Funderar en del på detta om Kristendom och om vem Jesus var och vad han ville förmedla till världen! Jag har ju dock en mörk och dålig bild av mycket som rör kristendom på grund av okunniga, dumma och intoleranta människor som använder Bibeln och kristendomen för att svartmåla, fördöma, Djävulsfiera och håna grupper och företeelser som Furrykulturen, spel, Internet, rockgrupper, rave, djurrättsföreningar, funktionshinder, Harry Potter, rollspelare, veganer, politiker, HBTQ-personer, priderörelsen, miljörörelsen och mycket annat som de inte kan eller vill förstå sig på!

Faktum är att Jesus lärde oss aldrig att hata och fördöma andra för hur de lever, vad de kämpar för eller vad de tycker om eller vill delta i osv!

För det första så var Jesus en stor djurvän och en kärleksfull person som respekterade liv och andra varelser som Guds skapelser!

En Munk som gick i Jesu fotspår och spred Guds ord till Djuren och värnade om Djuren var Fransicus! Hans minnesdag är 4e Oktober som över hela Världen firas av Djurvänner!

Här kan man läsa om Munken Fransicus som är Djurens skyddshelgon och om Djurens dag!

Något som jag själv upplevt i livet och sett en del av på Internet är att Jesus skulle pratat om att kapa de sjuka grenarna och vilket Jesus faktiskt aldrig har sagt. Jag har kollat runt och sökt på både Google och olika Bibelsidor osv.

Det jag hittat som antagligen har tolkats som att kapa de sjuka grenarna är en liknelse om ett fikonträd som inte bar frukt och att med omvårdnad och att få fortsätta växa så skulle det bära frukt!

Detta finns i Bibeln under Lukas 13:6-9 och finns att läsa på Internet snabbt här!

Det är direkt otäckt att en del människor använder detta med att kapa de sjuka grenarna för att förespråka offentlig pålning av homosexuella, att hänga politiker i lyktstolpar och att skjuta ihjäl furries och djurvärnare eller skicka funktionshindrade i gaskammare, att förespråka jakt på Vargar och andra Rovdjur eller att man ska ha dödspatruller som agerar jägare och rensar städerna från invandrare, hemlösa, tiggare osv!

Men sitter man ensam i en stuga och är arg och fördömande mot allt och alla och vägrar använda Internet så blir man en bitter och hatisk idiot och blir ensam!

Det är definitivt INTE det Jesus vill att man ska göra!

Jag tror att Jesus menar med denna liknelsen att att man ska ta hand om sina vänner och vårda sina vänskapsrelationer! - Vilket är en av de viktigaste komponenterna i just Furrykulturen! Sen om man gör det via chatt, forum eller Second Life eller när man träffas IRL på konvent - så är vänner något väldigt fint och värdefullt som man ska ta hand om och vårda och vilket Jesus satte mycket stort värde på!

Så använd inte Jesus symbolspråk och Bibeln för att sprida hat, lögner och spela ut grupper och personer mot varandra! Det är verkligen inte rätt eller bra!

- Tankar en torsdagskväll i Finja!