Enzo är kvar att tingas av sina syskon. Han blir 12v om 14 dagar. Vem vill adoptera en social och go liten gosse? Han finns att besöka i Staffanstorp. Ring 0733182044 / AngelicaAKUT NÖDROP för Felix och hans vänner som sett sina vänner dö efter att ha ätit råttgift
(Kävlinge)

Vi fick en akut vädjan om hjälp. I ett villaområde förgiftas katter, hemlösa såväl som familjekatter.

De hemlösa katterna far allra mest illa. Ingen kommer till deras hjälp och ser till att de får hjälp när de ätit det dödliga giftet. Istället tvingas de ytterligt utlämnade och ensamma att uthärda outsägliga plågor som varar de timmar eller dagar som deras kroppar orkar innan de tar slut.

Väldigt många katter har dött på det sättet. Maktös och rädd har Felix sett sina vänner vrida sig i smärtor för att sedan till slut ligga livlösa.

På flera ställen i närheten ligger det döda kattkroppar. I den miljön lever Felix och de som finns kvar av hennes familj...

Vill du öppna ditt hem för Felix eller någon av de andra - och rädda deras utsatta liv?

Madelene 0707-706815 (sms)

Felix och hans överlevande vänner är ca 6 månader. De brukar vara med några större katter som förmodligen är syskon från en tidigare kull.
Deras situation är AKUT och de kommer att gå under utan hjälp.

Hem söks i närheten. Eftersom ärendet är både stort och mycket akut vill vi i just det här fallet gärna finna hem som har möjlighet att själv hämta sin nya familjemedlem.

Din hjälp kan göra all världens skillnad för en värdefull & viktig liten individ.

AKUT NÖDROP! Summer behöver akut ett nytt hem. Hon och hennes tre bebisar räddades undan kommunjägaren. Ett stort företag ville få bort mammakatt och ta hennes kattungarna. KKS fick informationen och vi anmälde oss att ta hela familjen. De är nu i ett stödhem som inte kan ha dem kvar längre. Summer har sin lilla Enzo kvar som inte är tingad. De blir 12v om 14 dagar. Hon kommer kastreras, id märkas och vaccineras innan flytt. Vem kan öppna sitt hem för Summer så fort de små blivit 12v. Hon är van vid barn. 8 åringen får klappa men de mindre är hon mer rädd för. Hon verkar ha lite räddsla för män. Ett lugnt hem som ger henne all tid hon behöver för att känna sig hemma sökes. Finns att besöka i Staffanstorp. Ring 0733182044 / Angelica 

 SOS AKUT NÖDROP för ensamma små katter som behöver trygghet och kärlek!

I Torup är det ett tufft liv för små kattfamiljer. Faror lurar och många vill dom illa..

Nu har det setts till minst 5 kattungar vid samma område och de blir matade av en snäll kvinna. Men vad händer om några veckor när det blir kallt och blåsigt? De stackars små kommer inte ha en chans att överleva vintern och de behöver akut någon som kan ta emot dem och en eventuell mamma! Vem vet hur många fler kattfamiljer där finns?

Kan någon räddande ängel öppna sitt hem för de stackars behövande innan de går en hemsk, kall och svältande död till mötes?

Ida - 0708724219 (smsa)
eller maila ida@kattjouren.nu och märk mailet med "kattungar akut"


Kattungarna på bilden är de 5 man sett till, beräknade till ca 7-8v.
AKUT NÖDROP För Messi & Minna som längtar efter kärlek
( Malmö)

Finns där ingen där ute som vill älska dessa underbara katter ?

Messi och Minna är två helt bedårande katter. De fullkomligt älskar att mysa och spinner så fort man kommer in i rummet. Messi och Minna omhändertogs från en familj som inte längre kunde ha de kvar och nu söker vi desperat efter en familj som kan älska dem för alltid.

Lilla Minna är i åldern 6 månader, men är lika liten som en kattunge på 3 månader, mager men håller på att äta upp sig. Messi är killen med glimten i ögat ca 9-10 månader.

De kunde räddas till en tillfällig fristad men de behöver snarast en familj. Det är verkligen de perfekta familjekatterna , de älskar allt och alla. De vill flytta tillsammans, vi kommer inte skilja på kattvännerna.

Vill du öppna ditt hem för två charmiga katter som bara längtar efter någon att ge sin kärlek till?

Malin 0704-030338 (sms:a ) Malin@kattjouren.nu

Båda är kastrerade, vaccinerade och Id-märkta. Transport Malmö-Stockholm/Uppsala/ Östhammar finns, med omnejd för avstickare under vägen om hem dyker upp.
EFTERLYSNING
(Eslöv)

Snälla hjälp oss att hitta Skrållan!

Den 25 juli försvann Skrållan från sitt hem på nr 3 vägen, Berga 235 Eslöv. Hennes familj saknar henne något fruktansvärt och tar tacksamt emot alla tips de kan få.

Skrållan är grå med vit mage och nos, hon har vita tassar fram och vita bakben. Hon är mycket kelig och inte det minsta skygg.

Hon är inte öron- eller chipmärkt och tappade oturligt nog sitt halsband precis innan hon försvann.

Har du sett Skrållan eller vet du något om henne så kontakta omedelbart matte,

Emily 070 29 69 105
Super akut nödrop!
Just nu sker infångning av en Kattfamilj utanför Svalöv. 2 kattungar är nu infångade men det har strulat sig med stödhemmet. Så nu har dem ingen, superledsna sitter dem i transportburen och har ingenstans att ta vägen nu . 2 ungar är nu infångade och söker dig super akut som kan öppna sitt hem för dem NU. Och imorgon kommer resten av familjen. 1 syskon och Kattmamman .
Ring Jenny: 073-816 95 52
My.s@kks.nu
AKUT NÖDROP för lilla Nelly som sett sina syskon dö efter att ha ätit råttgift
(Kävlinge)

Vi fick en akut vädjan om hjälp. I ett villaområde förgiftas katter, hemlösa såväl som familjekatter.

De hemlösa katterna far allra mest illa. Ingen kommer till deras hjälp och ser till att de får hjälp när de ätit det dödliga giftet. Istället tvingas de ytterligt utlämnade och ensamma att uthärda outsägliga plågor som varar de timmar eller dagar som deras kroppar orkar innan de tar slut.

Väldigt många katter har dött på det sättet. Maktös och rädd har Nelly sett sina syskon vrida sig i smärtor för att sedan till slut ligga livlösa.

På flera ställen i närheten ligger det döda kattkroppar. I den miljön lever Nelly och de som finns kvar av hennes familj...

Vill du öppna ditt hem för Nelly eller någon av de andra - och rädda deras utsatta liv?

Madelene 0707-706815 (sms)

Nelly och hennes överlevande syskon är 12-14v. De brukar vara med några större katter som förmodligen är syskon från en tidigare kull.
Deras situation är AKUT och de kommer att gå under utan hjälp.

Hem söks i närheten. Eftersom ärendet är både stort och mycket akut vill vi i just det här fallet gärna finna hem som har möjlighet att själv hämta sin nya familjemedlem.

Din hjälp kan göra all världens skillnad för en värdefull & viktig liten individ.
AKUT NÖDROP! Mamma Vilya och sina små Smeagol, Aragon och Legolas togs akut in på en snäll familjs badrum tillfälligt. Smeagol ( den långhåriga) är tingad. De andra måste bli tingade innan den 8 september när de är 12v. Då detta var en kortsiktig lösning för att rädda familjen. De är lite försiktiga i början. Mamma Vilya är en riktig kelgris men avvaktande till att börja med. De finns att besöka i Viken utanför Helsingborg. Ring 0733182044 eller maila angelica.w@kks.nu om du kan hjälpa. / Angelica
NÖDROP för fyra kattungar som hittades i sista stund...
(Mellan Ystad/Sjöbo))

Muffin och hennes syskon var bara några veckor när deras trygghet försvann-deras mamma. En dag gick hon för att leta efter mat till sina små men hon kom aldrig tillbaka. Ensamma och ledsna låg Muffin och hennes syskon och blev mer och mer hungriga. För små för att klara sig själv, för små för att ens hålla värme.

En snäll människa uppmärksammade det hela och efter många timmar när pipen nlev allt svagare vågade hon inte vänta längre, kattungarna måste in.

De fick en fristad där de växt upp med kärlek och trygghet trots att deras mamma aldrig kom tillbaka.

Nu längtar dem efter egna hem där det finns en snäll lattkompis som vill leka och en familj som älskar att kela. Ett hem som varar för alltid.

Vill du älska Muffin eller någon av hennes syskon?

Madelene 0707706815(sms)

Kattungarna är otroligt sociala och kärleksfulla. De är ca 14v.
Bild: Honor där uppe och hanar där nere.
 

NÖDROP För gossen Lego
( Malmö)

Lego har en gång i tiden varit någons katt, men kastades ut på katten för att klara sig. Lego tvingades inse att ens varm mjuka säng inte fanns mer , utan fick nöja sig med en buske som blev hans tillhåll. Där satt en längre tid och hoppades att dörren till hans hem skulle öppnas , men de var för gott stängd.

Lego rörde sig i området för att leta mat och ett fann ett ställe där hemlösa katter matas, när ingen såg gick han åt av de lilla resterna som var kvar, de stillade hans värsta hunger. Hans päls föll av sakta och hans kropp blev mindre och mindre. Det är hårt att bli en hemlös katt när man en gåm i tiden haft hem.

Lego kunde fångas in för 2 månader sedan och det var hans lyckliga stund. Trots att han blivit så sviken av människan så är han i jourhemmet väldigt framåt.Han vill vara med och han minns hur skönt det vara med att bli klappad. Lego har ätit upp sig och hans livsgnista i ögon börjar så smått tändas.

Nu böver Lego ett hem, en familj som aldrig mer sviker. Kanske ett hem där han kan få en snäll kattkompis.

Vill du öppna ditt hem för denna snälla och göra hans hjärta lyckligt igen?

Malin 0704-030338 (sms:a) Malin@kattjouren.nu

Lego är kastrerad, vaccinerad och id-märkt. Transport Sträckan Malmö-Stockholm/Uppsala / Östhammar finns. Så passa på nu ni uppåt landet


KATTJOUREN TYCKER till om Fylkings frispel!

Som självutnämnd och numera smått bedagad nationalpajas har Gert Fylking med åren fått ta i allt mer för att chockera en allmänhet som för det mesta bara gäspar åt hans krumbukter. Visst kan han ha ett underhållningsvärde, i rätt sammanhang. Men oftast står det ett löjets skimmer runt denna säregna varelse, och i dag räcker det inte för att höja många ögonbryn.

Fylkings senaste utspel är inte förvånande. Tänk hur kugghjulen snurrat när han fick en fråga och sedan snilleblixten: Ett slag under bältet mot de allra mest utsatta – de små försvarslösa som är helt utlämnade och inte skyddas av lagar och myndigheter – det borde göra susen!

”Slå ihjäl sommarkattungen med en påk och gör små mössor av deras skinn” säger han, med förtjusningen hos en tvååring som kissar på golvet. I en kvällstidning följer han upp med en märklig uppmaning till kattvänner att "lägga energin på vård, omsorg och skola istället för på kattjävlar” för ”ingen ska tvingas ta hand om en katt i 15-20 år”.

Minst sagt hycklande förfasar sig Gert Fylking sedan på sin Facebooksida över eländet i världen som han ställer i ett oförklarligt motsatsförhållande till att människor reagerar på hans förflugna ord om katter. Mer logiskt tänkande ger honom dock ordentligt på tafsen och förklarar att reaktionerna knappast beror på någon slags ”kattfundamentalism”, utan snarare på att människor känner att just den brist på empati som Fylking uttrycker ÄR det som är fel på världen.

Givetvis är det få som tar hans diverse utspel på större allvar i sakfrågor. Men vi har inte alla samma sätt att tänka, eller tolka ironi och motiv hos den som gör ett uttalande.


Spinnmaskinen Monk strax utanför Landskrona söker snarast stöd- eller permanent hem. Han är född sommaren 2012 och är en kelig pojke. Han är kastrerad, vaccinerad och id märkt. Sköter lådan purrfekt. Önskar sig ett hem med kattkompis och känner sig nu redo för flytt. Han har enbart varit innekatt sedan han räddades och tycker det är toppen. Monk gillar att borstas och kan inte få nog av att bli kliad. En riktig spinnmaskin när han kommer igång.

Bakgrund:
Monk och mamma Mirren matades i vintras i en koloniträdgård i Helsingborg. De räddades med hjälp av en stark insats ifrån KKS Helsingborg tjejerna och ett engagerat stödhem.
Mirren har fått ett bra stödhem.

Har DU ett hem för Monk så mejla lotta.h@kks.nu //Marianne L admin