Idag har jag firat min 40 års dag med min mor och mina assistenter! :)

Gjort en fin tårta, botten bakad på Moster Esters recept och fyllningen är hallonfromage och citronfromage. Blå marsipan och solen är i gul marsipan med banansmak. På sidan runt om är smörkräm med lite karamellfärg i och smaksatt med arrak. :)

Mina presenter!
En tavla med Japanskt lyckotecken, ett AC/DC-glas och en Harrier i byggsats. Harriern fick jag redan i går i present av teamchefen när jag var på Tindramöte och åt sushi då också! :)

Fick även en lavalampa med grönt vax, som jag kopplade in innan i kväll, så effekten är igång. Satt den på timer, så den inte är igång hela tiden. :)

KVÄLLEN!

Varit på raveklubben i kväll, dansade länge med Y-fox! =^__^=

Var bra musik och vi hade kul! ^___^

En del furries har sin fursona uppkoplade mot Second Life men sitter inte vid datorn, då står fursonan bara och sover. Jag loggar iaf ut från Second Life när jag går ifrån datorn, dels för det men även för att spara på surfen! ;-)

Dansade med vargen Nightwind också!

RÄVAR!

Keenora och andra furries på fjällsemester!

- Kanske vad man ska göra på sportlovet om man nu inte sitter hemma vid datorn. :-P 

Blårävinna i skyskrapa!

Pokémonplan!

VARGAR!

SERGALER!

Chinchilla Fursona!

F-15 med NAPALMBOMBER!

Tre stycken uppradade F-22 Raptor!

INFO!

Länk!

ALLA KOSSOR SKA HA RÄTT ATT KOMMA UT!
RATTWOLF SKAPELSER!

2000 GULDMYNT FUNNA PÅ HAVSBOTTNEN!

Läkare skriver rasistiskt om sina patienter – på Flashback!

- Det har psykologen på Dammsdal gjort i mina papper också! >:c

Pojkarna återfunna i Danmark!


Svensk polis ska bära k-pistar

Nyligen beslutade polisen att judiska verksamheter i Sverige ska bevakas som en direkt följd av terrordådet i Köpenhamn. Nu kommer nya utökade direktiv som säger att polisen får förstärkt utrustning, bland annat k-pistar, på de fasta bevakningsplatserna i landet.

En tungt beväpnad polis vaktar den judiska församlingens lokal i Malmö med anledning av terrordåden i Köpenhamn. <span class="copyright">FOTO: tt</span>
En tungt beväpnad polis vaktar den judiska församlingens lokal i Malmö med anledning av terrordåden i Köpenhamn.

Polisens nationella operativa avdelning, NOA, har i dag beslutat att poliser ska få förstärkt skyddsutrustning och förstärkta skjutvapen på de platser i Sverige som bevakas till följd av terrordådet i Köpenhamn.

– Det ligger i linje med det tidigare beslutet om fast bevakning vid judiska verksamheter, är att polisen får förstärkt skyddsutrustning. De får även ha förstärkta skjutvapen, säger Jessica Krasser Fremnell, pressansvarig på NOA.

Vad är orsaken bakom att det här nya direktivet kommer ut?


– Det är ingen särskild anledning, i vissa delar hos polisen så har man redan förstärkt, därför ser vi en anledning att samma ska gälla i hela Sverige, säger Jessica Krasser Fremnell.

Beslutet handlar om att öka tryggheten och säkerheten för allmänheten, vid de fasta bevakningplatserna. Polisen ska nu bära ytterligare skottsäkra västar och även skyddshjälm.

Och tyngre vapen. I stället för pistol så får polisen nu även bära k-pistar.

– Den har bättre precision på längre avstånd och större magasin. Man kan möta en motståndare som är tyngre beväpnad, säger Pär Engström, gruppchef på polisens utvecklingsavdelning.

Polisen säger att det nya direktivet vilar på händelserna i Köpenhamn, där bland annat en man blev ihjälskjuten utanför en synagoga i det man tror var ett terrordåd.

Det var två dagar sedan som polisens nationella operativa avdelning berättade att man aktivt skulle bevaka religiösa platser i Sverige till följd av händelserna i Köpenhamn.

Då beslutade NOA att bevaka tidningshus och byggnader som synagogor och judiska skolor, områden som man nu har fast bevakning vid. Polisens bevakningsarbete bedrivs nu inom ramen för så en så kallad särskild händelse på nationell nivå.

– Det här kommer klinga av ganska snabbt när vi de facto kan se tydligare vad som hänt i Köpenhamn. Vi vill komma i normalläge så snabbt som möjligt, säger Pär Engström.

Stefan Holgersson, polisforskare vid Linköpings universitet, anser att det är viktigt att utrustning och utbildning av poliser anpassas till den aktuella hotbilden. Han påpekar att det är viktigt att den ökade säkerhetsutrustningen också går "hand i hand med utbildningen".

– Det kan vara lockande att bara tilldela utrustning eftersom det är enklare, men en sådan åtgärd måste föregås av lämpliga utbildningsinsatser, säger Holgersson.

Han fortsätter:

– Det är också viktigt att satsa långsiktigt på att vidta förebyggande åtgärder som kan minska risken till att ungdomar motiveras att ansluta sig till extremistmiljöer. Att Stockholmspolisen i praktiken håller på att lägga ned dialogpolisen genom att sammanföra verksamheten med supporterpolisen är i det sammanhanget olyckligt, säger Holgersson.

Är svensk polis är tillräckligt rustade om liknande attacker skulle ske här i Sverige?

– Nej det tror jag inte. Minimibemanning har blivit normalbemanning, vilket kan göra det svårt att klara av större oförutsedda händelser.

SvD har även varit i kontakt med ett flertal stora svenska myndigheter. Nivån av säkerhet är oförändrad och inga nya direktiv eller rutiner finns införda.

Däremot uppger myndigheter att man följer händelseutvecklingen i Danmark och att man har nära samverkan med säkerhetspolisen och med myndigheten för samhällsberedskap, MSB.

MSB, säger att den håller löpande kontakt med Säpo och med justitiedepartementet till följd av dådet i Köpenhamn.

– Vi har ett rullande systematiskt arbete vid sådana händelser, det som hänt är tragiskt men tyvärr är det inte en helt oväntad händelse, säger Mikael Tovesson, chef på enheten för omvärld och beredskap på MSB.

MSB har även haft tät kontakt med sin danska motsvarighet DEMA.

– Vi har berättat för dem att vi följer utvecklingen och förklarat att de kan vända sig till oss om det finns behov, säger Mikael Tovesson.

KÄLLA!

TIGGERIET!

Det är ohållbart att de bor där!

Icapersonal är arga på tiggeriet!

En del unga personer förespråkar dödspatruller som rensar upp bland tiggare och uteliggare, men även bland narkomaner, kriminella och muslimer. Tycker dock att det verkar drastiskt och att åsikten är en högeråsikt som inte ska bli regel i ett demokratiskt land! Men samtidigt så tycker jag att dödsstraff är motiverat när det gäller djurplågeri och pedofili! Vet inte riktigt vad jag tycker om tiggeriet och hur man ska lösa det, det är iaf obehagligt med tiggeriet och med drogpåverkade personer ute i samhället osv.

Ung trio åtalas för flera grova brott!

Nu dags att knoppa.

*Kram!*