Olaglig vargjakt - grovt jaktbrott

Jägarförbundet, myndigheter och åklagare gör ingenting. Journalisterna i Dalarna vågar inte skriva. Alla är rädda för jägarna som begår grova jaktbrott, bedriver olaglig jakt på varg och sedan hotar alla som försöker stoppa dem. Dessa jägarna skryter öppet på Facebook med namn och foton på sig själva hur de avsiktligt skadeskjuter varg för att skapa maximalt lidande. Sedan avlivar de vargen med ett yxhugg i huvudet, som i bilden ovan.

Kristina Hallin - Foto: SVT Debatt från 6 nov 2014
Kristina Hallin är en av de få frontpersoner i Sverige som vågar sätta något emot jägare som hatar varg och bedriver vad polisen kallar organiserad brottslighet.

När jag skriver dessa rader har de skjutit 26 vargar i Värmland och Örebro, det återstår alltså 10 vargar och eventuellt 9 i Dalarna. De kommer att möta sina öden inom några dagar.

Dessa vargar har offrats i den rättsröta inom rovdjurspolitiken som nu råder i Sverige. På grund av denna vargslakt har någonting  gått sönder inom de människor som ser deras stora värde för vårt ekosystem – deras fantastiska roll för en frisk framtid. Någonting har gått sönder inom människor, som omvandlats till en kraft som inte kan mätas, en kraft som inte räds för någonting och ingen kan stoppa. Ett nytt skede har börjat.

Denna licensjakt är lika olaglig enligt EU:lagen som de andra licensjakterna. EU-kommissionen har ett pågående ärende mot Sverige för att Sverige bryter mot EU:s lagar.

Dessa jakter har verkställts för att tillfredsställa en liten grupp varghatare. Det finns inga andra orsaker. Varför har det gått så långt att vi bryter mot gällande lag i Sverige och varför är det bara jägarnas propagandaapparat som fått trumma ut sitt hat och sina lögner?

Jägarförbundet är mycket aktiva med att skicka ut vinklad information till journalister och redaktioner – ofta lögner som till slut blivit till sanningar och ingen ifrågasätter eller källgranskar förbundets påståenden.

Under åtta år har brottsligheten tillåtits pågå – Den har blivit grövre och grövre!

Eskil Erlandsson - Foto: Patrik Trägårdh - Wikimedia Commons

Under Eskil Erlandssons mandat att få styra rovdjurspolitiken, har alla lagar urholkats och ändrats, på så sätt att de bryter mot internationella lagar och åtaganden, allt för att tillfredsställa sina kompisar jägare, bönder, skogsägare, vilka oftast är en och samma person på landet.

Foto på Eskil Erlandsson: Patrik Trägårdh – Wikimedia Commons

Nu är centerpartiet med Erlandsson i spetsen orolig för vad Miljöpartiet ska ta sig till – MP är de som bäst känner till alla dessa brottsliga lagar. Nu gör (C) allt vad de kan för att krossa Romson och MP, vilket kommer att stå dem dyrt.

Sossarna hade redan innan valet lovat jägarna att de skulle få licensjakt, allt för att vinna några röster – vi djur och naturvänner, 70% av svenska folket, frågar oss:

  • Varför ska jägarna ha en licensjakt?
  • Ä r det jägarna som bestämmer över vårt ekosystem?

Nej, verkligen inte!

Illegala vargjägare uttrycker öppet sina åsikter på Facebook!

Varg skjuten 2014

Klart att det skjuts mer varg än nånsin. Bara att fixa ljuddämpare och skjuta fanskapet.

Kan inte låta bli att njuta i denna stund,allt som hänt de senaste dagarna är en seger för oss vargmotståndare !!!! Den våldtäckt på landsbygden som vargvärnarna har hejat på, har fått sig en rktig jävla stoppsmäll. Hoppas dom mår illa nu,så ända in i helvete illa, [Ann] Dhalerus galna skara.

Skjut och gräv ner ohyran.

Låt oss jägarna hålla på tills det är tomt.

Visslare på Naturvårdverket säger att alla beslut som gäller varg ska först gå till Eskil Erlandsson

Jägarmaffian som har 60 miljoner kronor att leka med måste stoppas omgående, de hotar, trakasserar, mordhotar människor som inte gör som de vill. Detta måste få ett slut, nu!

När politikerna inte tar sitt ansvar, finns det någon som tar ansvar för djuren och miljön? Vad gör Naturvårdsverket och Länsstyrelserna som har uppdraget att säkerställa naturen? Svaret är att de har gett upp – de har fått tillsägelse att göra som politikerna har sagt, trots att det står i Grundlagen att de ska följa rätt lag och i detta fall är det EU-lagen med Art- och habitatdirektivet som ska följas.

Whistleblowers på Naturvårdsverket har läckt att alla beslut som gäller varg ska först gå till Erlandsson – han har alltså utövat ministerstyre! Denne Eskil Erlandsson har styrt som han vill ha det, via hur mycket anslag myndigheterna har fått för att utföra vissa ärenden – mycket smart styrning – men fult gjort.

Hur är det då med EU-kommissionen som har hotat att dra Sverige inför domstol flera gånger? Det har gått hyfsat när Janez Potocnik var chef över Miljöområdet. Trots EUs vetskap om lagbrott och korruption i Sverige, har de inte agerat denna gång, de har inte stoppat denna licensjakt. Visserligen gick den nya talesmannen Enrico Brivio ut i tisdags med orden:

”Vi beklagar att den jakträttsliga situationen inte klargjordes innan jaktsäsongen drog igång” och ”Handlar det om en lagöverträdelse kan ärendet tas vidare till EU-domstolen”.

Tyvärr Brivio, du agerar och uttalar dig för sent! EU-kommissionen vill att Sverige ska sköta vargpolitiken genom svenska domstolar, men eftersom Eskil Erlandsson på egen hand gjort en lagändring om att Naturvårdsverket ska leka domstol, så har svenska folket stoppats rätten att överklaga till domstol.

Vi har kaos i politiken. Vi har kaos hos myndigheterna. Vi har kaos i rättsväsendet. Vi har kaos i EU-kommissionen. Vem är det som vinner på att vi har kaos överallt – jo, det är jägarna! Deras våtaste dröm har gått i uppfyllelse!

Men vi svenskar är ett naturälskande folk, vi ger inte upp – vi kommer nu att blir mycket starkare. När man ger sig på djur och barn, då agerar vi med kraft. Nu kan ingen stoppa oss.

Text: Kristina Hallin, hälsopedagog, fil kand arbetar med helhetssyn människa – miljö på samhälls- och nationell nivå.

Relaterat

Facebook-grupp: Låt vargarna leva

Ann Dahlerus, generalsekreterare i Svenska Rovdjursföreningen: Vargjakt igen på skakig biologisk och juridisk grund!

KÄLLA!