I'M BACK !

Pälsdjursfarmer förbjuds i Norge – nu pressas Sverige att följa efter!

Nu ska pälsdjursfarmer förbjudas i Norge.

Den norska djurrättsorganisationen NOAH jublar över beskedet från regeringen.

– Det här är en fantastisk nyhet, säger Camilla Björkbom, förbundsordförande för Djurens rätt, i ett pressmeddelande.

"JA! VI KLARADE DET! PÄLSDJURSUPPFÖDNING BLIR FÖRBJUDET!"

Så skriver den norska djurrättsorganisationen NOAH på sin Facebooksida. Den norska regeringen har lagt förslaget om att pälsdjursfarmning i Norge ska förbjudas.

"Regeringen kommer att genomföra en kontrollerad avveckling av pälsodling. Målet är att främja ett parlamentariskt framställande till Storinget om förbud mot pälsodling med en avvecklingsperiod för befintliga producenter fram till slutet av 2024/25", står det i den norska regeringsplattformen.

– Vi välkomnar den svenska regeringens förslag om att utreda välfärden för minkarna på Sveriges pälsdjursfarmer - men Norge har i dag visat att ett förbud mot pälsdjursfarmning är möjligt! Det här är en fantastisk nyhet, inte minst för alla de djur som nu slipper födas upp och dödas för sin päls i Norge, säger Camilla Björkbom, förbundsordförande för Djurens rätt, i ett pressmeddelande.

JAAAA!!! VI KLARTE DET!!! PELSDYROPPDRETT BLIR FORBUDT!

NOAHs 28 år lange kamp for pelsdyrene er vunnet!! ENDELIG lytter politikerne til flertallet, veterinærfaglig råd og hensyn til dyrene!

Regjeringsplattformen sier: "Regjeringen vil gjennomføre en styrt avvikling av pelsdyrnæringen. Det tas sikte på å fremme en lovproposisjon til Stortinget om forbud mot pelsdyrhold med en avviklingsperiode for eksisterende produsenter frem til årsskiftet 2024/25."

NOAH vil selvsagt jobbe på for at avviklingsperioden blir kortere, men idag sier vi først og fremst:

Tusen takk særlig til Venstre som lot pelsdyrene telle i forhandlingene!! Tusen takk også til Høyre og Fremskrittspartiet FrP som har innsett at Norge må bli et mer dyrevennlig land.

NOAHs politiske arbeid gir resultater! Støtt oss - bli medlem: www.dyrsrettigheter.no/medlem?f1=14sm1

"Hoppas att avvecklingstiden förkortas"

Kommentarsfältet är fyllt med glädjerop.

"Stora glädjetårar", skriver en person.

"Detta är verkligen bra! Låt oss hoppas att avvecklingstiden förkortas så att vi kan få ett snabbt slut på detta", skriver en annan.

Enligt Djurens rätt finns det drygt 300 pälsdjursfarmer i Norge i dag – ungefär fyra till fem gånger så många som antalet pälsdjursfarmer i Sverige. 700 000 minkar och 110 000 rävar föds upp och dödas för sina pälsar i Norges farmer varje år, enligt organisationen.

Sedan 2014 föds i Sverige enbart minkar upp på pälsdjursfarmer för sin päls. Rävfarmningen fasades ut redan 2001 och 2014 stängdes den sista chinchillafarmen, på grund av strängare regler för djurhållningen.

Har stora problem med rygg, höft och benet så jag har inte varit på skyttet ikväll. Insåg att jag aldrig skulle klara att ta mig ner och upp för trappan som är där då vi håller till i källaren under Läredaskolans matsal.

Iaf på förmiddagen så var Blåräv och jag och handlade lite till Mor på Maxi och det var nätt och jämt det gick.

Vilat under eftermiddagen och seneftermiddagen så spelade jag lite Delta Force och under kvällen varit på Second Life och umgåtts med andra Furries.

Träffade en ny färgglad Varg.

Samt en ny liten Drake.

Träffade också en av Sergalerna.

Samt Fjällräven i hatt

och Vulpes Raymaker.

Samt en till Drake.

Igår så assisterade Zebra, var och handlade lite till mig samt köpte köttgranulat på Zoobutiken till mina Ciklider.

Duschade igår också och Zebra och Mor hjälpte mig med det hos Mor, fick sitta på Mors duschstol så gick det även om det blev rätt blött. Men så blev jag ren i pälsen iaf.

*Kram!*