Ny jordlik planet närmare oss än någon annan!

TEOKI FÄRGLÄGGER SINA TECKNINGAR!

THE KITSUNE PAGE!

Liza, a rókatündér!

Liza, a rókatündér (ung. "Liza, rävälvan") är en ungersk romantisk komedifilm från 2015 i regi av Károly Ujj Mészáros, med Móni Balsai, David Sakurai, Szabolcs Bede Fazekas och Zoltán Schmied i huvudrollerna. Den utspelar sig i Csudapest, huvudstaden i en variant av 1970-talets Ungern utan kommunism. Handlingen följer Liza, en 30-årig sjuksköterska som arbetar för änkan till Japans ambassadör. Lizas enda vän är ett spöke efter en japansk popstjärna, som på grund av svartsjuka förvandlar Liza till en rävvarelse från japansk folktro, vilket har som följd att alla män som blir förälskade i henne råkar ut för dödsolyckor. Pressmaterialet betecknar filmen som "en sarkastisk saga för vuxna".

Budgeten var 420 miljoner forint, varav 220 miljoner kom från Ungerns nationella filmfond.Filmen hade ungersk premiär 19 februari 2015. Den vann bland annat Grand Prix vid Fantasporto i Portugal och Silver-Méliès vid Imagine filmfestival i Nederländerna.

KÄLLA!

VIKTIGT!

DET KAN INTE HA UNDGÅTT NÅGON DET HEMSKA SOM HÄNT EN KILLING!

POLISEN - VI HADE HOPPATS PÅ FLER TIPS!

Polisen: "Vi hade hoppats på mer tips"

Tiotusen kronor i belöning till den som ser till att killingtorterarna åker fast!

Jag tror alla som i likhet med undertecknad har ett öppet hjärta reagerade oerhört starkt på att i måndags läsa om hur en liten killing kidnappats från Slottsskogens djurpark i Göteborg och hur den senare påträffades så illa torterad, bränd och sexuellt våldtagen att den måste avlivas. Faktum är att händerna skakar så att jag har svårt att skriva dessa ord när jag visualiserar vad det stackars djuret tvingades genomlida.

Den eller de gärningspersoner som gjort sig skyldiga till detta brott är personer med en allvarlig sociopatisk störning som inte borde få gå lösa. Dessvärre har inte rättsväsendet det framåtblickande preventiva perspektiv på uppklarandet av den här typen av brott som vore önskvärt. Göteborgspolisen är dessutom hårt belastad med att utreda skjutningar och andra frekventa grova gängkriminella aktiviteter i staden. En belöning på tiotusen kronor kan kanske bidra till att brottet klaras upp. Det är i varje fall värt ett försök och jag utfäster härmed en dylik.

Djurplågeri är lågprioriterad brottslighet och sannolikheten är därför liten att det här brottet föranleder några spaningsåtgärder och än mindre att något spaningsresultat uppnås. Det blir sannolikt bara ett ärende för ”papperspoliserna” att diarieföra i systemet. Denna nedprioritering är emellertid ett symtom på ett allvarligt generellt feltänk i svensk kriminalpolitik.

Den som kan göra på detta sätt mot ett djur idag kommer med stor sannolikhet att utveckla sin sociopati så att han kan göra det mot en människa imorgon. Djurplågeri är något man ofta påträffar i seriemördares och andra grova sadistiska våldsbrottslingars tidiga historia när de i samband med rättegångar får genomgå en sinnesundersökning.

Det börjar med en synål och slutar med en silverskål”, brukade min salig mormor säga till oss barn till varnagel om det allvarliga i att negligera asociala tendenser bara för att de är ringa. Hon förstod bättre än flertalet av dagens kriminologer att en effektiv kriminalpolitik måste fokusera på att stämma i bäcken för att senare slippa ha en strid å att försöka hejda.

Påfallande ofta när vi läser eller hör om en ett grovt brott i media anges att ”gärningspersonen är känd av polisen sedan tidigare”, ibland med tillägget ”dock för mindre allvarliga brott”. Den grova misshandeln, våldtäkten eller mordet var inte det första brott personen ifråga begick, ofta inte heller det andra, tredje eller fjärde.

På polisstationerna och i domstolarna arbetar personer som varje dag möter buset och som vet att den person de idag lagför för ett mindre allvarligt brott kommer att dyka upp på deras bord igen och igen och igen, tills de begått ett så allvarligt brott att lagen medger att de plockas bort från samhället under en mer substantiell tidsperiod. Dessa rättsvårdande praktiker vet, precis som min mormor, att om man tillämpat nolltolerans tidigt så hade många medborgare levt idag i stället för att vara döda, många levt ett fullvärdigt liv i stället för att sitta i rullstol med hjärnskador efter en grov misshandel och många kvinnor sluppit bära på ett livslångt våldtäktstrauma.

Tyvärr sipprar denna kunskap inte uppåt till akademikerna och den lagstiftande församlingen. I Sverige har ett vänsterliberalt daltande med de kriminella och ett synsätt på dessa som offer varit norm i många decennier. Det talas mycket om att bryta normer från vänsterhåll men det gäller inte vänsterns egna normer trots att angelägenhetsgraden för detta oftast är väsentligt högre än att bryta de pseudonormer som vänstern ägnar sin tid och energi åt.

Även den som till äventyrs inte anser att utstuderad tortyr och våldtäkt av ett litet djur i sig är ett tillräckligt allvarligt brott för att föranleda en kraftfull reaktion och resursallokering från samhällets sida, bör besinna att nästa offer som påträffas i Slottsskogen i Göteborg kan vara en våldtagen, misshandlad och/eller mördad människa. Det är dags att agera innan synålen blir en silverskål och bäcken blir en å.

Därför, och i förhoppning om att initiera en angelägen kriminalpolitisk debatt som idag saknas, utfäster jag härmed en belöning på tiotusen (10.000) kronor till den som kan lämna sådan information om de aktuella gärningsmännen att dessa kan gripas, lagföras och fällas för sina brott. Om du behöver vara anonym för att inte riskera repressalier som ”golare”, kan du vända dig till Avpixlats redaktion i stället för till Göteborgspolisen, så vidarebefordrar vi uppgifterna till polisen. Din rätt till anonymitet i kontakt med Avpixlat är grundlagsskyddad.

Alla som kan tänkas ha information om vilka gärningspersonerna är läser sannolikt inte Avpixlat. Någon Avpixlat-läsare som bor i centrala Göteborg får därför gärna skriva ut DETTA FLYGBLAD och sätta upp det på ett antal strategiska platser runt Slottsskogen.

Mats Dagerlind

KÄLLA!

Fängelse för kattplågaren!

Kattplågaren har fått sin dom i det uppmärksammade målet.

Tre månaders fängelse och tre års skyddstillsyn, det blev straffet för kattplågaren. Han döms för 22 fall av djurplågeri, och inte 24 som han åtalats för. Anledningen är att två av katterna figurerade dubbelt i målet.

Målet gällde ett 20-tal av djurplågeri som skedde från våren till oktober 2015. Mannen som stod åtalad köpte katter som han sedan blev arg på och därefter tog livet av. Detta skedde vid ett flertal tillfällen och uppmärksammades när döda katter hittades i det område där han bodde.

Under rättegången var det en mycket ångerfull kattplågare som mötte rätten. Han berättade att han hela tiden trodde att det skulle bli bättre med nästa katt, och att det var därför som han köpte nya. Han berättade även att han sedan han var liten haft aggressionsproblem och att han under perioden då katterna tog överdoserat kosttillskott som skulle öka aggressiviteten. Samtidigt var han fullt medveten om att han begått ett hemskt brott.

– Det finns ingen förklaring, det är så sjuka brott jag gjort, sade han.

Åklagaren yrkade på två års fängelse, vilket är maxstraffet för djurplågeri. Den åtalades advokat ville dock ha ett kortare fängelsestraff, men hellre fängelse och skyddstillsyn, en så kallad "28:3", eller allra helst skyddstillsyn. Anledningen var att det straffet innebar störst chanser för honom att få passande vård.

Rätten valde att gå på försvarets linje och dömer kattplågaren till tre månaders fängelse och tre års skyddstillsyn. Eftersom mannen suttit häktad sex veckor inför rättegången räknas detta av från straffet, men däremot gäller inte principen om frigivning efter 2/3 av strafftiden. Under det första året av skyddstillsyn kommer mannen stå under övervakning, vilket innebär att han måste ha regelbundna kontakter med frivården. Skulle han dessutom begå nya brott under de här tre åren kommer rätten ta ställning till att omvandla skyddstillsynen till ett annat straff.

Av domen mot kattplågaren framgår det att rätten anser att hans brottslighet normalt sett hade kunnat ge 1,5 år fängelse, men att man i fallet tar hänsyn till hans bakgrund och därför anser att straffvärdet borde vara ett år. Med tanke på kattplågarens ålder och "bristande utveckling" anser rätten att ett längre fängelsestraff vore olämpligt och att han därför döms till tre månaders fängelse och tre år skyddstillsyn. Skyddstillsynen ska kombineras med en föreskrift om vård och behandling som frivården finner lämplig.

Här kan du läsa vad försvarsadvokaten och åklagaren tyckte om domen.

Pontus Larsson

KÄLLA!

Försökte döda sin hund med en hammare!

DAGEN!

Har handlat lite julgodis idag och har tvättat, samt gått med Hårig Schäfer och städat min lya inför julen. I morgon ska mor och jag till Maxi och storhandla för julfirande hos mor. hjälpt mor att plocka i ordning i sitt vardagsrum idag också.

I kväll varit på Second Life!

Träffade räven Keenack!

Samt en blå drake.

Träffade fler rävar så.

Och en snöleopard.

Ett lejon som ligger på rygg! :)

En rävinna med tomteluva.

Samt träffade en annan rävinna.

Och en kitsuneräv.

Sen en till.

Och en Renamoonräv och en kanin.

Samt drakar och

ytterligare en kitsuneräv.

Sen FaceBookat lite!

ANNAT!

LEGOKLOCKA!

Super Retro Trio Multikonsol

MULTIKONSOLL FÖR FLERA GAMLA SPEL FRÅN 80-TALET!

*Kram!*