Yipp! Smirre är online.

MALMERFORS ÄR UPPDATERAT!

NYA FAVORITER PÅ MIN FA!

NY TECKNING FRÅN LEXY!

TEMA RYMDEN!

Sonden New Horizon har passerat Pluto och var ett väldigt intressant program om det på Discovery Sience i kväll. Sonden sköts upp 2006 och har nu nått Pluto och flyger vidare ut i Kupierbältet och det vi kallar yttre rymden. När den passerade Jupiter så fick den en knuff och kom upp i hela 85 000 km/t och hade bara några få minuter att filma och ta bilder på Pluto och dess månar. EN DEL BILDER KAN NI SE HÄR PÅ NASAS HEMSIDA!

Jupiter är också en faschinerande planet, det är en gasjätte och den största planeten i vårt solsystem. Jupiter består av flera olika sorters gaser och ämnen och man tror att trycket gör att dess inre är väte under värme och tryck som får vätet att bete sig som en flytande metall.

LÄS MER OM JUPITER!

FLER ARTIKLAR OM PLUTO!

Så här har du inte sett Pluto förr – nya bilder i färg!

Historiska bilder på Pluto och dess månar!

Nya Plutobilder förbryllar Nasa!

Jag är övertygad om att det finns intelligent liv på andra planeter i andra solsystem och ev microber och liknande på ex Mars och på Jupiters månar i den mån att vatten existerar.

Jag och en kompis såg en sak en vårdag 1985. Jag var 10 år då. Jag skulle kalla detta för ett UFO som vi såg. Jag och min kompis kom cyklande från Fjärrlöv mot Gumlösa. Då vi på en åker såg ett föremål som såg ut att vara av någon sorts blå kristall och inuti ett pulserande orange ljus. Det var på eftermiddagen vi såg det så det var ljust ute. Vi slängde cyklarna i gräset och närmade oss föremålet. Som då lyfter upp och accelerar iväg i en fruktansvärd hastighet. Vi blev helt paffa men vi vet att militären hade mycket aktivitet i området så vår första tanke var att det var någon typ av militär drönare eller så. Men sen jag blev äldre så inser jag att detta föremål ej var från Jorden och ingen militär drönare ser ut på detta sättet eller kan nå en sådan extrem hastighet.

Man har ju på senare år upptäckt flera stjärnor med planeter utanför vårt solsystem och att en del av dessa planeter har vatten och atmosfär och ligger inom beboliga zonen, mycket troligt att de också hyser liv. Kanske intelligent liv.

Nu spekulerar jag dock om hur detta liv skulle kunna te sig, men om man tittar på evolutionen här på Jorden så av någon anledning utvecklades aporna till människor som byggde samhällen och teknik. Jag tror och är rätt övertygad om att på andra planeter kan andra djur ha rest sig på bakbenen och utvecklat samhällen och teknik. Furrisar på riktigt alltså. Omöjligt är det iaf inte.

Så här kanske de ser ut ja.

Djur som finns i människors fantasi här på Jorden, ex Sergaler. Men iden eller myten om exotiska fantasidjur måste ju ha något ursprung. Kanske det finns någon planet där Sergaler finns på riktigt.

Eller som i TV-serien V som gick på 80-talet. Ödlor som utvecklat teknologi och rymdskepp. För 65 000 000 år sedan levde det Dinosaurier här på Jorden. En stor meteorit slog ner med kraftiga klimatförändringar som gjorde att dinosaurierna dog ut men att fåglarna idag är genetiskt ättlingar till Dinosaurierna. Om man nu tänker att dinosaurier existerar på någon annan planet och ingen meteorit eller naturkatastrof tar död på dem, utan de lever vidare och börjar bygga samhällen och teknik och även rymdskepp. Så att en intelligent civilisation skulle vara ödlor är en ganska stor möjlighet.

Hur ter sig en planet som utvecklats tekniskt mer än vår. Antagligen så bygger de saker i rymden runt planeten. Typ så här kan de första bilderna på en utomjordisk teknisk civilsation te sig.

Jag är glad och tacksam att jag lever i rymdåldern och kanske under min livstid får uppleva när vetenskapen upptäcker och erkänner att vi inte är ensamma i rymden.

Dags att knoppa nu.

*Kram!*