Eric, 20, med Downs syndrom sköts till döds av polis!

Här är leksakspistolen som Eric, 20, hade när han sköts ihjäl!

Mor och jag har diskuterat detta kring att farliga situationer kan uppstå om man leker med leksaksvapen in public, detta är väldigt tragiskt som hänt 20 årige Eric.

Jag inser att det skulle kunna ha hänt mig också eftersom jag brukade förut springa runt och leka med mina plastgevär olika krigslekar inspirerade från dataspel och filmer.

Idag så leker jag mer på ett säkert sätt, där jag är min furrykaraktär "Smirre" som tillsammans med andra Djur krigar mot människor för att försvara Djurrikets intressen. Kombinerar olika stridsuppdrag med speluppdrag och filmsekvenser och genom att när jag åker bil så flyger jag stridsflygplan eller attackhelikopter i passagerarsätet. Mina leksaksvapen har jag idag till prydnad och visar för vänner osv, men springer inte runt på byn med dem och låtsaskrigar.

- Just för att situationen kan uppstå att polisen kan uppfatta mig som en terrorist eller så och inte förstår att jag leker och att polisen då skjuter skarpt.

Kriminella personer drar sig inte från att skjuta både poliser och civilister och på håll är det svårt för en polis att avgöra om det är en leksak eller ett riktigt vapen.

Att poliserna bär vapen är för att skydda sig själva mot kriminella personer som inte tvekar att skjuta verkanseld mot poliser om de känner sig trängda och därför skjuter en polis skarpt om han/hon får ett vapen riktat mot sig.

Ens eget liv är man mest rädd om och i en situation som för en polis uppfattas som hotfull så skjuter polisen först för att inte själv bli skjuten.