Yipp! Smirre är online.

Större risk för oetisk jakt på lodjur

2014-09-19 |

Naturvårdsverket föreslår lättnader i reglerna för hur lodjur får jagas. Svenska Rovdjursföreningen varnar för att det kan innebära att jakten på lodjur blir mindre kontrollerad och mer oetisk. Risken är särskilt stor eftersom det inte finns någon svensk myndighet som ansvarar för tillsynen över jakten.

Svenska Rovdjursföreningen har lämnat synpunkter på Naturvårdsverkets förslag till ändrade föreskrifter för länsstyrelsens beslut om licensjakt efter lo och vi efterlyser regler för bättre kontroll och högre jaktetik. Det är ett genomgående problem vi sett i föreskrifterna för jakt på rovdjur. Vi anser att detta ansvar bör regleras och inte läggas på den enskilde jägaren. När det gäller lodjur handlar det bland annat om när på året lodjur ska få jagas och om hundar och fällor ska få användas vid jakten.

Enligt Artskyddsförordningens regler får djur inte störas under parningstiden. Ändå sammanfaller jakten på lodjur precis med deras brunstperiod. Därför bör jakttiden flyttas och regler för detta införlivas i jaktlagstiftningen.

All jakt med hund utsätter villebrådet för stor stress, ändå vill Naturvårdsverket fortsätta att tillåta att hundar används vid rovdjursjakt. Svenska Rovdjurs-
föreningen anser att det bör utvärderas hur jakt med hund påverkar de jagade rovdjuren innan Naturvårdsverket fattar beslut om detta.

Att använda fällor vid lodjursjakt utsätter djuren för stor stress, smärta och skador och bör inte vara alls vara tillåten. Den planerade utvärderingen av fångstredskapen behövs inte, skaderapporter från tidigare år ger tillräckligt underlag för att redan nu förbjuda fångstredskap.

Lär hela yttrandet nedan

Dokument för nedladdning

RÄVAR!


Furries! =^_^=


Dagen!

Har varit hos tandläkaren idag, var bara kontroll och inga hål!

Spelat en del idag, b.la. uppdraget Throw Rotor!


Gjort kvällsmat, med mycket grönsaker och köttfärssåsen gjorde jag med krossade tomater istället för ketchup och mjölk. Lite ketchup på mackaronerna dock för att kyla.

Kollat lite på TV och legat och lyssnat på musik och kelat med mina rävgosedjur!


DJURRÄTT!

Att värna vargarna är mycket högt prioriterat och jag tycker att man ska införa beväpnade parkrangers med den senaste tekniken och bästa underrättelsen för att bekämpa varghatet och jag tycker att man kan använda militära medel på Samerna tills de tillåter vargar inom Sapmi men också garantier för ersättning för de renar som vargarna tar!

Den sista rävfarmen i Sverige stängdes 2001. I våra nordiska grannländer fortsätter dock den grymma och blodiga verksamheten.
DELA för att sprida rävarnas fruktansvärda öde.
GILLA om du precis som vi stöder kraven på förbud av pälsfarmer!

Läkemedelsföretagen vill tjäna pengar på att proppa dig full med kemikalier och ha dig som kund, för de tjänar pengar och faktum är att katter, hundar, kaniner och möss utsätts för ett oerhört lidande för att ta fram dessa syntetiska preparat som gör dig till en zombie och att du ska köpa mer av dem. Det är därför både psykiatrin och läkemedelsföretagen som Astra Zenica motarbetar naturläkemedeln och intalar dig att du behöver den ena tabletten efter den andra och detta på bekostnad av det helvete som katter, hundar, kaniner och möss får utstå i labben!

Vi kan tacka USA för mycket att vi lever i en relativt fri värld och det ska varken IS eller andra grupper som vill ha makt och kontroll ändra på. Valfriheten att tro på vad du vill, säga vad du vill och rösta på vad du vill och tillhöra vad du vill måste vi slå vakt om!

Jag vill varken leva i Muslimskt eller Kristet förtryck, jag vill vara furrie och ingå i Furrykulturen, engagera mig i djurrättsaktivism och tro på Rävguden Inari! - Det är mitt val och kall i livet och jag har valt rätt!

Nu är det dags att knoppa!

*Kram!*