Jag såg ju programmet med Peter Jihde på TV igår om dödsstraffet.

Dödsstraffet finns det många åsikter om och det är en svår sak att ta ställning till också när man tänker på dem som blivit oskyldigt dömda till döden. Men sen finns det fall där klart dödstraffet är motiverat. Exempelvis så dömdes ju Iraks diktator Saddam Hussein till döden och flera av de Nazistiska ledarna dömdes till döden i Nürnbergrättegången efter WW2 var slut, Hitler själv och hans fru Eva tog ju livet av sig i sin bunker i Berlin. Då i Sverige så anser jag att dödsstraff också kan vara motiverat exempelvis vad gäller dessa nidingsdåd som ett antal personer i Västmanland har gjort mot Vargar och även tidigare mot Lodjur och Björnar. Som Furry och Shintoist så trycker jag att plågar och dödar man djur på grund av hat eller för sitt nöje - så är dödstraff motiverat precis som att Anders Eklund som våldtog och mördade den lilla flickan Engla för ett antal år sedan så är dödsstraff motiverat och det tror jag många ställer sig bakom.

Sen då dem som under inga omständigheter kan tänka sig att man bestraffar någon med döden men dessa personer tycker att abort är helt okej och säger att det är en kvinnorättsfråga att ta livet av ett ofött barn. Ett ofött barn är någon som verkligen är oskyldig. Så som jag känner det är det ett rent hyckleri när man fördömer dödsstraff mot grova brottslingar som är rakt igenom onda men samtidigt kan tycka det är okej att döda ett ofött barn för att barnet är autistiskt, har Downs syndrom osv. eller att Modern ångrar sig och inte vill föda barnet av ekonomiska skäl, fel kön eller någon annan anledning. Det finns preventivmedel om man vill ha sex utan att få barn. Men att i feminismens namn sanktionera mord på ofödda barn känns väldigt grymt och fel. Jag är självklart för kvinnors rätt i samhället men inte kvinnors rätt att mörda sina barn.

Men som sagt detta är starka frågor och man kan vända på dem på många olika sätt och dess mer man vänder på dem så blir man mer osäker på vad som är rätt och fel.

Om nu abort skulle vara rätt så funderar man ju på om min Mor skulle ha gjort abort för att jag har Asperger och ADHD eller på grund av att min pappa var kriminell och att det kriminella beteendet skulle gå i arv.

Det är fel att tänka att man är född ond för att man har ett neuropsykiatriskt funktionshinder.

Dock har en del äldre och mer vetande personer fått mig att se så på både mig själv och andra med funktionshinder. Både min äldste morbror Allan och hans fru Lisa samt ledarna och pastorn i Pingstkyrkan.

Jag är sjukpensionär och är inte arbetsför på grund av mitt funktionshinder och bristfällig skolgång och sociala svårigheter, jag behöver personlig assistans för att klara av min vardag.

Det får mig att fundera på om jag är en belastning för samhället och borde ta mitt eget liv för att inte belasta samhället. Men det är fel att ta sitt liv. Både mina mostrar och mina vänner samt mina assistenter skulle bli väldigt ledsna om jag gjorde det.