Yipp! Smirre är online.

Beställa mat på MC Donalds Drive In i Fursuit! =^__^=

Sergal Fursuits!

(y) Årets Kock 2016!

Då har man fyllt 41 år idag! - men är 12 till 15 år i hjärta och sinne!

Har gått med Hårig Schäfer två gånger idag och Grävling fick en bit tårta som jag bar över till honom, då han inte kunde lämna affären.

Det var verkligen en fin tårta som mor gjort och jag var och köpte grejer till tårtan i går.

Av Grävling fick jag en bukett med rosor och av

mor fick jag en fin orkidé!

Av mina assistenter fick jag en gummimatta och en halsduk med reklam för bästa ölen!

Mor var över här till mig och vi firade min fördelsedag. Jag satte igång Playstationet och testade helikopterspelet som jag inte kört på evigheter.

Sen i kväll så spelade jag Delta Force och uppdraget på oljeplattformen. Men lyckades inte genomföra uppdraget då jag är rätt trött. Videon visar iaf att det är 2 gisslan man ska befria och försvara plattformen mot annalkande terrorister i båtar och vänta till att spränga luftvärnslavetterna tills helikoptern har lyft.

Annars i kväll varit på Second Life och umgåtts med furrisar!

Träffade en leopard och en lemur!

Träffade Kaii också!

Samt dansade till elektronisk musik med en get!

Zebra och jag har haft diskussioner kring GunRights och vi tycker olika.

Jag värdesätter hem, familj och vänner - därför är jag för GunRights!

Det är ju val i USA nu 2016 och en av frågorna mellan Donald Trump och Barack Obama har handlat om rätten att skydda sig och de sina kontra att psykiskt labila personer har tillgång till utrustning för att skydda hem och familj!

Dvs vapen!

Trump: Masskjutningar är oundvikliga!

Obama i tårar i tal om ändrade vapenlagar!

WIKIPEDIA OM DONALD TRUMP!

Jag tror på Trump som president, nej jag säger inte att Obama är dålig men han har inte riktigt det som behövs för att ge USA en ledande och frihetsfrämjande roll i världen. Det hade däremot Ronald Reagan och Georg W Bush som värdesatte den Amerikanska friheten och hårt motverkade diktatur och förtryck. Inte minst Georg W Bush som med stor beslutsamhet, mod och motivation besegrade Saddam Hussein och satte hårt mot Al Quaidas hat mot Västvälden!

Vad gäller läget i Mellanöstern och hatreligionerna = De abrahamitiska religionerna - så är min personliga åsikt att sätta in två atombomber, den ena mot Mecka och den andra mot Jerusalem för att stoppa vansinnet. Man resonerade ju att atombomberna över Hiroshima och Nagasaki var nödvändiga för att stoppa WW2.

Atombomber är mycket kraftfulla vapen både materiellt och psykiskt hur det påverkar regimer. Att vansinnet och hatet som Mellanöstern är en kokande häxkittel av - är kanske just två atombomber över Mecka och Jerusalem det som sätter stopp på hat, terror och vansinne!

Av moderna Amerikanska presidenter skulle jag tro att Ronald Reagan är den ende som vågat ta ett sådant beslut och verkställa en sådan order för att stoppa hat och terror mot den fria världen!

Från världen till Finja igen!

Ikväll gjort Spaghetti med köttfärssås!

Arkiv-X går ju på TV3 på torsdagar, kollat på det i kväll. Var riktigt bra! Handlade just om en terrorist som hade överlevt en självmordsbombning och Fox Mulder gjorde en andlig resa till andra sidan för att söka svaren och riktigt hur han gjorde kunde han inte förklara men den information han fick fram gjorde det möjligt för ett SWAT-team att stoppa en terroristcell som tänkte slå till mot flera olika mål i Texas!

Milda domar när djuren far illa!

Sex månaders fängelse. Det var det hårdaste straffet som landets tingsrätter förra året utfärdade för djurplågeri. Den dömde var en man som vid två tillfällen hade misshandlat sambons dvärgpudel svårt. Flera lantbrukare som vanvårdat sina djur fick villkorliga domar.

ATL har granskat alla djurplågeridomar som landets tingsrätter utfärdade under 2015 – totalt 93 stycken. Vår granskning visar att fängelsestraff är mycket ovanliga.

Tre personer fick fängelse

Under förra året var det bara tre personer som dömdes till fängelse för djurplågeri – två för att ha misshandlat en hund och en för att ha dödat ett större antal katter. Resten fick villkorlig dom, samhällstjänst, skyddstillsyn eller dagsböter.

– Tidigare statistik visar samma sak, att det är ovanligt att rättssystemet dömer till fängelse trots att det ofta handlar om mycket allvarliga brott med stort lidande inblandat, säger Johan Beck-Friis, informationschef på Sveriges veterinärförbund.

Han fortsätter:

– Det är tråkigt att man fortfarande prioriterar ner den här typen av brottslighet.

Svalt ihjäl

Ett uppmärksammat fall gällde en lantbrukare som vanvårdat sina djur under längre tid. Sammanlagt hittade länsstyrelsen ett 50-tal självdöda nötkreatur på mannens två gårdar. Merparten hade dött av svält och/eller uttorkning. Av de 180 som fortfarande var vid livet fick 20 avlivas omedelbart.

Länsveterinär Annelie Grip Hansson beskriver ärendet som det absolut grövsta hon varit med om. Ändå dömdes lantbrukaren inte till fängelse.

Enligt Umeå tingsrätt var brottet visserligen mycket allvarligt, men det fanns ”förmildrande omständigheter, främst att XX har varit mycket pressad av familjemedlemmars sjukdom och egen psykisk ohälsa”. Därför dömdes han till villkorlig dom och 240 timmars samhällstjänst, en dom som han har överklagat.

Dödade katter

Fängelsestraff blev det däremot för den lätt förståndshandikappade 21-åring som förra året tog livet av drygt 20 katter. 21-åringen saknade vänner och skaffade katterna som sällskap. Han mådde psykiskt dåligt, tränade och överdoserade dopingklassade kosttillskott, som gjorde honom aggressiv. Ilskan tog han ut på katterna som han slog ihjäl eller dränkte.

I domen skriver Skaraborgs tingsrätt att straffvärdet för djurplågeri av 22 katter ligger på i vart fall ett och ett halvt års fängelse. Men med hänsyn till 21-åringens ålder och bristande utveckling dömdes han till skyddstillsyn kombinerat med tre månaders fängelse.

Sven-Erik Alhem, före detta överåklagare och tidigare styrelseledamot i Djurskyddet Sverige, tycker att domstolarna har en ”snällare” attityd mot lantbrukare som vanvårdar sina djur än mot den som vanvårdar sällskapsdjur.

– Det förekommer aldrig resonemang om att det är synd om någon i domar som gäller djurplågeri mot hundar och katter, konstaterar han.

"Bakomliggande faktorer"

Kristin Skeppsby, jurist på LRF Konsult i Linköping, kan varken svara ja eller nej på frågan om lantbrukarna behandlas snällare än andra.

– Jag företräder enbart lantbrukare, inte husdjursägare, så därför är det svårt att säga. Men i de fallen jag har haft har det oftast funnits bakomliggande faktorer som har gjort att man hamnat där man har hamnat, säger hon.

"Ingen särskild hänsyn"

På LRF tar man för givet att djurskyddsärendena bedöms på samma sätt som andra rättsfall.

– Jag har aldrig hört att man skulle ta särskild hänsyn till lantbrukare, säger LRF:s djurskyddsexpert Erika Brendov.

Hon fortsätter:

– Självklart ska det inte vara så att rättsområdet djurskydd sätts i ett eget fack och hanteras på ett annat sätt än andra rättsområden.

KÄLLA!

Smirres funderingar om rättvisa och straff!

- Jag Smirre som är furry och djurrättare anser att djurskyddslagen ska följas och det ska vara skärpta straff mot djurplågeri! Ex ett så allvarligt brott som att brutalt ta livet av 20 katter och även att låta nötdjur svälta ihjäl - är så pass allvarligt att elektriska stolen eller hängning är motiverat! Det samma för pedofili och våldtäkt så är dödsstraff motiverat! Jag är annars emot dödsstraff med undantag för just så perversa och hemska brott som djurplågeri och sexualbrott!

ANDRA NYHETER!

Här dansar Ölands politiker regndans!

Förstörelsen på kyrkogården ska diskuteras!

Vandaler härjade på kyrkogård!

Dömd till utvisning för rekordvåldtäkt men får stanna ändå!

Fartyget ska rymma 1790 flyktingar!