smilbanden när man ser ett jättestort djur komma gående, säger Patrik Fomin.

KÄLLA!