Hej! Smirre här.

Bygg Din BMW - Kul Onlinepyssel!

Sjuka och skadade Kaniner plågas för lyxprodukter!

En djurrättsorganisation i Frankrike har idag släppt skakande filmer som avslöjar hur sjuka och skadade kaniner hålls i kala burar. Kaninerna kött säljs som en gourmetprodukt och deras päls används av lyxföretag som Dior, Fendi och Dolce & Gabbana.

De nya filmerna från den franska djurrättsorganisationen L214 visar hur kaniner tvingas leva hela sina liv i trånga burar utan tillgång till dagsljus. Villkoren för kaninerna som uppvisas i filmen är oacceptabla och flera av dem är skadade, sjuka eller uppvisar stereotypa beteenden.

Kaninerna tillhör en ras, Orylag, som föds upp för sitt kött och för sin päls. De slaktas när de är omkring 20 veckor gamla. Deras kött säljs som en gourmetprodukt och av pälsen görs lyxprodukter som halsdukar, väskor och leksaker för företag som Dior, Fendi och Dolce & Gabbana.

Organisationen L214 har anmält de gårdar där filmerna är inspelade och har också anmält myndigheterna för att inte ha utfört sitt jobb med att kontrollera verksamheten.

– Bakom lyxen finns industrier där kaniner inte får utlopp för sina naturliga beteende, inte får känna gräs under tassarna eller solens strålar. Detta går rakt emot branschens kommunikation som refererar till detta som en etisk uppfödning, säger Sebastien Arsac, talesperson för L214.

Kaniner är ett av det djur i Europa som det föds upp och slaktas flest av – 340 miljoner kaniner dödas varje år för sitt kött bara i Europa  . Majoriteten av dessa 340 miljoner kaniner hålls i gallerburar där deras möjligheter att bete sig naturligt är kraftigt begränsade. I mars i år röstade EU-parlamentet igenom ett förslag till regler som skulle innebära att djurskyddet för kaniner som föds upp för kött stärks och att burar inte längre får användas. Frågan måste dock tas upp av EU-kommissionen för att omsättas i lag, vilket det inte finns någon garanti för att de kommer att göra.

KÄLLA DJURENS RÄTT!

Napalm being tested on various vehicles!

VACKRA GEVÄR!

Igår så bytte jag och Helena vatten i akvariet och det blev riktigt fint.

Personlighetstester på nätet är ibland kusligt klockrena!

Idag har Zebra assisterat, vi körde lite skräp till tippen från mors lya och jag tog några bilder.

Någon hade slängt en fin taklampa i elektroniklådan.

Samt en micro.

I den andra elektroniklådan låg en radio och en TV, samt kasserade DVD-selare, skrivare och strykjärn med mera.

En låda var det bara gamla tjock-TV.

Låg en del kul i lamplådan.

En riktigt stor glödlampa, sådana som ofta är i industrier och lagerbyggnader, de ger 1000 watt. Dubbelt så stora som dem som sitter i gatlyktorna.

En till sådan här lustig rörlampa men som var trasig.

Nej, det är inte lampan till en ljussabel, det är en LED-spott modell kraftigare.

En lampa till billykta.

En spirallampa.

En vanlig lågenergilampa.

Ett LED-kronljus.

Vi har också handlat till Mor samt fyllt på glykol på bilen. Jag lekte stridspilot i passagerarsätet som vanligt.

Imorgon assisterar Fjällräv och jag ska åka till ÖB för att handla julklappar till mina assistenter. Kollat upp vad jag ska köpa så och vad Mor säger att jag har råd med. Högkostnadsskyddet på medicinen gick ut den 15 december så jag måste betala mina mediciner upp till en viss summa igen innan jag får nytt högkostnadsskydd.

Igår så var hela assistansteamet här + Mor och vi fikade och hade vårt årliga julklappsspel.

NYHETER!

Pride-chef dömd för våldtäkt mot barn!

Utbildningsminister Fridolin tar avstånd från finansminister Andersson!

Småbarnsfamiljen tvingas lämna landet – på julafton!

Polen lämnar hellre EU än tvingas ta emot muslimer!

Politiker med rutten moral! Man blir bara ledsen! :-(