Vargarna inom FurMil har utvecklat sin egen Metal Gear maskin "Wolfer Metal Gear" som ska användas vid landstignings operationer och användas på olika sätt för FurMils Lupina marinkårsstyrkor.

Maskinen körs av en varg som sitter väl skyddad bakom tritiumpansarglas och som har en bra överblick. Maskinen har två kraftiga ben och kan gå långa sträcker och hoppa. Den har också två ställbara jetmotorer som gör att den kan flyga kortare sträckor på ca 50 meters höjd.

Dess båda kraftiga armar kan lätt flytta tunga saker och rasera saker.

Den är utrustad med 4 små drönare som kan flyga iväg för att rekognosera och upptäcka fiender samt med laser peka ut mål för beväpnade militära drönare eller för stridsflygplan och attackhelikoptrar. Även själva Wolfer Metal Gear har sådan laserpekare också samt kan ge GPS-koordinater till stridsflyg med J-Dam system.

Beväpningen är en akan på toppen som kan röra sig upp och ner och 380 grader runt, den skjuter 22 mm högexplosiva kulor i hög hastighet samt har en målsökare på akan.

Wolfer Metal Gear kan även utrustas med Javelinrobotar eller Hellfirerobotar som används mot stridsvagnar och andra bepansrade fordon.

Vapensystemen styrs från Vargförarens hjälm och med en liten tasskontroll.

FurMil - News