Yipp! Räven är online.

Vaknade tidigt och kollade en del på Discovery, bl.a. så visade de program om lyxiga teknikprylar som en ny sorts mobiltelefon med en massa finesser och reprfitt glas i safir osv. de visade även bilar och bl.a. Koenigsegg

som är en mycket snabb, högteknologisk och dyr sportbil som tillverkas här i Skåne men det är typ rika oljesheikar i Sadiuarabien som köper dem som statusbilar.

Och från sportbilar till stridsflygplan då - så hade de ett intresantprogram om Phantom-planen som bl.a. användes för flera olika vapenslag under Vietnamkriget och även i Gulfkriget 1991. Phantom är ett flygplan som kan bära både luftstridsrobotar och flera olika typer av raketer och bomber, där ibland napalmbomber, bunkerbusters och clusterbomber.

McDonnell Douglas F-4 Phantom II är ett amerikanskt stridsflygplan som utvecklades av McDonnell Douglas under slutet av 1950-talet som jaktplan för USA:s flotta. Det var det första planet med titan i sin konstruktion. F-4 blev en stor succé och blev det första sanna multirollflygplanet. Det satte 15 rekord under de 18 första månaderna det var i tjänst, bland annat höjd (30 040 m), hastighet (2585 km/h) och låghöjdshastighet (1452 km/h) som stod i 16 år. Dessa rekord blev sedan slagna av nyare plan som F-15 och F-16.

F-4 Phantom var ett plan som förlitade sig helt på jaktrobotar som beväpning. En kanon kunde dock monteras i kapsel. Det kunde när det kom och för en lång tid framöver utmana alla andra flygplan plan som i tjänst. Det visade sig ganska snart att avsaknaden av en automatkanon var en allvarlig taktisk brist. Därför fick F-4E en fast monterad M61 Vulcan under nosen.

F-4 Phantom II vidareutvecklades även för USA:s flygvapen och de första planen var klara för tjänst de första åren på 1960-talet. Det här planet hade olika beväpningsalternativ, vilka innebär en nyttolast som är dubbelt så stor som andra världskrigets bombplan B-17. Flygplan av den här typen fanns fortfarande i tjänst under Operation Desert Storm 1991. Sammanlagt byggdes mer än 5000 exemplar av detta flygplan.

F-4 Phantom var bland de första planen som kunde skjuta ner plan med BVR-teknik (Beyond Visual Range). I Vietnam- och Kuwaitkriget sköt Phantom tillsammans ner 280 plan med BVR.

Från stridsflygplan till rävar då!

Rävar älskar rave och kan dansa i timmar i månskenet! =^.^=

och apropå rävar så här är en gammal furryklasiker som legat på tuben superlånge! ^__^

Samma rävtjej åker slalom på Deviant Art! LÄNK!

Snart frukost.

*Kram!* från Smirre