En målande novell som jag skrivit som skolarbete i Svenska!


Berätta en berättelse där jag även fångar det vackra och där kärleken ingår.

Två rävar springer i den höstgula bokskogen och leker med varandra, de heter Karrack och Räva och de är lyckliga. Luften är hög och de gula höstlöver virvlar runt de båda rävarnas tassar när de springer och leker. En korp sitter uppe i ett träd och i aktar de båda rävarna när de leker och busar med varandra. Solen skiner denna höstdag och de båda rävarna är mycket lyckliga.

När solen börjar sjunka ner bakom de gulnade höstträden som blänker som guld i kvällssolskenet så går Karrack ut på jakt att finna något ätbart till Räva och sig. Räva slumrar ovanpå grytet men är ändå vaksam och hör alla ljud i skogen. Hon hör ekorren som hoppar mellan ett par hasselnötsträd för att samla nötter för vinterförrådet.

Karrack smyger ut i det gula gräset på sina mjuka och tysta tassar och han hör hur det prasslar i det gula gräset. En sork där är och han fokuserar och spetsar sina öron. När han vet vart sorken är så tar han ett språng upp i luften och landar med båda framtassarna på sorken, han biter snabbt nacken av sorken och bär den sedan i munnen hem till grytet.

Karrack släpper sorken framför Räva som lyfter huvudet och ler mot Karrack. Karrack ger Räva en mjuk slick på huvudet och Räva är mycket glad. Hon börjar äta av sorken.

Karrack ger sig ut igen och hittar ännu en sork som han fångar. Han bär den andra sorken till grytet och lägger sig bredvid Räva och äter sin sork.

De båda rävarna är lyckliga och glada.

Solen har gått ner nu och det börjar bli mörkt men rävar ser bra i mörker.

Räva och Karrack springer i skogen i månskenet och leker med varandra igen. De är mycket kära i varandra och i skydd av mörkeret så parar de sig.

Någon vecka senare så är Räva dräktig och hon är mycket lycklig och vet att till våren så kommer hon att föda en kull rävungar. Hon är mycket glad och stolt och likaså är Karrack det.

 

© Smirre Kirax

Ps: Karrack och Räva är två gosedjursrävar på mitt rum, de är inga verkliga personer eller riktiga rävar.