Yipp! Smirre är online.

Rävar från FaceBook! =^.^=


Gårdagen!
Igår var jag ut till Norra Sandby och klippte gräs och slog med grästrimmer. Var väldigt varmt i går så jag fick avbryta efter en stund. Ska fortsätta idag men inte när det är som varmast mitt på dagen.

Handlade i går också!

Var på Second Life en stund på kvällen!

Träffade en stilig Sergal att prata med! ^__^

Var en annan räv där också!

Kollade sen på 112 på liv och död. Var en bil som kört in genom ett skyltfönster och brandkåren fick stänga av vattnet till elementet, då det höll på att bli översvämning i affären. Sen fick brandkåren åka dit igen då motorn på bilen var igång och motorn höll på att bli överhettad - så det var risk för brand. De lyckades stänga av motorn med en mejsel i tändningslåset. (Bilnyckeln saknades.) Polisen fick telefon om att det hördes skott i skogen på natten, de trodde det var tjuvjägare - men när de kom dit så hade några ungdomar eldat ammunition och det var det som small. Polisen sa att det är farligt och att bitar av patronerna kan lätt skada ögonen osv. Ungdomarna hade dock lämnat grillplatsen när polisen anlände.

La mig rätt tidigt då jag var väldigt trött för det var extremt varmt igår.


Nyheter!

Svenska Rovdjursföreningen

Samtliga fem kommer att åtalas för vargmord!

Alla fem i Lillhäradshärvan som från början var misstänkta kommer att åtalas för grovt jaktbrott.
Det var för drygt två års sedan som männen greps i Tandsjöreviret på gränsen mellan Dalarna och Härjedalen.
Det avslöjar miljöåklagare Åse Schoultz i en intervju med Jakt & Jägare.
Fyra av de misstänkta är från Lillhärdal medan den femte är hemmahörande i Sveg.
En av de som nu kommer att åtalas gjorde två framträdanden på Jaktmässan i Falun under helgen där han bedyrade sin oskuld.
- Vi var ute för att se över bävertillgången inför en gästjakt med danska jägare några dagar senare, säger han.
Mannen greps när han kom körande på skoter i reviret.
Förundersökningen är på drygt 480 sidor och börjar med att naturbevakare på lördagen 5 maj för två år sedan upptäcker att en person släppts av en bil som korsat vargspår på en skogsbilväg. Personen som går efter vargspåren plockas upp igen nära en halv kilometer från platsen där de upptäckte vargspåren. Dagen efter är polis och naturbevakare på plats. Fyra personer grips i skogen misstänkta för grovt jaktbrott, den femte, mannen på skotern greps några dagar senare.
Enligt utredningen har han med skotern följt efter en varg eller ett vargspår i över tre km. Troligen har han följt vargen eftersom den i förflyttat sig i galopp i perioder.
Ytterligare bevis för att något utöver det vanliga hänt där ute i reviret är att skoterns spår märkvärdigt noggrant kört samma väg som en GPS-märkt varg rört sig.
Att spåra en varg är inte tillåtet, än mindre med motorfordon.
Inom en månad kommer åtalet att ligga klart, säger Åse Schoultz till tidningen.

Systerpartier visar vägen in i EU!

SVTs valvaka har publicerat resultaten från det svenska EU-valet. På en lista över väljarnas tio viktigaste frågor var miljön på andra plats. Med den koppling miljöfrågan har till djurens välfärd såväl som till folkhälsa finns det mycket som talar för behovet av Djurens Parti. Partiet syntes inte i detta val med sina få månader på nacken, men det finns och det växer. Partiet har systerpartier i Europa som leder vägen in i EU-parlamentet och visar att en nytänkande politik med djurens, människans och naturens välfärd i fokus är möjligt och behövt. Holländska partiet Partij Voor De Dieren startades 2002, kom in i parlamentet med två platser 2006, och har nu fått en plats i parlamentet. Tyska Partei Mensch Unwelt Tierschutz har jobbat i över tjugo år och har också fått ett mandat. Men samtidigt som dessa glädjande resultat ökar valresultaten hos de populistiska partierna i Europa. Djurpartier är desto viktigare då de står i direkt kontrast till detta i och med visionen om ett inkluderande samhälle där alla kännande individer respekteras. Vi har redan etablerat en god kontakt och kommer att befästa det samarbetet framöver för att bilda en Europeisk politik. 

Djurplågeri i hembygdsparken i Jönköping! - Detta är för jävligt och det är personer som anser att människor står högre än andra djur, som begår sådana här handlingar. De tror att de kan bete sig mot andra varelser hur som helst bara för att de själva är människor och det är fan inte ok någonsin! SIVO-killarna höll ju på lika dant i Hässleholms hembygdspark för några år sedan och har under en längre tid hållit på att över nätet hota, trakassera och mobba både mig och andra furries osv. Även om ni gömmer sig bakom diverse nicknames eller anonymous - så vet jag att det är ni, för ni är de enda som har intresse av och tycker det är tufft att hålla på så. Det enda jag känner för er är hat och förakt! :o

Ska vila en stund till! Sen gå över till mor och äta frukost.