HANDLING!

Tillsammans med kompisen Edward har 14-årige Kim ett alldeles eget tillhåll i ett gammal övergivet kalkbrott som för tankarna till Grand Canyon. En kväll dröjer han sig ensam kvar när Edward, som tycker Kim är "en jävla skogsmulle", cyklar hem för att inte komma för sent till middagen.

När Kim är på hemväg, kör han på ett järnrör, far över styret och hamnar i en sjö. När han sent omsider kommer upp till ytan, ser han på en klippa en indian till häst. Indianen är iförd en praktfull fjäderskrud.

När Kim klättrar upp, finner han en pilbåge och ett koger med pilar. Med hjälp av dessa lyckas han skrämma iväg ett gäng öldrickande, nedskräpande fritidsfiskare. Kim bestämmer sig för att stanna kvar ute i skogen och bosätter sig i en grotta i kalkbrottet. Polisen anordnar skallgång men förgäves. Kim träffar indianen som döper honom till "Sikta mot månen" och ger honom i uppdrag att bli naturens beskyddare. Indianen talar också om för Kim att han kommer att kunna tala med alla vilda djur om han lyckas träffa fullmånen med sina pilar.
Kim samlar säckvis med skräp, begraver döda fåglar och demolerar fällor i skogen som en godsägare låter sätta ut för att fånga vilda djur. I en fälla hittar Kim en död rävhona och bredvid fällan sitter en liten rävunge som Kim tar hand om. Rävungen Micki blir snart Kims bästa vän och följer honom vart han går. Tillsammans lever de båda vännerna i naturens egen takt och rytm allteftersom årstiderna växlar.

Kim jagar ett par tyska äggtjuvar - de är ute efter pilgrimsfalken - och ser så småningom till att de hamnar hos polisen. Han angriper också ett vägbygge genom att köra en schaktmaskin utför ett stup.

Mest nitisk i sökandet efter pojken i skogen - näst efter Kims familj - är polismannen Hjorth som inte tål att få sin auktoritet ifrågasatt genom att bli överlistad av ett barn. Trots att hans äldre kollega manar honom att gå försiktigt fram, bestämmer han sig för att få tag på Kim till varje pris. Kim drar sig emellertid inte för att använda pilbågen och skjuter Hjorth i armen.
Vid ett kort möte i skogen med sin yngre syster svarar han på hennes fråga varför han inte kommer hem: "Om jag kan träffa månen med min pil, det ska vara fullmåne, man ska stå ute bland ormbunkarna och sikta noga, om man träffar, faller tre droppar blod ner och det växer upp en blomma där, med frön av guld." Då, säger han, kan jag tala och göra mig förstådd med djuren.

När vintern kommer blir det allt svårare för Kim att klara sig - han måste söka värme och mat utanför skogen och det gör att det blir allt lättare för dem som söker honom att hitta honom. Hjorth tar på sig sin kamouflageuniform och utrustar sig med automatkarbin för att döda Kim men skjuts till döds av sitt eget vapen när han brottas med honom.
Kim infångas av ett stort uppbåd beväpnade poliser och tas om hand på anstalt, där han förhörs. Men indianen kommer på sin häst och räddar honom, och tillsammans rider de i islandskapet bort mot horisonten. (BW)


Källa!