Willys säljer sekt-mjölk.
Det påstår Peter Brych, aktiv i Föreningen rädda individen.
- Sekten gnuggar händerna, nu får dom kontakt med barnen direkt vid frukostbordet, säger han.

Peter Brych, 57, kommunpolitiker i Härryda blev chockad när han upptäckte att mjölkpaketet han köpt på Willys hade reklam riktad mot unga från Riksorganisationen för ett drogfritt Sverige.
– Man blir mörkrädd när scientologikyrkan kan använda sina frontorganisationer på det här sättet, säger Peter Brych, själv sektavhoppare och aktiv inom Föreningen rädda individen.
Riksorganisationen för ett drogfritt Sverige grundades för 15 år sedan av Åsa Graaf, medlem i scientologikyrkan. 2003 fick hon scientologernas frihetsmedalj för sina insatser i kampen mot narkotika.
Men att Riksorganisationen för ett drogfritt Sverige skulle ha kopplingar till scientologin förnekar hon.
– Vi är en fristående ideell förening som är oreligiös och opolitisk, och vi kontrolleras av stiftelsen för insamlingskontroll. Scientologin är min religion privat, säger Åsa Graaf.

”Omöjligt att veta”

Thomas Andersson, vd för Falköpings mejeri som levererar mjölken till butiker i hela Västsverige, hade ingen aning om kopplingen till scientologikyrkan.
– Det är nästan omöjligt att veta om en organisation stöder någonting annat. I efterhand har vi förstått att de bidrar med pengar till någon tidning, säger han.
Några fler mjölkpaket med reklam för organisationen blir det inte.
– Jag vågar inte, jag har blivit hotad av scientologimotståndare. Jag är mer rädd för dem än för scientologerna, säger Thomas Andersson.
Av Alexander Olwan

Av Alexander Olwan
alexander.olwan@expressen.se             

 

 

 

Hej, Scientologins ledarskap. Vi är de Anonyma.

Under åren har vi hållit ett öga på er. Era kampanjer för att sprida misinformation; er förträngning av åsikter; era vridna rättsprocesser. Allt detta har fångat vår uppmärksamhet.

I och med läckan av er senaste propagandavideo ut till allmänheten, så har utsträckningen av ert ondskefulla inflytande över de som litar på er, som kallar er ledare, klarnat för oss.

Därför har vi Anonyma bestämt att er organisation bör förgöras. För era anhängares bästa, för mänsklighetens bästa - för skojs skull - skall vi relegera er ifrån internet och systematiskt avveckla Scientologkyrkan i dess nuvarande form.

Vi ser er som seriösa motståndare och vi är beredda på en lång, lång kampanj.

Ni kommer inte ha förmågan att för alltid att stå upp emot de arga massorna av den välbetänkta skaran.

Era metoder, ert hyckleri, er klumpigt naiva organisation har nått sitt slut. Ni kan inte gömma er; vi är överallt. Vi kan inte dö; vi är för evigt.

Trots allt vi är, så är vi inte lika monstruösa som er; även om våra metoder är jämställda med era.
Vi blir större och större för varje dag - och enbart med hjälp av våra idéer, vår skadeglädje och fientliga som dem oftast är.


Successivt som vi förenar vår takt med er "Kyrka", så skall förtryckandet av era anhängare bli påtagligt svårare att hantera. De troende kommer att vakna upp och förstå att frälsning inte har något pris.

De kommer få veta att den stress och frustration de känner inte är någonting de skall skylla oss Anonyma för.
Nej - de kommer se att den stammar från en källa mycket närmre dem själva. Ja, vi är era SP. Men summan av den förtigning vi skulle kunna uppnå överskuggas av den RTC står för.

Kunskap är fri.

Vi är de Anonyma.

Vi är Legion

Vi förlåter inte.

VI GLÖMMER INTE.

Ni kan förvänta er oss.