Hej!

Zebra och jag har diskuterat på hundrundan om detta hemska som skett i Trollhättan, där en 21 årig kille utklädd till Dart Wader går runt i en skola och hugger ner personer med ett svärd.

Jag tycker naturligtvis detta är mycket hemskt och tragiskt men hade en stor oro att allmänhetens hat skulle riktas mot alla som gillar Star Wars och som gillar Sines Fiction över huvudtaget osv. Men Zebra förklarade för mig att folk inte fungerar så. Jag minns ju att efter morden på Ikea där en Afrikansk man knivhögg en mor och hennes son till döds, så brann det på flyktingförläggningar och folk fick ett starkt agg till invandrare och till Afrikaner i synnerhet.

Därför tänker jag att människor fungerar så - att om en person gör en dum och hemsk sak och denna personen tillhör någon viss grupp, subkultur, har ett vist intresse, gillar viss sorts musik, eller tror på något speciellt - så riktas allmänhetens hat mot alla som gillar eller tror på det som gärningsmannen har eller annars gör.

Liksom tidigare när vansinnesdåd och liknande har skett så har man ju skyllt på rockmusik, datorspel, filmer, subkulturer osv.

Som barn vet jag ju att när jag var 7-8 år, så trodde jag att personer med glasögon var tjuvar och den uppfattningen hade jag fått genom Kalle Anka och Björnligan som försöker stjäla Joakim von Ankas pengar.

Se bild!

I ett barns ögon så ser barnet att tjuvar bär glasögon!

Eller som när vi jobbade med vargar och miljö/djurrätt osv på Dammsdal så som media skrev i vargdebatten och som lärare pratade, så fick både jag och andra tonårsgrabbar på Dammsdal uppfattningen att samer är varghatare som inte tvekar att döda vargar så fort de får en chans och  att de vill utrota vargarna. Att de kör ihjäl vargar med skoter, lägger ut gift och använder förbjudna och plågsamma fällor. Att ordet "same" betydde för mig och för andra på Dammsdal en person som dödar vargar och vill utrota vargarna.

Idag vet jag att det inte är så!

Anton Lundin Pettersson är alltså killen som hade rasistiska motiv och var med i högerextrema grupper som högg ner folk på skolan i Trollhättan.

Och jag tror och hoppas att allmänheten inte börjar hata och förfölja personer som gillar Sience Fiction, Fantasy, Star Wars eller personer som är aktiva i subkulturer - p.g.a. Anton Lundin Petterssons  rasistiska vansinneshandlingar.

Enligt skolans övervakningskameror så var Anton social och vänlig med elever som hade ljus hy men elever som hade mörk hy fick smaka svärdet!

Tycker också att det är makabert att man startat en FaceBook grupp som försvarar Antons hänsynslösa agerande med att han skulle försvarat landet!

Se LÄNK!

Polisen: Han valde ut sina offer – de med mörk hy!

Mvh: Smirre