Covid-19, massavlivningar och nedstängningar - stäng minkfarmerna!

Coronavirus har konstaterats på 13 svenska minkfarmer. I Nederländerna och Danmark har spridningen av viruset orsakat nedstängningar av landets pälsdjursindustrier. Sverige måste nu göra detsamma. Avveckla minkfarmerna!

Vi ser hur minkar precis som vi människor drabbas av covid-19 och hur de avlivas i miljontals för att minska smittspridningen. Efter att ha smittats av, och spridit, covid-19, sker nu massavlivningar i Danmark och landet har infört ett förbud mot minkfarmer fram till 2020 - ett beslut som kommer innebära slutet för dansk minkfarmning!

Djurens Rätt arbetar just nu aktivt för att se till att pälsindustrin läggs ner även i Sverige, för minkarnas skull och för folkhälsan. I åratal har massavlivning skett bakom stängda dörrar, bara i Sverige dödas 500 000 minkar varje år. Det är en mink i minuten, varje dag, året runt. 8 av 10 svenskar vill stänga ner minkfarmer och med din hjälp kan vi se till att det händer. Ta ställning du också och bli medlem.

Livet som mink!

Minkarna i pälsindustrin lever hela sina liv i gallerburar. De föds upp och dödas på vad som skulle kunna liknas vid minkfabriker. Burarna är uppställda tätt intill varandra på långa rader, normalt inte större ett uppslag i en kvällstidning och är under en halv meter höga. 

I det vilda har de stora revir på mellan en halv kilometer till sex kilometer som alltid sträcker sig längs vatten. De jagar sin mat själva redan från åtta veckors ålder. Livet i bur är långt ifrån det naturliga.

STÖD DJURENS RÄTT!

Som tack för ditt stöd får du som medlem:

  • Gratis inträde till Vegovision. Sveriges största vegomässa! Med över tusentals besökare, fysiska eller digitala.
  • 15% rabatt i vår webbshopp. Handla kläder, kokböcker eller peppiga muggar hos oss.
  • Vår medlemstidning som sprider inspiration och kunskap om vad vi tillsammans kan göra för djuren.
  • Och givetvis en fin välkomstpresent!