Yipp! Räven är online.

Idag har jag och Odd varit på F-10 och de har ju fått in en JAS-39 Gripen som de visar i utställningshallen. Flygsimulatorn är också uppdaterad så man kan flyga JAS-39 Gripen på den. =^___^=

Jag flög 3 pass med JAS-39 Gripen och det var superkul, en helt underbar maskin att flyga som följer minsta rörelse med spaken och ragerar på en nanosekund. Tack SAAB att ni gjort ett av de bästa stridsflygplanen i världen!

Här är JAS-39 Gripen då som står i visningshallen! ^___^

27 mm Akan som är fast monterad på JAS-39 Gripen!

JAS-39 sedd från sidan, bakre delen och närmast är balken längst ut på vingen för att fästa Sidewinder/Meteor eller IRIS-T!

De andra 4 balkarna (2 på vardera vingen) är för SPK (spaningskapsel), RB71 (maverick), RB15 (Sjömålsrobot), GBU42 (laser-styrd/gps-styrd bomb), Amraam, raketpodd, bombkapsel "Mjölner" osv. 

Detta är automatkanonen (akan) till J-35 Draken!

I bakgrunden står en J-35 Draken med 2 fälltankar.

Insprutningsrören i EBK,n till J-35 Draken.

Turbindelen till motorn på J-35 Draken.

Foto tagit rakt in i jettinsuget på J-29 Tunnan. (Tagit likannde bild förut som finns på min gamla blogg vid tidigare besök på F-10.)

J-29 Tunnan.

J-29 är ett svenskt stridsflygplan, utvecklat av SAAB och användes i Flygvapnet under 50-talet. Några J-29 Tunnan deltog i strid i Kongo i Afrika på 50-talet. precis som Sverige nu skickat 8 stycken JAS-39 Gripen från F-17 på uppdrag till Libyen för att bekämpa diktatorn Khadaffi.

SK-60 är ett svenkt skolflygplan med dubbelkommando, detta flygplan lär sig Svenska stridspiloer att flyga på, då varvat med simulatorträning innan de släpps upp i en riktig JAS-39 Gripen eller tidigare då J-35 Draken och JA-37 Viggen.

Från tornet ser man ut över en stor del av flygmuséet.

När jag och Odd kom hem så var två av mina mostrar och en vännina till dem här, så vi fikade och satt och pratade lite.

Kram från Smirre