Pip i Nosen! Smirre är online.

FIN RÄVTECKNING PÅ DA!

SURF TO FURFLING! - DATING FOR FURRIES!

SERIE - MER FURSUITMÖTEN!

En Drake och en F-18 Super Hornet! =^__^=

Kristina Hallin: Jägarna fuskar med statistiken för att få skjuta mer Varg!

Olaglig vargjakt - grovt jaktbrott

Felaktiga och alltför höga populationssiffror har under många år redovisats i SLU:s årliga ”Varginventeringsrapport”. En kunnig inventeringshandläggare på Naturvårdsverket uppmärksammade dessa felaktigheter från SLU och blev då ifråntagen sina arbetsuppgifter. Det avslöjar Kristina Hallin som arbetat med varg- och rovdjursfrågor i 12 år.

Det är Naturvårdsverkets uppdrag att årligen granska och fastställa inventeringsresultaten för varg, lo, järv, kungsörn samt för björn minst vart 5:e år, enligt ”Förordningen (2009:1263) om förvaltning av björn, varg, järv, lo och kungsörn”, 9 §. Det är alltså Naturvårdsverket som kritiskt ska granska SLU:s Varginventeringsrapport, innan den publiceras officiellt.

Trots att det var Magnus Kristofferssons arbetsuppgift att säkerställa korrekta siffror, var det han som offrades i kampen om korrekta eller felaktiga siffror om vargantalet i Sverige. Tyvärr har det alltid gällt att tillfredsställa jägarnas drift att utrota den rödlistade arten varg.

Korrekta uppgifter om rovdjurens situation har inte presenteras för Svenska folket

Omfattade jäv och korruption har skett på Skandulv och Viltskadecenter på Grimsö forskningsstation, Örebro län, under lång tid. Under Alliansens 8 år med Eskil Erlandsson (C) vid ”jägarrodret”, har han och hans vapendragare Olof Liberg, Skandulv, SLU, begått många brott; falska rapporter med manipulerade siffror beträffande vargantalet har spridits till svenska folket och EU-kommissionen. Detta har resulterat i mängder av felbeslut i vargpolitiken hos regering och riksdag, statliga myndigheter och hos Artdatabanken.

Sverige har aldrig haft 300-400 vargar i nutid

Svenska folket känner inte till att vi idag bara har ca 200 vargar kvar! Denna rödlistade art är starkt inavlad och den har inte tillgång till sitt naturliga utbredningsområde, bland annat hela Norrland. Påståendet om att vargen har gynnsam bevarandestatus idag, är en stor lögn. Riksdagsbeslutet 2013 togs på felaktiga grunder och ska ogiltigförklaras.

De ca 4 000 renägande samer (inkl familjemedlemmar) som bor i Norrland, skulle kunna ägna sig åt en vinstgivande ekoturism så att alla våra vilda djur kan få återkomma till sina ursprungliga marker i norr – det blir en vinna-vinna situation och det är väldigt bråttom nu!

På vilket sätt lurar Skandulv/Viltskadecenter svenska folket?

SLU´s rapportskrivare ökar medvetet vargpopulationen med döda föryngringsrevir och för hög omräkningsfaktor. Detta har varit en förutsättning för att tillfredsställa jägarnas krav på omfattande jakter på varg bl a licensjakter och rikliga skyddsjakter, vilka är helt förbjudna enligt EU-lag.

Under inventeringsperiod 2014-15 hade de ökat populationen med 14 döda och ogiltiga föryngringsrevir – och inte nog med det – de multiplicerade även dessa revir med omräkningsfaktor 10, så bara detta höjde populationen med 140 vargar.

Vid samtal i december 2015 med koordinator Camilla Wikenros, Skandulv fick jag ett oväntat genombrott, hon sade att ”de bara skulle räkna med levande vargar och att den nya omräkningsfaktor 8 skulle användas”. Jag ringde omgående Inventeringschefen Maria Hörnell, Naturvårdsverket och berättade detta … men det enda svar jag fick var följande utrop:

”Nej, nej, nej – det blir inte bättre nästa år heller! Det är jag som bestämmer!”

Stark kritik mot SLU under många år

Under årens lopp har även flera professorer/genetiker/oberoende forskare protesterat mot Erlandssons/Libergs/Jägarförbundets felaktigheter och helt absurda uttalanden i vargfrågan.

För fem år sedan började jag granska Viltskadecenters årliga Varginventeringsrapport. Eftersom jag har forskarbehörighet, kunde jag snabbt upptäcka flera fel och naturligtvis började jag att via samtal och skrift upplysa många berörda myndighetspersoner, men tyvärr har inga politiker eller myndigheter vågat kritisera forskarna – trots att det är mycket enkelt att kolla rätt fakta och på så sätt hitta felen.

De flesta duktiga chefer och rovdjurshandläggare har försvunnit på våra myndigheter

Alla duktiga handläggare försvinner på viktiga positioner – det finns få personer att lita på idag. Tex på Länsstyrelsen Dalarna, Jonas Bergman, Vilt- och rovdjursfunktionen, kom för 2-3 år sedan direkt från Svenska Jägareförbundet, Öster Malma, där han arbetade som jaktvårdskonsulent. Denna utarmning av korrekt myndighetspersonal är likadant över hela landet där det finns stora rovdjur. Vi djur/naturvänner protesterar enormt mycket emot denna rättsröta.

Bakgrundsfakta och vad som hände på Naturvårdsverket i december 2015

För några år sedan blev jag kopplad till Naturvårdsverkets kontor i Östersund, till Magnus Kristoffersson som var inventeringshandläggare för stora rovdjur. Nu hamnade jag äntligen hos rätt person! Magnus är en skicklig och seriös handläggare, tvärtemot vad jag hade upplevt vid kontakt med andra anställda på Naturvårdsverket. Rovdjurshandläggare/jurister har varit helt i händerna på Erlandsson, whistleblowersNaturvårdsverket vittnade om ministerstyre.

Efter många samtal med Magnus, framkom att han tyckte att ”Inventeringsrapporten av Varg” var mycket dålig och han förstod när jag berättade vad jag hade kommit fram till. Han påpekade att:

”Rapporten måste förbättras, jag ska gör allt jag kan för att rätta till felen.”

Jag vet att han gjorde sitt yttersta, men forskarmaffian på SLU kunde visst inte acceptera att deras lögner skulle avslöjas, det skulle ju innebära att de var slut som ”forskare”!

I början av december 2015 fick jag veta att Magnus hade fråntagits sina arbetsuppgifter! Jag blev helt chockad! Ännu en gång hade jägarmaffian slagit till och vunnit! Men det är bara temporärt, jag hoppas att många rovdjursvänner agerar på denna artikel!

Nu måste det röjas upp bland forskarna på Grimsö – likaså bland cheferna på Naturvårdsverket

Chef för rovdjursinventeringar på NV heter alltså Maria Hörnell-Willebrand, hon är ripforskare och helt okunnig om rovdjursinventeringar. Hon tillsattes för ca 1 år sedan. På grund av sin inkompetens och på det sätt hon har tystat Magnus, kräver jag härmed att hon ska sluta på Naturvårdsverket omedelbart. Vi kan inte acceptera att ha ytterligare en person som lyder under Liberg och jägarmaffian.

Till Maria Hörnells chef, Manuela Notter, vill jag säga följande:

Se till att Maria Hörnell-Willebrand och de korrupta forskarna/övriga anställda på Skandulv/Vilkskadecenter byts ut omedelbart och se till att Liberg inte representerar Skandulv som han gjorde på vargsymposiet i Vålådalen, han ska inte uttala sig i Skandulvs namn! Alla forskarrapporter gjorda de senaste 10 åren ska ogiltigförklaras. Idag finns det bara en forskare som man kan lita på och det är G. Chapron.

Manuela Notter, se även till att Magnus Kristoffersson som har arbetat med Inventering i över 10 års tid, återfår sina arbetsuppgifter omgående.

Slutligen vill jag tydligt påpeka att läget är mycket kritiskt för alla våra 5 stora rovdjur – det pågår en systematisk utrotning av dessa djur. Svenska folket, ni måste vakna upp innan det är för sent! Gör en konkret handling. Vi kan inte längre lita på politiker, myndigheter eller forskare.

Text: Kristina Hallin

Kristina Hallin är ursprungligen Hälsopedagog, med fil kand och forskarbehörighet. Hon arbetar med helhetssyn, människa-miljö på samhälls- och nationell nivå. Hallin har arbetat med varg- och rovdjursfrågor i 12 år och utöver det studerat ekosystemets viktiga roll under 30 år.

KÄLLA!

Har fått veta saker om Donald Trump som inte är så bra, att han är emot HBTQ-personer, att han är väldigt konservativ och beter sig illa mot andra personer. Att han ser ner på handikappade och vill stoppa hjälp och stöd för handikappade. Att han vill bygga en mur mot Mexiko och att han ser ner på Mexikanare och på AfroAmerikaner. Att han tycker att Furry är en flumideologi och att ungdomar ska jobba istället för att leka att de är djur. Donald Trump är väl kristen kan jag tänka mig. Iaf oavsett om han blir vald eller inte, så måste så väl USA som hela västvärlden hjälpas åt att stoppa IS och deras terror.

Finns ju politiker här i Sverige som är lika trångsynta, ex Alf Svensson som la ner Djurskyddsmyndigheten och uttalade sig i TV att "Djurskyddsmyndigheten är en lekstuga för djurrättsaktivister."  Eller Maud Olofsson som är varghatare och jaktlobbyist. Så dåliga politiker har suttit vid makten i Sverige också.

Innan idag var jag ut till Klippbyn och umgicks med ett par Sergaler.

Var också i Luskwood och det var ju ett tag sedan jag var där.

Träffade en Drakfurry.

Samt en Räv

och en grön Rävinna.

Hängde med Luskwoodfurrisarna ett tag.

Var sen på den lilla genuina klubben som Umeko visade mig.

Träffade ett par Rävinnor där och en Pokémon.

En av Rävinnorna och jag dansade en stund till bra musik.

Blåräv har assisterat idag, vi har under eftermiddan hållit på att greja hos mor. Möblerat om i hennes kök och satt upp den lilla bänkspisen som är inköpt på ÖB. Tog på krafterna. Men det blev bättre för mor att komma till och fixa i köket så. =^__^=

Varit till Kvantum och hämtat mina nya patroner till skrivaren, de hade kommit redan 21/7 men inte fått någon avi. Min Illustrerad Vetenskap har heller inte kommit på länge, likaså Våra Rovdjur. Mor fick reklam i måndags men inte jag. Jag måste ta kontakt med posten i Hässleholm i morgon och höra varför jag inte får någon post. Blev jättekörigt och blev ingen runda med Hårig Schäfer men jag ringde till Grävling så, så vi kom överens om att ta större runda i morgon.  Han var förstående, förklarade att det kört ihop sig ordlentrigt.

Ikväll FaceBookat lite och sen varit på Second Life och umgåtts med furrisar!

Träffade min vän, Draken Kaii.

och jag träffade äntligen Vanessa Vixen som jag inte sett på länge, det är bra med henne och hon har fullt upp så det blir inte så mycket tid till Second Life, men hon är inne då och då.

Träffade fler Furrisar.

En Drake till.

Och en Coyote.

Samt en gul Hund.

Chester kom också dit en stund till klubben.

Träffade en Varg också.

Var bra musik med AC/DC så jag dansade tillsammans med två Rävar och en Hjort.

Fler furrisar kom sen under kvällen.

Igår så vilade jag på förmiddan, gick med Hårig Schäfer och hjälpte min assistent att tvätta sin BMW. Hämtade sen Labradoren och Cockerspanieln.

Fick en video av en furryvän om en hemmabyggd radiostyrd stridsvagn!

NYHETER!

Igelkottsdödare på fri fot!

Katten Doris dog av fästingmedlet!

Lämnade hunden i bilen – på varmaste dagen!

Prideflaggorna utanför stadshuset nedklippta!

Tufft att vara hbtq-person i Södertälje!

17-åriga blev påkörd av en upptagen mamma: vägrade att hjälpa offras eftersom hon var ”mycket upptagen”

Efter kyrkattacken – 40-åringen nu frisläppt!

K-märkt kyrkogård vandaliserad!

Med lite otur kan det sluta i tragedier!

Se när muslimer förstör för människor under cermonin av sörjandet för offren i Munchen – skanderar ”Allahu Akbar!”

Vädret är inte lika bra som i Syrien, vi känner oss deprimerade här!

Arg gubbe skäller på muslimerna i Sverige att de måste ta avstånd från IS och sharialagar!