Pip i Nosen! - Smirre är online.

How To Find Furry Friends! <3

FURRY AMINO I DIN SMARTPHONE & SURFPLATTA!

Most Memorable Furry Experience!<3

SURF TO SPACECATS!

NYA FAVORITER PÅ MIN FURAFFINITY! 

1  2  3  4  5

How to Groom a Pet Fox!

Fursuits - I Like How It Feels! <3

Wuffy fursuit second dance!<3

SL Furry Dance - Deeper! <3  NORDIC FUZZ CON 2017!

DAGBOKSTRÅDEN!       FILMTRÅDEN!

Igår så körde Zebra och jag upp till en ort i närheten av Älmhult och hämtade min sekretär som jag visat intresse för och har letat efter en sådan länge. Jag fick köpa den för 100 kronor istället för 150 för nyckel saknas och det saknas en knopp till de delar som ska hålla skivan/locket.

Iaf så blev det fint med den på plats under vargskölden!

Och bra att ha diverse saker i!

Idag har jag haft rejält ont i ländryggen, antagligen så har jag sträckt muskler i ländryggen när jag och Zebra bar in sekretären.

På förmiddan var jag ut till Narwille och gjorde ett par Sergaler sällskap.

Har gått med Hårig Schäfer också trots att jag har ont.

Sen i eftermiddag har jag varit i Luskwood en stund.

Träffade Hagalz b.la.

Samt en söt Drake.

Ikväll varit hos mor och b.la. hjälpt henne att få igång sin nya Dynmoskrivare för att skriva etiketter.

Nya bildbevis i vargåtalet - sparkade på varg!

Det har gått fyra år sedan en kvinna från Borås dödades av vargar i ett hägn på Kolmårdens djurpark. Nu åberopar kammaråklagaren ny bevisning - i form av filmklipp.

Det tre timmar långa filmmaterialet som åklagaren nu väljer att åberopa innehåller bland annat TV-intervjuer med den åtalade, före detta chefen. Det innehåller också filmklipp av vargflocken tillsammans med sina skötare och besökare. På flera klipp ses de leka, slicka besökarna i ansiktet och bete sig som stora hundar. I andra nafsar, hoppar och knuffar de på människorna i hägnet.

Kammaråklagaren Jan Olof Andersson menar att klippen framförallt visar hur vargar och skötare beter sig vid vandringar. Det är hanteringsmetoderna Kolmården använt sig av man som man vill visa.

– Framförallt hur guiderna agerar när vargen gör något dumt. Många inom Kolmården har haft en så kallad dominant hanteringsmetodik. Slarvigt uttryckt går man in och leker övervarg; du ska trycka ned och dominera vargarna.

I ett av klippen ser man ett exempel på hur en av djurskötarna försökte dominera vargarna i hägnet. I klippet utdelar djurskötaren flera sparkar mot en mycket aggressiv varg, som varit hotfull och bitit en besökare. Klippet ska visa en händelse som inträffade för 20 år sedan och är nu en del av bevisningen. Det är dock inte den dödade kvinnan som figurerar i filmsekvensen.

Filmerna tillkom sent i utredningen, och har lett till ytterligare förhör med människor som jobbade i parken vid tillfället. Många av filmerna inkom som tips.

– Det är människor som börjat gräva i sina gamla gömmor och lägger upp filmer på Youtube. När vi åberopar en del filmer så visar det sig att det är ett par tre klipp som är särskilt intressanta. Vi ser nu till att plocka med allt filmmaterial som finns; vi har ju en objektivitetsprincip i utredningen. Jag ska ta fram både det som är positivt och det som är negativt. Är det så att försvaret kan hitta något positivt i andra filmer, så fine; hör av er.

I bevisningen har man hundratals sidor av uttalanden från vargexperter som kommenterar på de metoder man använt på Kolmården. Andersson menar att det inte är metoderna i sig som är problemet, utan snarare att man inte upprättat säkerhetsåtgärder utefter riskerna de kan föra med sig.

– Du kan ha vilken hanteringsmetod som helst, men då måste du ha säkerhetsåtgärder som fyller upp mot de här bitarna. Svensk lag förbjuder inte en farlig arbetsplats, men det är förbjudet att arbeta på en arbetsplats där det är risk att man skadas, säger Andersson.

Kvinnan befann sig ensam i hägnet med vargarna, och komradion stod kvar utanför hägnet. En rutin man infört eftersom vargarna tidigare snott komradion inne i hägnet. För att larma sina kollegor om något gick snett hade kvinnan endast en mobiltelefon med sig in. Den återfanns sedan söndertuggad i hägnet.

Den dödade skötaren ska kort synas i ett av klippen, men det är inte hennes relation med vargarna åklagaren vill fokusera på.

– Hon har säkerligen älskat de här vargarna. Men även om hon tycker bra om vargarna så är det upp till arbetsgivaren att se till att hon har en säker arbetsplats och det är det vi tycker att de inte haft, menar Andersson.

Rättegången inleds den 30 september och kommer pågå tills början av november.

KÄLLA!

Par med djurförbud hade 100 katter!

Djur. Länsstyrelsen i Halland har omhändertagit 90 katter från ett par i Laholms kommun. Paret ska ha tagit hand om herrelösa katter, som inte kastrerats, och har anmälts flera gånger genom åren, skriver Hallands-Posten. I somras fick paret djurförbud och i veckan åkte polisen ut för att beslagta katterna.

– (Paret) vill i grunden väl men det är tråkigt att se att de bara låter dem föröka sig. Nio katter, som man får ha utan tillstånd från länsstyrelsen, hade varit hanterbart men 100 är ofantligt många. För att ta hand om så många katter på ett bra sätt hade det krävts flera personer som arbetar heltid, säger Sara Olsson, djurskyddshandläggare på länsstyrelsen, till tidningen.

De tio katter som inte omhändertogs sprang i väg när polisen kom. De ska omhändertas senare.

KÄLLA!

NYHETER!

Antons app gör vardagen roligare för barn med autism!

Anton Håkansson har skapat en app utifrån sina egna erfarenheter, som ska hjälpa barn att strukturera nuet.

Med den nya appen Daycape vill grundaren Anton Håkansson hjälpa barn med autism att på ett roligt sätt strukturera sin vardag.

- Jag hade själv autistiska drag när jag var liten, även om jag vid sju års ålder fick själva diagnosen avskriven. Men jag vet ändå hur jobbigt det är att alltid vara den som har svårt med koncentrationen och behöver en lärare som håller lite extra koll på en. Jag vill hjälpa barn som är i den situationen nu, säger Anton.

Han berättar att han under sin skolgång behövde hjälp från de vuxna och att det var jobbigt att inte kunna känna sig helt självständig.

- Jag behövde hjälp med vardagsstrukturen, någon som påminde mig om att rasten var slut. Och jag hade svårt att koncentrera mig, så jag kan verkligen relatera till hur svårt det måste vara om man har autism eller autismliknande tillstånd, säger Anton.

Det var under studier på Hyper Island och Berghs school of communication som idén om en rolig app för barn med autism föddes.

- Jag pluggade mobila appar på Hyper Island och där hade vi en kurs i samarbete med Hjälpmedelsinstitutet. De berättade att det fanns ett jättebehov av bra appar för personer med funktionsnedsättning och att det kan göra en enorm skillnad. Så jag kände efter vad jag själv hade behövt när jag var ung och utgick ifrån det. Det jag kom fram till var att jag skulle behövt en app som hjälpte till att strukturera nuet. Det är egentligen ointressant vad som händer nästa vecka, utan det som är viktigast är att veta vad som händer den närmsta timmen, berättar Anton.

Appen han har skapat är ett lättanvänt verktyg med ett bildschema som påminner om dagens aktiviteter. Barnet kan själv vara med och lägga upp planeringen direkt i mobilen eller på surfplattan, samtidigt som föräldrar och skola kan kommunicera och lägga in påminnelser till barnet via en hemsida.

Fick hela bilen sönderrepad!

Par med grismasker sköt med grön laser och hade sex!

Björn Nilsson, 36, stekte spökkorv!