Fyra anhållna misstänkta för jaktbrott!

Åklagaren har anhållit fyra personer i Västmanland på sannolika skäl misstänkta för jaktbrott. Brottsrubriceringarna är grovt jaktbrott, grovt jakthäleri och förberedelse till grovt jaktbrott.

Brotten ska ha ägt rum från den 1 januari 2014 till och med den 26 oktober 2018.

– Brotten består i ett illegalt dödande av varg, lodjur och kungsörn. De misstänkta kommer under helgen att förhöras i närvaro av försvarare. Samtidigt fortsätter polisen sitt utredningsarbete, säger kammaråklagare Lars Magnusson på Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål.

Anhölls på fredagen

Personerna anhölls under fredagskvällen och senast klockan 12 på måndag ska åklagaren fatta beslut om en eller flera av de misstänkta ska begäras häktade eller inte.

Åklagaren kommer inte att lämna ytterligare upplysningar i för närvarande, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

”Väldigt tidigt skede”

– Anledningen är dels att utredningen är inne i ett väldigt tidigt skede. Dessutom är alla fyra anhållna inte misstänkta för samma brott. Det är ju tre brottsrubriceringar det handlar om. Det är oklart vem som misstänks för vad och åklagaren kommer under utredningens gång att gå ut med mer detaljer via pressmeddelanden, säger Annika Collin, pressansvarig på Åklagarmyndigheten.

KÄLLA SVT!