Keep the ban on fox hunting!

Midwest Fur Fest 2016- Fur!

Becoming A YouTuber!

JAS 39 Gripen flög över Sverige under Kalle Anka: ”Får vänja sig!”

På julafton, mitt under Kalle Anka, var flera Jas-plan uppe i luften i en övning över östra Sverige, något som orsakade oro hos boende. Enligt Försvarsmakten rör det sig om ”rutinmässig verksamhet”.

– Det här kommer man att få vänja sig vid när vi utökar och flyger mer, säger pressekreteraren Jesper Tengroth.

Det var på eftermiddagen under julafton som Försvarsmakten genomförde en övning med två Jas-plan i östra Sverige. Stridsflygen rörde sig längs med ostkusten och flög bland annat in över Östergötland och Stockholm.

Enligt Jesper Tengroth, pressekreterare på Försvarsmakten, handlar det om vanlig rutinverksamhet.

– Vi är en myndighet som är igång alla dygnets timmar året runt, det är en del av våra arbetsuppgifter för att upprätthålla den territoriella integriteten. Jag tycker att folk ska känna stolthet och trygghet över det, för oss är det inte märkvärdigt att vi är ute på julafton. Det är inte konstigare än att en väktare går en runda i varuhuset, säger Tengroth.

Flera boende kände sig oroliga när planen dundrade in, skriver bland annat Corren. Jesper Tengroth säger att Försvarsmakten fick in en del samtal.

– Några få har ringt och undrat, men tittar man på sociala medier, har vi mest fått beröm, man tycker att det är bra att vi tar våra uppdrag på allvar. Det här får man vänja sig vid, vi har fått i uppgift av riksdagen och regeringen att utöka vår verksamhet och det kommer vi att göra.

Den senaste månaden har varit intensiv för flygvapnet. Tidigare i december har tre flygflottiljer – Skaraborgs F7, Norrbottens F21 och Blekinges F17 – genomfört så kallade julgransformationer, där ett stort antal Jas-plan deltagit enligt Försvarsmakten.

I varje formation kan det ingå upp till tolv stridsflyg men Tengroth kan inte svara på exakt hur kostnaden ser ut. Han säger till SvD att det är en ”gammal tradition” som dammats av.

– Det är en kombination av att vi vill visa upp oss men också en fantastiskt bra övning i att flyga i formation. Den hamnar inom budgeten för vår flygverksamhet, julgransflygningen ryms inom det totala antalet flygtimmar vi har, säger Jesper Tengroth.

Militärstrategen Stefan Ring menar att övningen på julafton är en signal för att visa att Försvarsmakten har tillräcklig beredskap.

Han jämför med tre år tillbaka då myndigheten fick hård kritik i samband med att Ryssland genomförde en flygövning.

– Det är klart att man även på julafton vill visa att delar av försvarsmakten är beredd att agera. Det kan vara en motåtgärd mot vad som hände 2013, för att visa att man har beredskap även under julen, säger Ring.

AMERIKANSKA A-10 THUNDERBOLT!

- Den kan bära flera vapen och är ytterst effektiv mot markmål. Planet är byggt runt en grym 35 mm 8 pipig Gatlingkanon.

A-10,s utrustning för att hitta och låsa på markmål. Podden innehåller även avvisande elektronisk utrustning mot fientliga robotar, lasermålsmarkerare, nattkamera, radar, digital stillbildskamera, digital filmkamera, värmekamera med mera.

Polisen tog hand om skadad duvhök!

De första uppgifterna gjorde gällande att det handlade om en falk, men vid kontroll tror polisen snarare att det handlar om en duvhök.

– Han var lite groggy så vi tog och körde den till veterinären, säger Tommy Lindh vid polisens presstjänst.

Är det ovanligt att ni rycker ut och hjälper skadade djur på det här viset?

– Nej, det vill jag inte påstå. Det är ganska många som ringer om skadade rovfåglar och andra djur. Är de avlidna ska vi ta hand om dem och i annat fall försöker vi hjälpa till.

Fågeln bereddes vila och värme varsamt inbäddad i en filt och placerad i en låda kördes den till veterinären.

Dessvärre var fågelns skador alltför omfattande för att dess liv skulle gå att rädda och beslut togs att fågeln skulle avlivas.

Sov mest i går, var väldigt trött.

På eftermiddan gick jag och Zebra en rejäl runda med Hårig Schäfer och var sociala en stund med Grävling.

Var hos mor på kvällen, vi åt kvällsmat tillsammans.

Såg HAPPY FEET på TV, den är några år gammal men aldrig sett den förut och den var riktigt bra.

Fixade sen med mitt Steamkort och laddade in det, samt laddade ner spelet jag fått som en gåva av en av mina kompisar, Batlefiel Bad Company 2 och köpte loss Thunderwolves.

Det fick stå och ladda ner under natten, Skypade igår en stund men gick segt då nedladdningen tog en hel del datorkraft.

NYHETER!

Tv-spel är bra på många sätt!

Star wars-stjärnan somnade in – fyra dagar efter hjärtattacken!

Åkte utomlands och lämnade hund ensam!

Barn skjuter varandra medan vuxna är passiva!

Är Sverige på väg mot inbördeskrig ?

Svenska straff otillräckliga i det mångkulturella Sverige!

Man åtalas för våldtäkt på tioåring!

Fem månader gammal bebis svalt ihjäl – efter att förldrarna överdoserat heroin!

Vänsterakademiker önskade "folkmord på vita" som julklapp!

Socialen flyttas till hemlig plats efter hot!

Kristna förföljs och mördas – men en svensk tiger!

Erdogan anklagar USA-styrkor för att stödja IS!

Man anhållen misstänkt för mord!