Yipp! Smirre här.

Furries Who Wear Tails In Public!

BETYDELSEN AV ATT BÄRA SVANS!

Varit mycket att fixa med, i tisdags så var jag länge på Second Life och umgicks med andra Furrisar. Sergalen Zabu fyllde år i tisdags också, hoppas att han hade en riktigt fin födelsedag.

Var på GYC och träffade b.la. en stilig Drake.

Samt en Snöleopard

och en ny Räv.

Dansade med Shamanu länge till elektronsik musik.

På onsdagen assisterade Helena och jag fixade och donade med ett projekt som jag fick av Zebra. Mor och jag stekte 2 kilo sill och jag hjälpte mor med en del saker. Hon vill gärna få ordning på sina saker för Jan och Eva ska komma och hälsa på, Moster Sveas vuxna barn. Sen ska det komma folk som har hand om mors hemhjälp och ha möte hos mor och snart är det Påsk. Så det är mycket att fixa med hos Mor.

Igår assisterade Blåräv och vi fixade med akvariet med mera. Var och handlade till Mor samt hämtade båten som kommit med posten till Kvantum. Det var bara en båt i paket och en väldigt fin kompass. I första paketet var ju två exemplar av Titanic, så Mor och jag har varsin Titanic. Men den andra båten som kom nu och kompassen har Mor hos sig.

Blåräv och jag gick med Hårig Schäfer också, nu när det är varmt så hårar Schäfern en del ja.

Träffade Tom och hans mor på Maxi och pratade om att fixa växter till mitt akvarium, Tom sa att han hade överskott på växter så jag var hos Tom på kvällen och fick växter, Tom har skaffat ett enormt akvarium på 720 liter. Yay.

På kvällen blev jag inbjuden till ett nytt ställe som heter FurPile, var en del Furrisar där.

B.la. en Blåräv och vit/blå Sergal var där.

Och en rosa Rävinna.

KimmoFox var också där.

Bra musik och vi dansade länge.

I morse assisterade Fjällräv men han kände sig dålig så Helena kom och tog över assistansen.

Har planterat växterna i Akvariet på förmiddan.

Blev riktigt bra.

Helena och jag har gått med Hårig Schäfer idag, en rejäl runda och det har varit strålande väder och 18 grader varmt.

Städat och fixat i min lya.

Spelat lite Delta Force Black Hawk Down, uppdraget Jungle Airfield men kom inte igenom. Får på det sen.

Varit ut till Narwille och hängt med Sergalerna där.

Krysune tillbaks. Yay.

Träffade en ny Sergal också, han var stridssergal och hade speciella glasögon som displayar information.

FaceBookat lite och hjälpt mor att göra i ordning revben och potatis, så åt vi det till middag.

Jakthärvan växer - nya misstankar om grova jaktbrott!

Fem katter hittades i kaninbur ute i kylan: "Det är för jäkligt!"

Startar namninsamling för hundarna som svälte till döds!

Maries hund nära att dö under promenaden: "En ensam galning!"

Marie var ute med sin hund Vinsthon när hon fick syn på något som är alla hundägares absolut värsta mardröm.

Marie Lungren var ute och promenerade med sin hund Vinsthon, en blandras som hon just adopterat från Hundar utan hem. När de gick längs med vattnet i Alvik i Stockholm hände något som är alla hundägares största skräck.

Vinsthon, som är en pigg kille, var kopplad men var ändå nyfiken och när de passerade ett skogsparti fick han syn på något som ligger gömt på marken. Som tur var fick även Marie syn på samma sak i tid.

– Jag hade tur denna gång. Vinsthon är en sådan hund som låter en öppna upp munnen på honom och plocka ut saker, berättar hon för Nyheter24.

Det Vinsthon fått syn på, och redan hade i munnen, var en bit falukorv. Men det var ingen vanlig bit falukorv utan någon hade tryckt in vassa glasbitar i korven. När Marie fick ut korvbiten tog hon lite hårt om den och började själv blöda från handen.

– Jag får ont i magen när jag tänker på vad som kunde hänt. Jag vill inte förlora min hund och absolut inte genom sådana fruktansvärda plågor som det skulle inneburit att bli uppskuren av glas inifrån.

Marie lade ut en varning till andra hundägare så fort hon kommit hem, tillsammans med en bild på falukorven. Hennes inlägg fick snabbt enorm spridning och har i dagsläget över 4 000 gilla-markeringar och 6 500 delningar.

Bilden nedan föreställer falukorvsbiten som Marie tog tag i och började blöda själv.

Flera upprörda och ledsna personer har skrivit till Marie att de nu kommer ha munkorg på sina hundar och andra har berättat om egna, liknande upplevelser.

– I en perfekt värld skall vi hundägare kunna gå våra promenader utan att oroa oss för att våra hundar får i sig glas eller gift. Nu är det inte så. Jag är väldigt tacksam för att detta uppmärksammas och kanske kan det rädda någon från den sorg det innebär att förlora en familjemedlem.

På grund av den stora spridning som hennes inlägg fått har det varit många som kommenterat, och alla har inte varit trevliga enligt Marie. Snarare har hon blivit rejält skrämd av reaktionerna.

– En beskyllde olika religösa grupper, en påpekade att hundar var "smutsiga djur". Jag blir rädd. Jag ville varna för att det just nu finns en, förhoppningsvis, ensam galning som fyller sin fritid med hat och illvilja och som just nu befinner sig i Alvik. Jag ville inte att mitt inlägg skulle användas som underlag för ännu en trist och omänsklig diskussion, avslutar hon.

KÄLLA!

17-åriga Sophias katt misshandlades av djurplågare – fick huvudet insmetat med bajs!

På söndagen utsattes Sophias katt Fiona för djurplågeri i närheten Kategattgymnasiet. Och det är inte det första fallet av djurplågeri i Halmstad på kort tid.

I söndags släppte Sophia Berggren ut sin drygt ettåriga katt mitt på dagen, av oro för att något skulle hända henne, då Sophia hört om en tidigare incident där en katt blivit plågad i Sturegymnaiset.

Tyvärr visade det sig att hemska saker kan hända även mitt på dagen. Plötsligt hörde hon nämligen Fiona skrika.

– Vi sprang ut direkt och letade efter henne. När vi började ropa blev det tyst. Efter en liten stund hittade vi henne liggandes mitt i gatan. Då ser vi att någon smetat in hennes huvud med avföring, säger Sophia till Nyheter24.

Familjen är helt säker på att det måste ha rört sig om människoavföring. När de sedan skulle lyfta upp Fiona från marken märkte de att hon också hade ont i ena bakbenet och vid magen.

Den chockade familjen tog hem henne för att tvätta av avföringen. Väl hemma så ligger hon bara och skakar och så fort Sophia tog bort handen från henne så fräste hon och fick panik.

Efteråt var Fiona skygg och rädd och det tog flera dagar innan hon riktigt kunde slappna av. Inte förrän i går på måndagen sov hon på riktigt.

– Om jag går bakom henne så springer hon och gömmer sig, om hon inte känner min doft innan jag klappar henne så fräser hon. Jag är så arg och ledsen. Det är hemskt att se sin katt utan leklust och helt förstörd, säger Sophia.

Sophias familj har polisanmält händelsen och varit i kontakt med ett katthem. Sophia valde också att lägga upp ett inlägg i en Facebook-grupp. Där fick de ytterligare ett fasansfullt besked.

En person i kommentarerna skrev då att dennes katt varit utsatt för en liknande incident där katten fått avföring på huvudet.

Så nu vill Sophia varna andra kattägare i Halmstad och speciellt i närheten av Kattegattsgymnasiet. Fiona mår i dag bättre än vad hon gjort de andra dagarna sedan händelsen.

– I dag har hon till och med lekt, jag får lyfta henne i dag också. Skadan är bättre, men hon är fortfarande väldigt vaksam. Vi kommer gå ut med Fiona i koppel i fortsättningen. Men det känns hemskt att veta att någon som gör sådana här saker finns där ute, avslutar Sophia.

Katten Sally fick magen uppskuren av djurplågare!

Någon hade skurit upp Sallys mage och dragit isär kotorna i svansen, ändå lyckades hon springa hela vägen hem till husse.
Sally blev bara 2,5 år.

På fredagkvällen stod Alexia Agersten, 29, utanför porten till sitt hus när hon fick se grannkatten Sally komma springande mot dörren. Hon förstod direkt att något inte stod rätt till.

Den annars så gosiga katten betedde sig inte alls som vanligt.

– När jag klappade henne på huvudet märkte jag att det var jättemycket blod på bakbenen, säger Alexia till Nyheter24.

Alexia lyfte då på Sallys svans och fick sig sitt livs chock.

– Nu önskar jag att jag aldrig lyft på svansen, säger hon.

Det som mötte Alexia var ett gapande hål. Någon hade skurit upp Sallys mage från mitten och upp mot svansen.

Alexia insåg då snabbt allvaret och väckte Sallys husse Peter Werme, 50.

Men när Sally kom in till veterinären med husse insåg de snabbt att inget kunde göras för att rädda hennes liv och hon fick somna in. På djursjukhuset sade de att det var det något av det värsta de sett.

Någon hade inte bara skurit upp Sallys mage utan de hade också dragit isär kotorna i svansen så att det var flera centimeter som bara hölls ihop av hud.

Peter Werme beskriver händelsen som fruktansvärd.

– Det är hur jobbigt som helst, det går inte att beskriva. Sally var en familjemedlem, och omtyckt av hela området, säger han till Nyheter24.

Nu är hela det lilla samhället Sävedalen i närheten av Partille i chock och händelsen har polisanmälts. Och igår valde Alexia att skriva ett inlägg på Facebook för att varna andra kattägare i området.

– Man blir orolig, vi bor i ett annars lugn område. Jag tänker främst på mina barn, steget från att skada ett djur till att skada andra är inte så stort. Det var dessutom väldigt välplanerat, Sally är ingen tamkatt, utan går bara fram till folk hon känner.

Peter Werme är också orolig.

– Jag vill inte ens beskriva i ord vad jag känner för den här personen, men om man tittar på protokollet från djursjukhuset inser man snabbat att det måste vara en sjuk person. Det värsta vore om det var någon som bodde i närheten, någon man träffar varje dag, säger han.

Familjen kommer efter händelsen inte våga skaffa någon ny katt i området.

– Vi får försöka komma över det här och gå vidare, men det kommer inte vara helt lätt.

SMIRRE TYCKER TILL!

Det är fullständigt oacceptabelt att sådant här händer, att djurplågare får gå lösa i samhället. Polis och åklagare ser mellan fingrarna när det gäller brott mot djur, brott mot djur är extra alvarligt anser både jag och andra djurvänner, för att djur kan inte föra sin talan själva och har svårt att försvara sig mot människor. Likadant hatkampanjerna som förekommer mot oss som är Furries. Detta gör ju att man är ännu starkare för vapen och att vapenlagarna måste ändras så att Furries och Djurrättsaktivister får laglig möjlighet att äga, bära och bruka vapen för att försvara djuren och oss själva mot dessa onda element som gör sådana här vidriga handlingar!

ÖVRIGA NYHETER!

Åsa säger ifrån om dramat som varit kring Ulf. Jag håller med, Ulf är en fin kille och en stor djurvän, dessutom betyder namnet Ulf - Varg. Ulf var min assistent när jag gick i gymnasiet och han tog mig många gånger i försvar mot furryhatande mobbare och djurhatarna jag hade till lärare. Jag har väldigt svårt att lita på lärare sen tiden i gymnasiet.

I ett parti står man upp för varandra!

Åsa Erlandsson är oerhört besviken på Patrik Jönssons agerande i hela härvan som blossat upp kring hennes man Ulf Erlandsson.
– I ett parti står man upp för varandra när det blåser. Det har inte Patrik gjort, tycker jag.

I helgen stod det klart att maken Ulf Erlandsson lämnar inte bara sina kommunala uppdrag utan även partiet efter de senaste veckornas medieturbulens.

– Det har varit en hemsk tid för hela familjen och jag har tappat tilltron till SVT som spridit fruktansvärda lögner om min man, säger Åsa Erlandsson.
(SVT lämnade sin syn på kritiken mot dem i en insändare i måndagens Norra Skåne.)
Hon är även kritisk till hur Patrik Jönsson, tidigare gruppledare för SD i Hässleholm och regionråd, har hanterat granskningen av hennes man.
– Jag är besviken på honom, han har inte stått upp som han borde, säger Åsa Erlandsson utan att vilja precisera sin kritik mot Patrik Jönsson ytterligare.

Åsa Erlandsson, som tillsammans med tre andra SD-fullmäktigeledamöter lämnade sin kommunala förtroendeuppdrag i samband med gårdagens fullmäktigemöte, har en rad tunga uppdrag inom Region Skåne men dessa tänker hon behålla.
– Men jag kan inte neka till att det som hänt lagt en sordin över politiken och till viss del fått mig att tappa gnistan till att vilja fortsätta. Men jag är folkvald, har ett ansvar och brinner för frågor om vård och omsorg, därför fortsätter jag, förklarar Åsa Erlandsson.

KÄLLA NORRA SKÅNE!

Det är oviljan att ingå i majoritetssamhället som provocerar!

VARNINGEN: Om någon ringer och frågar "hör du mig?" – lägg på omedelbart!