Smirre här.

FINA SVÄRD MED MERA!

Skunk Funk! (y)

Fixat och donat lite hos Mor ikväll och Skypat med ett par vänner.

Klockan 21 är det en ny Lasse-Åberg film på TV4 Film, tänkt att se den.

SOS – en segelsällskapsresa!

Lasse-Åbergs första Fursuit = Rosa Hare! - Kolla Trailern!;-)

Efter en skilsmässa med Lotta har den gammalmodige brödrostfabrikarbetaren Stig-Helmer Olsson tänkt tillbringa midsommarhelgen med sin mor och sonen Karl-Helmer, bortsett från en maskerad tillsammans med vännen Ole (Jon Skolmen). Efter maskeraden hamnar Stig-Helmer och Ole av en händelse ute i Stockholms skärgård, dit flera andra familjer också åkt.

Stig-Helmer och Ole träffar Krisse (Susanne Barklund) som Ole känner sedan tidigare och som tar dem med till en överklassfest. Under festen får Stig-Helmer pröva på vindsurfning, vilket slutar med att han nästan åker ut på öppna havet. Han blir räddad och tas till Stråholmen av Krisses vän Anna-Vera (Birgitte Söndergaard). Det visar sig att Anna-Veras pappa (Tor Isedal) har hemliga planer på att bygga ut Stråholmen till ett Östermanland tillsammans med kommunens starke man, Ture Janzon (Stellan Sundahl), något som Anna-Vera vill stoppa. Med hjälp av Ole och en segeltävling försöker Anna-Vera och Krisse sprida medvetenhet om fifflet med bygget av Östermanland.

NYHETER!

Omhäktas för våldtäkt mot barn!

Alliansen: Misstroendet mot Hultqvist kvarstår!

Maskerade tjuvar rånade hemtjänst och vårdtagare!

Stora brister hos hemtjänsten!

Omkomne polismannen begravs!

Misstänkt stalker åtalad för flera brott!

Mjölktabben - Arla datummärkte med "bajs!"

Annorlunda datummärkning.

"26 Bajs". Så lyder datumstämpeln på en liter mjölk från Arla.

– Det är tråkigt om det står så på våra mjölkpaket, säger Katarina Malmström på Arlas pressavdelning.

Det handlar om en liter mjölk med tre procents fetthalt. Tetran är inköpt på Lidl i Borlänge men sticker ut från Arlas normala sortiment. På tetrans ovansida är det stämplade produktionsdatumet "26 bajs" - i stället för "26 feb".

Alva Olsson, 13, upptäckte mjölkmissen när hon plockade fram kvällsmål till familjen.

– Hon visade mig och frågade om det verkligen stod så. Vi började skratta allihop, säger pappa Kent Olsson, 45.

Tetran är äkta

Sedan lade Alva Olsson upp en bild på Arlas Facebook-sida, där Ajour.se snappade upp den ovanliga datummärkningen.

Och det råder inget tvivel om att mjölktetran är äkta, enligt Kent Olsson. Stämpeln med ordet "bajs" ser likadan ut som de vanliga datumstämplarna på Arlas mjölktetror.

– Det är nog någon som har haft lite roligt, säger Kent Olsson.

Men på Arlas pressavdelning tycker man inte att tilltaget är roligt.

– Det är inget kul när det står bajs på något du ska äta eller dricka, säger Katarina Malmström.

Arla vill utreda

Hur den genanta stämpeln hamnat på mjölktetran kan Arla inte svara på innan det gjorts en utredning. För det krävs att familjen Olsson skickar in tetran, säger Katarina Malmström.

Men det tänker familjen Olsson inte göra.

– Vi behåller paketet, jag vill inte att någon får skäll för det här. Jag tycker att det var ganska oskyldigt, säger Kent Olsson.

Efter bajs och onani – vakter tas in till kyrkan!

Spritflaskor bland kyrkbänkarna, någon som bajsat på golvet och försök till stöld av kyrksilvret. 

Nu sätter Heliga Trefaldighets kyrka i Kristianstad in väktare vid gudstjänster, barndop och vigslar. 

 – Det var en som låg och drog i sin snopp. Han slutade inte trots att en kvinnlig polis uppmanade honom att göra det, säger församlingens förvaltningschef Bengt Alvland till Kristianstadsbladet.

Personalen i den Heliga Trefaldighets kyrka i Kristianstad har fått utbildning om hot och våld. Samtidigt ska väktare se till att förrättningar i kyrkan skyddas mot fridstörare.

– Det är egentligen märkligt att vi ska behöva utbilda vår personal i sådant här, men det är kanske så utvecklingen ser ut, säger församlingens förvaltningschef Bengt Alvland till Kristianstadsbladet.

För de störande momenten har blivit fler och fler. Bengt Alvland har skrivit en lista med incidenter. Personalen har hittat använda kanyler och krossade spritflaskor i kyrkan. Vid något tillfälle har någon onanerat i kyrkbänken, det har klättrats i orgelfasaden och gjorts försök att stjäla kyrksilvret. Kyrkan har använts som toalett, både in- och utvändigt.

Försökt ta barn

Fridstörarna har till och med försökt ta barn från präst eller mamma mitt under pågående dop, enligt Alvlands lista. 

Förvaltningschefen menar att kyrkan förvandlats till en värmestuga, sedan det satts in fler ordningsvakter på järnvägsstationen och i andra byggnader i Kristianstad.

Polisen känner till problem

Kommunpolisen Göran Svensson känner inte igen alla punkter på förvaltningschefens lista men bekräftar att det rapporterats om problem i området på sistone. Det gemensamma är att fridstörarna upplevs som obekanta ansikten.

– Vi känner till problem i området men inte att det var av den här omfattningen, säger Göran Svensson. 

Teorin är att oroligheterna hänger ihop med att ett nytt behandlingshem för missbrukare som etablerats i närheten sedan ett drygt år tillbaka. Och med det fria vårdvalet drar det till sig missbrukare från andra orter.

– Vi kommer att ta upp det här med dem inom ramen för Brottsförebyggande rådet. Det har ökat så mycket nu, säger Göran Svensson.

Förvaltningen har ansökt om att kyrkan och församlingshemmet ska få ordningsvakter. Den lokala polisen har yttrat sig om det.

– Jag ställer mig positivt till det. Därmed inte sagt att det är avgjort, säger Göran Svensson.