Vi behöver er hjälp. Vi på Kattjouren behöver dig som kan ställa upp som jourhem/träningshem.

För många katter där ute är varje dag en kamp för att överleva. Deras vardag är kantad av ständig hunger, köld och kampen för att stå emot människors grymhet och elakheter. En vardag med sparkar, slag och stenkastning. Mammor som tappert kämpar för att försvara sina ungar och som förgäves försöker hitta något ätbart att mätta deras magar, som skriker av hunger med.

Och som förgäves försöker hitta något ätbart att mätta deras magar, som skriker av hunger med.

Överlevnadsinstinkten är stark men det finns en gräns även för hur mycket katter klarar av. Till sist sitter de utmärglade och apatiska för de orkar inte kämpa längre.

Blyga individer väljs oftast bort. Det är de katter som utan tvivel är de mest utsatta och minst önskvärda. De har den lägsta status av alla katter. Katterna är blyga för att de har haft lite eller ingen kontakt med människor eller blivit så illa behandlade att deras erfarenheter av oss säger dem inget annat än att vara försiktiga. Dessa katter får tyvärr sällan eller aldrig en ärlig chans till ett värdigt liv. Vi har sett förvandlingar alltför många gånger för att inte arbeta extra hårt för dessa utsatta vänner. Den kärlek du får tillbaka från en katt som gått från blyg till trygg är något väldigt speciellt och vackert.

Att människan är en grym varelse får vi bevis på gång efter gång, när samtal och mail droppar in med den ena historien hemskare än den andra. Vi vill givetvis hjälpa så många som möjligt men bristen på jourhem gör att kvarnhjulet maler allt långsammare. Vi på Kattjouren gör allt vi kan för att hjälpa, hitta hem eller andra lösningar för att få in katterna i värmen. Varje räddad individ är en seger men maktlösheten gör sig hela tiden påmind på grund av bristen på jourhem.

Vi söker dig med ett stort hjärta, förståelse och tålamod. För att vi ska kunna rädda dessa utsatta individer behöver vi dig som kan ta emot en katt eller två och ha dessa boende hos dig under en tid så de kan få lära sig att det trots allt finns människor som är godhjärtade och vill dem väl. Har du någon plats över hemma så att de, till en början, kan få ett eget utrymme? Ett extrarum, tvättstuga eller liknande?

När katterna fått mer tilltro till oss så placerar vi de i permanenta hem, utifrån deras individuella behov. Din insats är livsavgörande och den hjälpen du bistår med ovärderlig.
Ingen insats är mindre värd än den andra och tillsammans kan vi göra en enorm skillnad för katterna.

Vill du hjälpa oss att göra en betydelsefull insats för dessa utsatta individer?

jourhem@kattjouren.nu  (Märk "Jourhem+din ort")

Skicka ett mail med en kort berättelse om dig själv, din tidigare erfarenhet av djur och vilken typ av jourhem du kan bistå oss med. (akutjour, träningshem, jourhem) Bifoga även kontaktuppgifter där vi lätt kan nå dig.


Tack för att du tog dig tid att läsa och tack för att du vill vara en del av detta fantastiska nätverk

/
Kattjouren