Klokt inlägg i Vargdebatten!

Nej, det krävs ingen hund! Det som krävs är att Vargstammen ökar!

Jägarkåren är några procent av svenska folket och ni är hobbyjägare och det är inte rimligt att våra fredade rödlistade vargar ska skjutas bort, för att ni anser att ni har mer rätt till älgarna än vargarna.

Vi har skogsskador för flera miljarder årligen och över 40 000 viltolyckor. Öka vargstammen så sparas människoliv, djurliv och der blir en stor samhällsbesparing. Mycket beror på att jägarorganisationerna inte vill ha varg på grund av konkurrensen om älgarna. Om var sjätte varg slapp dö på grund av den illegala jakten, skulle de så kallade problemvargarna minska i landet, samt även antalet vandringsvargar och antal attacker på fårbesättningar.

Jag anser att ni jägare aldrig kan ta över vargarnas nytta i skogarna. De ger biologisk mångfald. Att man som hundägare/jägare utsätter sina hundar för alla faror det innebär genom att vara lös i skogen, är eget val och helt förkastligt. Dessa hundar utsätts för ett stort djurplågeri och riskera att bli överkörda eller bli skadat av vilda djur och många återkommer aldrig och hittas inte eller blir förvildade i skogarna och lider svårt.

Försäkringsbolagen kräver av oss djurägare ett ansvarsfullt beteende och att vi inte medvetet utsätter våra hundar för fara och det borde även gälla jägarnas hundar. Tycker att försäkringsbolagen ska vägra betala ut ersättning när man som hundägare medvetet utsätter sina hundar för kalkylerad risk för fara.

Viltvårdare M

KÄLLA!

Smirre med flera Djurvärnare tycker!

Ja Tack till fler Vargar! <3
Bildresultat för wolf

Adopt a Gray Wolf

Basic Facts About Gray Wolves!

Smirre Tycker!

Jag tycker som Djurvän, Furry och medlem i Rovdjursföreningen och WWF att vi i Sverige och EU ska ha Parkrangers som skyddar Vargar, Rävar och Lodjur och andra Rovdjur mot Tjuvjägare och Rovdjurshatare. Man har detta i Nationalparkerna i USA för att skydda Vargar, Coyoter, Rävar, Lodjur, Björnar, Pumor, Örnar, Hjortar och andra Djur! <3

Bildresultat för wolf

Det är jobbigt att man haft med Varghatare/Kattplågare att göra och att de söker upp en online bara för att bära sig dumt åt med mig för att jag är Furry och vill värna om de vilda Djuren! :-(