Mänsklig aktivitet på och nära Mars är ett hot mot så väl Rävarna som koloniserar Mars samt andra Djurgruppers verksamheter på och runt Mars.

Därför har FurMil skickat så väl militära rymdskepp som ligger i omloppsbana runt Mars för att skydda Rävarnas kolonier och städer samt den halo som Rävarna har byggt runt Mars och baser på Mars båda månar.

Rävmilitärer på mars har fått skräddarsydd utrustning för att kunna strida mot de människor som stör Rävars och andra Djurgruppers verksamheter på Mars samt hålla människorna borta från Mars.

Rävmilitärernas utrustning för markstrid på Mars är ett skottsäkert flexibelt titan/karbonfibertyg med inbyggt aktivt kamouflage. Modifierad Barett M82 där magasinet förs in från sidan samt avancerad kikare, armdator och vid högra tassens led på jackan en kontroll för att skjuta antingen med den på stridsryggsäcken monterade dubbelpipiga kulsprutan eller raketpaketen med 12 smarta, målsökande missiler. Bådaderas styrs med Rävsoldatens öga och sikten med en elektronisk monokel.